ΑρχικήinetΑυστραλία: Πρόστιμο σε X για κενά κατά της παιδικής κακοποίησης

Αυστραλία: Πρόστιμο σε X για κενά κατά της παιδικής κακοποίησης

Η Αυστραλία επέβαλε πρόστιμο ύψους 610.500 δολαρίων Αυστραλίας (~366.000€) τη Δευτέρα στην X, την εταιρεία που παλιά ήταν γνωστή ως Twitter.

πρόστιμο σε X παιδική κακοποίηση

Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω της έλλειψης αποκάλυψης πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Αυτή η απόφαση αποτελεί ακόμη μία αποτυχία για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον Elon Musk.

Πριν λίγες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη έρευνα για την Χ μετά την προηγούμενη προειδοποίηση για παραπληροφόρηση και παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα της που συνδέεται με την ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.

Δείτε ακόμη: Οι ιστοσελίδες παιδικής κακοποίησης έχουν αυξηθεί 1.000%

Στη δήλωσή της την Δευτέρα, η Επιτροπή Ηλεκτρονικής Ασφάλειας της Αυστραλίας, η ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι η εταιρεία Χ δεν απάντησε ικανοποιητικά σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον τρόπο που αντιμετώπιζε το πρόβλημα της κακοποίησης παιδιών μέσω διαδικτύου.

Η επιτροπή κατηγορεί την πλατφόρμα ότι δεν απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αφήνοντας ορισμένα τμήματα εντελώς κενά ή παρέχοντας ελλιπείς ή ανακριβείς απαντήσεις.

“Το Twitter/X έχει δηλώσει δημόσια ότι η αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα για την εταιρεία. Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν μπορεί να παραμείνει απλώς ένας κενός λόγο, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί από συγκεκριμένες πράξεις”, δήλωσε η Επίτροπος eSafety Julie Inman Grant.

Τον Φεβρουάριο, ο Inman Grant έθεσε ερωτήσεις σε πέντε εταιρείες τεχνολογίας – X, TikTok, Google (συμπεριλαμβανομένου του YouTube), Discord και Twitch – σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της αύξησης των εγκλημάτων κατά των παιδιών που λαμβάνουν χώρα στις υπηρεσίες τους.

“Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ανησυχητικές ελλείψεις και ασυνέπειες,” ανέφερε ο Inman Grant. Ανέφερε επίσης, ότι η αποτυχία της εταιρείας X να συμμορφωθεί ήταν ακόμα πιο σοβαρή σε σύγκριση με άλλες εταιρείες.

Η πλατφόρμα έχει 28 ημέρες είτε για να ζητήσει απόσυρση της ειδοποίησης είτε να πληρώσει.

Η εταιρεία Χ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNN.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το Χ δεν απάντησε σε μια σειρά σημαντικών ερωτημάτων, όπως για παράδειγμα τον χρόνο που απαιτείται για να ανταποκριθεί η πλατφόρμα σε αναφορές για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον εντοπισμό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών σε πραγματικό χρόνο και τα εργαλεία και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η πλατφόρμα για την προστασία των παιδιών από σεξουαλικούς κακοποιούς, το Χ απάντησε ότι “δεν είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από πολλούς νέους”, και πρόσθεσε ότι η τρέχουσα τεχνολογία “η δυνατότητα και η ακρίβεια του συγκεκριμένου στοιχείου είναι ανεπαρκής.

Δείτε ακόμη: Ποιος ωφελείται από τον αγώνα της Ε.Ε. κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης;

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η Google δεν απάντησε επίσης σε ορισμένες βασικές ερωτήσεις σχετικά με την κακοποίηση παιδιών. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας έχει λάβει επίσημη προειδοποίηση για να αποτρέψει μελλοντική μη συμμόρφωση, πρόσθεσε.

πρόστιμο σε X παιδική κακοποίηση

Η Lucinda Longcroft, διευθύντρια κυβερνητικών υποθέσεων και δημόσιας πολιτικής της Google για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε στο CNN ότι η πλατφόρμα έχει επενδύσει πολλά για την καταπολέμηση της διάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Επιπλέον, η εταιρεία δείχνει αφοσίωση στην εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία με το eSafety.

Η ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας ανέφερε επίσης, ότι εντόπισε “σοβαρές αδυναμίες” στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες Apple, Meta, Microsoft, Skype, Snap, WhatsApp και Omegle αντιμετωπίζουν τη διαδικτυακή σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS