ΑρχικήinetΟι ιστοσελίδες παιδικής κακοποίησης έχουν αυξηθεί 1.000%

Οι ιστοσελίδες παιδικής κακοποίησης έχουν αυξηθεί 1.000%

Σύμφωνα με μια ομάδα ασφάλειας, από το 2019 ο αριθμός των ιστοσελίδων που εμφανίζουν αυτοδημιούργητες εικόνες από παιδιά δημοτικού που κακοποιούν σεξουαλικά τον εαυτό τους, έχει εκτοξευθεί κατά ένα εκπληκτικό ποσοστό 1.000%.

Δείτε επίσης: Πατέρας έστειλε γυμνή φωτογραφία του γιού του σε γιατρό. Κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία

παιδικής κακοποίησης

Το Ίδρυμα Internet Watch ανακοίνωσε αύξηση κατά 1.058% των ιστοσελίδων που περιέχουν βίντεο και εικόνες ανηλίκων ηλικίας 7-10 ετών, οι οποίοι είχαν κινηματογραφήσει τους εαυτούς τους σε περιβάλλοντα σεξουαλικής κακοποίησης. Το 2022, το IWF ανέφερε μια ανησυχητική δεκαπλάσια αύξηση των αυτοδημιουργούμενων εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε 63.050 αναφορές, σε σύγκριση με μόλις 5.443 αναφορές τρία χρόνια πριν.

Σε πολλές περιπτώσεις, ένας διαδικτυακός θηρευτής είχε προσεκτικά προετοιμάσει ή εξαπατήσει παιδιά ώστε να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία είναι αφιερωμένη στην ανακάλυψη και την αφαίρεση εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το διαδίκτυο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι θηρευτές εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία για αυξημένη πρόσβαση σε παιδιά.

Η Susie Hargreaves, επικεφαλής της IWF, σημείωσε: “Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτή η ασταμάτητη δύναμη. Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε, με τις αλλαγές αυτές να γίνονται ακόμη πιο έντονες τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση δεν είναι πιθανό να διαλυθεί σύντομα.

Δείτε ακόμα: Apple: Ζητούν να σταματήσει τα σχέδια σάρωσης συσκευών για παιδική κακοποίηση

Την περίοδο της πανδημίας το διαδίκτυο ήταν ένας φάρος ελπίδας. Ωστόσο, μόλις τώρα αρχίζουμε να αποκαλύπτουμε τις πλήρεις συνέπειες αυτού του γεγονότος. Είναι προφανές ότι τα παιδιά γίνονται στόχος επιτήδιων θηρευτών, συχνά ενώ βρίσκονται στο σπίτι τους, στην ασφάλεια της κρεβατοκάμαράς τους.

Ιστοσελίδες

Χωρίς να το γνωρίζουν οι κηδεμόνες τους, τα παιδιά έχουν μια ψηφιακή είσοδο στο σπίτι που μπορεί να τα αφήσει εκτεθειμένα σε κινδύνους. Αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, η ομάδα προέτρεψε τους γονείς να χρησιμοποιήσουν τη λίστα ελέγχου Talk.

– Φροντίστε να ξεκινήσετε διάλογο με το παιδί σας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο. Βρείτε χρόνο γι’ αυτά και ακούστε προσεκτικά τις ανησυχίες ή τις ερωτήσεις τους.

– Καθορίστε οικογενειακούς κανόνες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας για να διασφαλίσετε ένα υγιές και παραγωγικό ψηφιακό περιβάλλον.

– Γνωρίστε τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές που αγαπά το παιδί σας. Δείξτε περιέργεια για τον τρόπο που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο!

– Κατακτήστε τα εργαλεία, τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν το παιδί σας από δυνητικά επικίνδυνες διαδικτυακές δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Πρώην υπάλληλος Υπουργείου στη φυλακή για παιδική πορνογραφία

Η παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα που χρήζει άμεσης προσοχής προκειμένου να προστατεύσουμε ως κοινωνία τα πιο ευάλωτα μέλη μας – τα παιδιά μας – από τους κινδύνους. Εκπαιδεύοντας τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφάλειας στο διαδίκτυο και λαμβάνοντας μέτρα για την ασφάλεια του ψηφιακού μας περιβάλλοντος, μπορούμε να προστατευτούμε καλύτερα από πιθανούς επιτήδειους που αναζητούν θύματα στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS