ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπιθέσεις: Καθημερινό φαινόμενο για τις μοντέρνες επιχειρήσεις

Κυβερνοεπιθέσεις: Καθημερινό φαινόμενο για τις μοντέρνες επιχειρήσεις

Για τις μοντέρνες επιχειρήσεις, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν τέτοιες κρίσεις σε καθημερινή βάση.

Δείτε επίσης: Mustang Panda: Χρησιμοποιεί το Google Drive για να κάνει drop malware σε govt δίκτυα

κυβερνοεπιθέσεις

Μια πρόσφατη έκθεση της Dell, στην οποία συμμετείχαν 1.000 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής από όλο τον κόσμο, αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα φυσικών και σύγχρονων καταστροφών από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απώλεια δεδομένων, περισσότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και υψηλότερο κόστος αποκατάστασης για τις εταιρείες αυτές.

Από όλες τις καταστροφές, οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν οι σημαντικότερες, καθώς κατέλαβαν σχεδόν το ήμισυ (48%) όλων των περιστατικών. Επίσης, αυξήθηκαν από 37% πέρυσι.

Περισσότερη προστασία, λιγότεροι προμηθευτές ασφάλειας

Επιπλέον, η έκθεση 2022 της Dell Global Data Protection Index (GDPI) ανακάλυψε ότι σχεδόν 9 στις 10 εταιρείες (86%) αντιμετώπισαν ένα ή περισσότερα προβλήματα που βασίζονται στην κυβερνοασφάλεια κατά το προηγούμενο έτος.

Δείτε επίσης: Windows zero day εκμεταλλεύεται για να ρίξει λογισμικό Qbot

Η απώλεια δεδομένων κόστισε στις επιχειρήσεις κατά μέσο όρο 1,06 εκατομμύρια δολάρια σε χρόνο διακοπής λειτουργίας, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι που ήταν $959,000. Επιπλέον, η άρνηση πρόσβασης σε δεδομένα (σε αντίθεση με την πλήρη απώλειά τους) προκάλεσε στις εταιρείες μέση χρηματική απώλεια 660.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: AXLocker ransomware: Παραβιάζει Discord accounts

Στο παρελθόν, οι οργανισμοί προσλάμβαναν πολλούς προμηθευτές για την προστασία των δεδομένων τους. Ωστόσο, η πρόσφατη έκθεση της Dell δείχνει ότι οι επιχειρήσεις βλέπουν την αξία του να έχουν λιγότερους συνεργάτες. Στην πραγματικότητα, το 85% των οργανισμών που χρησιμοποιούν πολλαπλούς προμηθευτές βλέπουν όφελος στη μείωση αυτού του αριθμού. Οι επιχειρήσεις με έναν μόνο προμηθευτή είχαν 34% λιγότερο κόστος ανάκτησης από ένα περιστατικό, επειδή είναι συνολικά πιο ασφαλείς.

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν σοβαρή απειλή στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Μπορούν να οδηγήσουν σε κλοπή ταυτότητας, οικονομική απώλεια και ζημιά στον υπολογιστή ή το δίκτυό σας. Για να αποτρέψετε τις κυβερνοεπιθέσεις, βεβαιωθείτε ότι στον υπολογιστή σας έχει εγκατασταθεί ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας και να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τους συνδέσμους στους οποίους κάνετε κλικ. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS