ΑρχικήsecurityΈρευνα: Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας δουλεύουν περισσότερες ώρες από όσες θα έπρεπε

Έρευνα: Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας δουλεύουν περισσότερες ώρες από όσες θα έπρεπε

Οι επαγγελματίες στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι έχουν εξαιρετικές προοπτικές καριέρας, αλλά πολλοί εργάζονται περισσότερες ώρες από όσες θα έπρεπε, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Chartered Institute of Information Security (CIISec).

Η έκθεση του ινστιτούτου “2022/2023 State of the Profession” βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 302 επαγγελματίες ασφαλείας.

Όσον αφορά στα θετικά ευρήματα, το 80% είπε ότι έχει “καλές” ή “εξαιρετικές” προοπτικές καριέρας και πάνω από το 84% ισχυρίστηκε ότι ο κλάδος στον οποίο εργάζονται, “αναπτύσσεται” ή “ανθεί”.

Δείτε επίσης: Η.Β.: Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις “χτυπήθηκαν” από κυβερνοεπίθεση πέρυσι

Ωστόσο, περισσότερο από το ένα πέμπτο (22%) ανέφερε ότι εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα, που σηματοδοτούν το ανώτατο όριο που ορίζει η κυβέρνηση. Αυτό το όριο έχει τεθεί για να διασφαλίσει την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των εργαζομένων.

κυβερνοασφάλεια υπερωρίες
Έρευνα: Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας δουλεύουν περισσότερες ώρες από όσες θα έπρεπε

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 8% εργάζεται περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα, κάτι που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί “σοβαρό κίνδυνο για την υγεία“.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μισοί (50%) από τους ερωτηθέντες είπαν ότι ο φόρτος εργασίας τους κρατά ξύπνιους τη νύχτα.

Η βιομηχανία της κυβερνοασφάλειας ακμάζει. Έχει πολλές ευκαιρίες για ανθρώπους από σχεδόν οποιοδήποτε υπόβαθρο και η ανάγκη για κυβερνοασφάλεια είναι μεγαλύτερη από ποτέ καθώς οι απειλές συνεχίζουν να αυξάνονται“, υποστήριξε η CEO της CIISec, Amanda Finch.

Δείτε επίσης: Εκπαίδευση: Αυξημένες οι επιθέσεις μέσω phishing και εκμετάλλευσης ευπαθειών

Ωστόσο, η βιομηχανία δεν μπορεί να επαναπαυθεί: πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι τα ταλέντα υποστηρίζονται σωστά και δεν παθαίνουν burn out. Το κλειδί για αυτό θα είναι ο εξοπλισμός τους με τις κατάλληλες δεξιότητες και η προσέλκυση “φρέσκου αίματος” στη βιομηχανία για να διασφαλιστεί ότι οι ομάδες δεν θα υφίστανται αδικαιολόγητη πίεση“.

Δεν βοηθά και το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες εγκαταλείπουν τους ρόλους τους λόγω κακών αμοιβών και εργασιακών περιβαλλόντων.

Δείτε επίσης: Air Canada: Η ομάδα BianLian πίσω από την παραβίαση δεδομένων;

Οι υπερβολικές ώρες εργασίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια μπορούν να προκαλέσουν κόπωση και μείωση της αποτελεσματικότητας, δυσχεραίνοντας τη διερεύνηση και την ανακάλυψη επιθέσεων. Είναι απαραίτητο να διατηρούνται υγιή χρονοδιαγράμματα εργασίας και να δίνεται η απαραίτητη προσοχή στην ανάπαυση, ώστε να διατηρηθεί η ικανότητα των επαγγελματιών ασφαλείας να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις συνεχείς απειλές.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS