ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟι εργαζόμενοι θέλουν περισσότερο AI για την αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών

Οι εργαζόμενοι θέλουν περισσότερο AI για την αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών

Καθώς οι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης (AI assistants) όπως το ChatGPT συνεχίζουν να προκαλούν αίσθηση, μια έρευνα της Microsoft με πάνω από 3.000 άτομα διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων θέλει περισσότερη βοήθεια από την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών.

Δείτε επίσης: Ερευνητές: Θα είναι αδύνατο να ελέγξουμε μια υπερ-έξυπνη τεχνητή νοημοσύνη

ai τεχνητή νοημοσύνη

Η μελέτη WorkLabs της Microsoft επιδιώκει να μετρήσει τις προσδοκίες των εργαζομένων και των υπαλλήλων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οικονομικής ανασφάλειας, ταχείας τεχνολογικής εξέλιξης και αναδυόμενων ελπίδων για υβριδική εργασία. Για να αποκτήσουν γνώσεις, πραγματοποίησαν έρευνα σε 2.700 εργαζομένους καθώς και σε 1.800 υπεύθυνους λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.

Η έρευνά ανακάλυψε ότι το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πρόσβαση σε εργαλεία AI τους έκανε να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι, καθώς μπορούσαν να επικεντρωθούν σε καθήκοντα που είχαν μεγαλύτερη σημασία. Παρά τις βαθιές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, το 30% των εργαζομένων ανέφερε ότι δεν έχει πρόσβαση σε τέτοια εργαλεία. Από εκείνους που έχουν τέτοια πρόσβαση, το 54% δήλωσε ότι η AI τους βοήθησε σε εργασίες επίλυσης προβλημάτων και το 89% ελπίζει σε μεγαλύτερη αξιοποίηση στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι σαφές ότι η AI γίνεται όλο και πιο απαραίτητη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης των εργαζομένων!

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης συνάδουν με το όραμα της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη και εργαλεία όπως το ChatGPT. Πρόσφατα πραγματοποίησε μια τεράστια επένδυση στην OpenAI, τον οργανισμό που δημιούργησε το ChatGPT, για να αναπτύξει τα μοντέλα της OpenAI τόσο σε καταναλωτικά όσο και σε εταιρικά προϊόντα. Επιπλέον, θα παρουσιάσουν νέες ψηφιακές εμπειρίες βασισμένες στην ολοκληρωμένη τεχνολογία OpenAI!

Δείτε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο του fast food

Τα ευρήματα κυκλοφορούν την στιγμή που η δημοτικότητα του ChatGPT έχουν θορυβήσει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα πρέπει πλέον να ελέγχουν κατά πόσο οι μαθητές και οι φοιτητές χρησιμοποίησαν το εργαλείο στις εργασίες τους. Η εκτεταμένη κατάχρηση θα μπορούσε εύκολα να εκτροχιάσει πιο αξιόπιστες μεθόδους αξιολόγησης της κατανόησης των μαθητών. Αυτές οι ανησυχίες οδήγησαν το Τμήμα Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης να απαγορεύσει πλήρως τη χρήση του ChatGPT τόσο από το προσωπικό όσο και από τους μαθητές, επειδή ανησυχούσε για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων του, καθώς και για τον αντιληπτό αντίκτυπό του στη μάθηση.

Η Microsoft ανακάλυψε πρόσφατα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων (77%) επιθυμεί πρόσβαση σε εργαλεία low-code ή no-code για τον οργανισμό τους, καθώς οι πόροι αυτοί θα μπορούσαν να αυτοματοποιήσουν κουραστικές αρμοδιότητες, να μειώσουν τις δαπάνες και να βελτιώσουν τη διαχείριση δεδομένων. Επιπλέον, τέτοιες λύσεις μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένες δυνατότητες ανάλυσης και περαιτέρω δυνατότητες καινοτομίας.

Οι εργαζόμενοι θέλουν περισσότερο AI για την αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών

Η έρευνά αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εργάζονται από το σπίτι ή στο γραφείο με μερική απασχόληση. Επιπλέον, φάνηκε να υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των διευθυντών που δρομολογούν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία – το 61% των εργαζομένων αισθάνθηκε ότι είχε συμπεριληφθεί σε αυτούς τους μετασχηματισμούς, ωστόσο το 70% εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολιτικές της εταιρείας τους περιορίζουν από το να εξερευνούν ή να χρησιμοποιούν ψηφιακές λύσεις μόνοι τους.

Δείτε επίσης: Ανθρωπότητα και τεχνητή νοημοσύνη: Τι νέο θα φέρει το 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ραγδαία τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων – από τη βελτίωση των εμπειριών εξυπηρέτησης πελατών έως τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών ανάλυσης δεδομένων σε έναν οργανισμό – και ο αντίκτυπός της στον εργασιακό χώρο θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Οι εταιρείες που θα αγκαλιάσουν έγκαιρα αυτές τις νέες τεχνολογίες θα επωφεληθούν από μεγαλύτερη αποδοτικότητα και βελτιωμένες δυνατότητες λήψης αποφάσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να τις οδηγήσουν προς ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων που δεν εκμεταλλεύονται αυτή την αναδυόμενη τεχνολογική τάση.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS