ΑρχικήUpdatesWhatsApp: Εύρεση κλειδωμένων συνομιλιών με μυστικό κωδικό

WhatsApp: Εύρεση κλειδωμένων συνομιλιών με μυστικό κωδικό

Το WhatsApp σας επιτρέπει να κλειδώνετε μια συνομιλία χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης ή βιομετρικά στοιχεία.

WhatsApp

Αφού κλειδώσετε μια συνομιλία, η εφαρμογή τη μετακινεί αυτόματα από την καρτέλα “Συζητήσεις” στον φάκελο “Κλειδωμένες συνομιλίες”, για προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον φάκελο αυτό, απλά σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω στην οθόνη των συνομιλιών, πατήστε “Κλειδωμένες συνομιλίες” και επαληθεύστε την ταυτότητά σας μέσω του κωδικού πρόσβασης που έχετε ορίσει. Σύμφωνα με νέες φήμες, σύντομα το WhatsApp θα επιτρέψει να αναζητήσετε κλειδωμένες συνομιλίες εισάγοντας έναν μυστικό κωδικό στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής.

Δείτε ακόμη: Πώς να επεξεργαστείτε τις ενημερώσεις channel στο WhatsApp

Πληκτρολογήστε τον μυστικό κωδικό στη γραμμή αναζήτησης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνομιλίες

Η νέα δυνατότητα εντοπίστηκε από το WABetaInfo στην τελευταία έκδοση beta του WhatsApp για Android (v2.23.21.9). Στη δημοσίευση, μοιράστηκε επίσης ένα στιγμιότυπο οθόνης που αποτυπώνει τη λειτουργία του μυστικού κωδικού, προσφέροντας μια εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας της. Σύμφωνα με αυτό, ένας μυστικός κωδικός μπορεί να περιλαμβάνει μια λέξη ή ακόμα και ένα emoji. Αφού δημιουργήσετε έναν μυστικό κωδικό, μπορείτε να τον πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής και θα εμφανιστούν όλες οι κλειδωμένες συνομιλίες.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η εισαγωγή του μυστικού κωδικού απλώς θα εμφανίζει τις κλειδωμένες συνομιλίες ή αν θα τις ξεκλειδώνει και θα σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η εισαγωγή ενός μυστικού κωδικού θα οδηγήσει επίσης στο ξεκλείδωμα αυτών των συνομιλιών. Διότι, αν αυτό δεν συμβαίνει, η λειτουργία δεν θα είναι πολύ χρήσιμη, καθώς θα χρειάζεται να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με το τι θα συμβεί στον φάκελο “Locked Chats” (Κλειδωμένες συνομιλίες) μόλις δημιουργήσετε έναν μυστικό κωδικό. Δηλαδή, εάν ο φάκελος αυτός απενεργοποιηθεί, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνομιλίες μόνο πληκτρολογώντας τον μυστικό κωδικό στη γραμμή αναζήτησης ή εάν θα είναι ακόμα προσβάσιμος, επιτρέποντάς σας να βρείτε τις κλειδωμένες συνομιλίες σας και να τις ξεκλειδώσετε χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα ισχύει το δεύτερο. Ένας μυστικός κωδικός θα ήταν απλώς ένας άλλος τρόπος για να βρείτε τις κλειδωμένες συνομιλίες.

Ο μυστικός κώδικας είναι επίσης συμβατός με συσκευές Companion

Η χρήση του μυστικού κωδικού θα επιλύσει επίσης ένα πρόβλημα με το κλείδωμα των συνομιλιών στην πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή, όταν κλειδώνετε μια συνομιλία στο smartphone ή το tablet σας, αυτή κλειδώνεται μόνο σε αυτήν τη συσκευή και όχι σε συσκευές Companion. Αυτό σημαίνει ότι η συνομιλία που κλειδώνετε στο smartphone ή το tablet σας δεν θα είναι αόρατη από την οθόνη συνομιλιών, ούτε θα προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης στο WhatsApp Web ή στο WhatsApp στον υπολογιστή σας (Windows ή Mac).

Δείτε ακόμη: WhatsApp: Νέα λειτουργία pinned messages και αλλαγή του μενού συνομιλίας;

Σύμφωνα με μια νέα φήμη, με τη ρύθμιση της λειτουργίας μυστικού κωδικού, οι συνομιλίες που κλειδώνετε στο smartphone ή tablet σας θα παραμείνουν απόρρητες και για τις συσκευές Companion. Αυτό θα αποτελούσε μεγάλη ανακούφιση για όσους κλειδώνουν τις συνομιλίες τους στην πλατφόρμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα είναι δυνατόν να κλειδώσετε απευθείας μια συνομιλία από τις συσκευές Companion χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα. Ελπίζουμε ότι το WhatsApp θα προσθέσει αυτήν τη λειτουργία στο μέλλον, καθώς θα ήταν πολύ χρήσιμη.

WhatsApp

Σύμφωνα με το WABetaInfo, η λειτουργία του μυστικού κωδικού βρίσκεται υπό ανάπτυξη και επομένως δεν είναι ακόμα έτοιμη για beta αυτή τη στιγμή. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα είναι διαθέσιμη σε άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα beta και, αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία για το πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η διαδικασία, αλλά αναμένουμε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικοί μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη Meta να κυκλοφορήσει τη λειτουργία του μυστικού κωδικού πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: sammobile.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS