ΑρχικήinetEEOC: Μήνυση εναντίον της Tesla για ρατσιστική συμπεριφορά σε εργαζομένους

EEOC: Μήνυση εναντίον της Tesla για ρατσιστική συμπεριφορά σε εργαζομένους

Η EEOC κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla, λέγοντας ότι η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον έγχρωμων υπαλλήλων.

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ (EEOC) κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του “ομοσπονδιακού νόμου σχετικά με την ανοχή της εκτεταμένης και συνεχιζόμενης φυλετικής παρενόχλησης των έγχρωμων υπαλλήλων της“. Μάλιστα, η μήνυση αναφέρει ότι οι υπάλληλοι που προσπάθησαν να εναντιωθούν σε αυτή την παρενόχληση δέχτηκαν αντίποινα.

Tesla EEOC μήνυση

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιβολή της νομοθεσίας για τα πολιτικά δικαιώματα κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, κατέθεσε τη μήνυση κατά της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk, την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Tesla Bot Optimus: Νέο βίντεο με το ανθρωποειδές ρομπότ

Στην καταγγελία της, η EEOC ισχυρίστηκε ότι οι μη έγχρωμοι εργαζόμενοι της Tesla πραγματοποιούσαν ανοιχτές επιθέσεις και προσβολές γύρω από χώρους εργασίας με μεγάλη κίνηση ή στις γραμμές παραγωγής οχημάτων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι επόπτες και οι διευθυντές είχαν γίνει μάρτυρες προσβλητικών και ρατσιστικών συμπεριφορών, αλλά δεν είχαν παρέμβει.

Η μήνυση αναφέρει ότι όταν οι έγχρωμοι εργαζόμενοι ανέφεραν τις προσβολές και την ανάρμοστη συμπεριφορά στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Tesla, στις ομάδες σχέσεων των εργαζομένων ή σε άλλο διευθυντικό προσωπικό, η εταιρεία αρνήθηκε να λάβει μέτρα.

Δείτε επίσης: Tesla: Κάνει giveaway το Model 3 Performance

EEOC: Μήνυση εναντίον της Tesla για ρατσιστική συμπεριφορά σε εργαζομένους

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla έχει δεχτεί και στο παρελθόν μήνυση από μια κρατική υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων στην Καλιφόρνια, για παρόμοιο θέμα. Μάλιστα, ένα δικαστήριο είχε διατάξει την Tesla να πληρώσει έναν έγχρωμο πρώην εργάτη, τον Owen Diaz, περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Είχε διαπιστωθεί ότι ο εργαζόμενος υπέμεινε ρατσιστικές διακρίσεις ενώ εργαζόταν εκεί το 2015.

Σύμφωνα με το CNBC, η EEOC επιδιώκει αποζημιώσεις για τους πληγέντες εργαζόμενους, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα για την αλλαγή των πρακτικών απασχόλησης της Tesla, με σκοπό την αποτροπή τέτοιων διακρίσεων στο μέλλον.

Η μήνυση της EEOC κατά της Tesla, Inc. κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: Ο Erdogan προσκαλεί τον Musk να φτιάξει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Ο ρατσισμός στον χώρο εργασίας είναι ένα καταδικαστέο φαινόμενο που υπονομεύει τις αξίες της ισότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Οι εταιρείες χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και αναγνωρίζει την αξία κάθε εργαζόμενου, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής ταυτότητας. Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές πολιτικές για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, με την εφαρμογή των κατάλληλων ποινικών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης.

Πηγή: www.cnbc.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS