ΑρχικήReviewsDell XPS 17 2022 review: Ο καλύτερος φορητός υπολογιστής 17 ιντσών

Dell XPS 17 2022 review: Ο καλύτερος φορητός υπολογιστής 17 ιντσών

Εάν ψάχνετε για έναν φορητό υπολογιστή 17 ιντσών με αρκετή ισχύ, τότε το Dell XPS 17 είναι αυτό που θέλετε. Αυτός ο φορητός υπολογιστής είναι ο καλύτερος που υπάρχει. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι φορητοί υπολογιστές που μπορεί να σας ταιριάζουν, αλλά αν θέλετε να κάνετε δημιουργική εργασία σε μεγάλη οθόνη, αυτό είναι το καλύτερο.

Δείτε επίσης: Dell οθόνη 32 ιντσών 4K κοστίζει όσο μια οθόνη Studio

Dell XPS 17

Ξεκινώντας με την οθόνη, είναι η καλύτερη της κλάσης της. Είναι μεγάλη και όμορφη, με ανάλυση 3.840×2.400 και διαστάσεις 16:10. Έχει μέγεθος 17 ίντσες, οπότε αν αναζητάτε μια μεγάλη οθόνη, είναι αυτό που ψάχνετε.

Σύμφωνα με τις δοκιμές, υποστηρίζει 100% sRGB, 99% NTSC, 100% Adobe RGB και 98% P3. Σε αντίθεση με το XPS 15, το Dell XPS 17 δεν προσφέρεται με επιλογή OLED. Ο λόγος είναι επειδή δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πάνελ OLED 17 ιντσών.

Η μέγιστη φωτεινότητα έφτασε τα 542,8 nits, που ξεπερνά τα 500 nits που είχε υποσχεθεί η Dell.

Όπως θα περίμενε κανείς, η κάμερα web εξακολουθεί να βρίσκεται στο επάνω πλαίσιο, με ανάλυση 720p. Έρχεται επίσης με κάμερα IR, επομένως υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου εάν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι για εσάς.

Το Dell XPS 17 9720 συνοδεύεται από επεξεργαστές 12ης γενιάς της Intel και χάρη σε αυτό, υποστηρίζει μνήμη DDR5, η οποία είναι 4.800 MHz σε αυτό το μοντέλο. Ακόμη και οι επιλογές GPU παραμένουν οι ίδιες και αυτή η μονάδα συνοδεύεται από ένα RTX 3060.

Η CPU είναι ένας Core i7-12700H, ο οποίος έχει τη νέα υβριδική αρχιτεκτονική της Intel. Στην πραγματικότητα έχει συνολικά 14 πυρήνες, με έξι πυρήνες απόδοσης ή P-cores και οκτώ πυρήνες αποδοτικότητας ή E-cores.

Τα νέα Dell XPS 15 και XPS 17 ήταν μεταξύ των πρώτων φορητών υπολογιστών XPS που ανακοινώθηκαν φέτος, επομένως τώρα, είναι διαθέσιμα για αγορά. Το Dell XPS 17 ξεκινά από 1.749 $, αλλά έρχεται μόνο με Core i5-12500H, 8 GB RAM, 512 GB SSD, οθόνη FHD+ και ενσωματωμένα γραφικά.

Έρχεται χρώμα Platinum Silver με μαύρο στήριγμα παλάμης από ανθρακονήματα. Είναι το κλασικό σχέδιο Dell XPS και δεδομένου ότι το XPS 17 είναι το πιο εξειδικευμένο από όλα τα κορυφαία φορητούς υπολογιστές της εταιρείας, δεν έχουμε δει πρόσθετα χρώματα όπως στα XPS 13 2-in-1, XPS 13 και XPS 15.

Δείτε ακόμα: Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

υπολογιστής

Όταν παρουσιάστηκε ο Dell XPS 17 9700, ήταν ο πρώτος φορητός υπολογιστής XPS 17 ιντσών της δεκαετίας. Το XPS 17 9720 είναι η τρίτη έκδοση αυτού του προϊόντος και η σχεδίαση δεν έχει αλλάξει. Έρχεται σε κλασικό σχέδιο XPS, με ασημί Platinum εξωτερικό και μαύρο στήριγμα παλάμης από ανθρακονήματα.

Το καπάκι φέρει ένα γυαλιστερό λογότυπο της Dell και τα πλαϊνά είναι ασημί. Ενώ οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές 17 ιντσών διαθέτουν πολλές θύρες, η Dell έχει ακολουθήσει τον τρόπο της Apple, κάνοντας all-in σε USB Type-C. Διαθέτει τέσσερις θύρες Thunderbolt 4, δύο σε κάθε πλευρά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μεταφορά δεδομένων 40 Gbps, σύνδεση οθονών 8K και άλλα. Όσον αφορά τις θύρες USB, είναι το καλύτερο που μπορείτε να πάρετε.

Στη δεξιά πλευρά, υπάρχει επίσης υποδοχή ήχου 3,5 mm και συσκευή ανάγνωσης καρτών SD πλήρους μεγέθους.

Αυτό το μοντέλο ζυγίζει 5,34 κιλά. Είναι ένας ισχυρός φορητός υπολογιστής με μπαταρία 97 WHr. Επιπλέον, είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε μια τσάντα κανονικού μεγέθους, χάρη στα μικροσκοπικά πλαίσια γύρω από την οθόνη.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα μεγάλο φορητό υπολογιστή, επειδή είναι για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Απευθύνεται σε δημιουργούς που θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά για γραφικά, επομένως θα πρέπει να περιλαμβάνει επεξεργασία φωτογραφιών ή/και βίντεο ή κάτι ανάλογο.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν τόσο μεγάλο φορητό υπολογιστή, διαθέτει ένα ωραίο και ευρύχωρο πληκτρολόγιο. Έχει το ίδιο πληκτρολόγιο τύπου Chiclet που θα βρείτε στο XPS 15.

Διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, είναι ακριβές, ενώ υπάρχει κι ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά στο πληκτρολόγιο.

Το πληκτρολόγιο πλαισιώνεται από ηχεία και το XPS 17 περιλαμβάνει δύο γούφερ 2,5 W και δύο τουίτερ 1,5 W, για ισχυρό και ποιοτικό ήχο.

υπολογιστής

Αν και πρόκειται για μια πολύ καλή συσκευή, το Dell XPS 17 9720 σίγουρα δεν είναι για όλους.

Δείτε επίσης: Το XPS 13 Plus της Dell είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά!

Αν θέλετε μια μεγάλη οθόνη υψηλής ποιότητας, ισχύ σε φορητό υπολογιστή 17 ιντσών, με επεξεργαστές 45 W και ειδικά γραφικά και εστιάζετε στη δημιουργική εργασία, όπως η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, τότε είναι ο κατάλληλος υπολογιστής για εσάς.

Αν όμως χρειάζεστε έναν υπολογιστή για παραγωγικότητα και όχι δημιουργική εργασία, κυρίως για gaming, ή χρειάζεστε μια κάμερα web υψηλής ποιότητας, τότε υπάρχουν άλλες συσκευές που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS