ΑρχικήUpdatesDJI Mini 4 Pro: Το πρώτο mini drone

DJI Mini 4 Pro: Το πρώτο mini drone

Το DJI Mini 4 Pro είναι το πρώτο “mini” drone που προσφέρει ολοκληρωμένη οπτική κάλυψη προς κάθε κατεύθυνση.

DJI Mini 4 Pro

Μετά την αποχώρηση της Skydio από τον κλάδο των καταναλωτικών drone και την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι δεν θα αποκτήσω ποτέ το μικροσκοπικό αυτο-ιπτάμενο drone των ονείρων μου, αναζητώ την DJI. Το εντυπωσιακό μάρκετινγκ για το DJI Mini 4 Pro που μόλις ανακοινώθηκε με τιμή 759 δολαρίων (~717€) υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, καθώς αυτό είναι το πρώτο Mini με πλήρη ανίχνευση εμποδίων.

Το Mini 3 Pro του 2022 είχε ήδη την ικανότητα να βλέπει μπροστά, πίσω και κάτω, αλλά δυστυχώς συνέβη ένα ατύχημα και προσέκρουσε σε ένα δέντρο. Η πολύπλευρη όραση είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση, εφόσον λειτουργεί σωστά, και τα μικρότερα φτερά της σε σύγκριση με το Air μπορεί επίσης να βοηθήσει τη συσκευή να διασχίζει εύκολα δέντρα ή κλαδιά.

Από πολλές απόψεις, το Mini 4 Pro φέρνει σε μεγάλο βαθμό το Mini 3 Pro στο ίδιο επίπεδο με το μεγαλύτερο, ακριβότερο DJI Air 3 (1.099 $/ ~1.038€). Διαθέτει μια παρόμοια κύρια κάμερα (1/1,3 ιντσών, 48 megapixel, f/1,7 με 82-degree FOV) και μια παρόμια μπαταρία διάρκειας άνω των 40 λεπτών. Ωστόσο, προσθέτει καινοτόμες λειτουργίες όπως η πανκατευθυντική αποφυγή εμποδίων, η λήψη βίντεο 4K με 100fps (και 1080p με 200fps) και η μετάδοση βίντεο Ocusync 4 με εμβέλεια 20 χιλιομέτρων (αντί για τα 12 χιλιόμετρα που είχε το Air).

Δείτε περισσότερα: DJI Mini 4 Pro: Οι προδιαγραφές του νέου drone!

Όπως και με το Mini 3 Pro, αναμένεται μια σταθερή διάρκεια ζωής της μπαταρίας για περίπου μισή ώρα με την περιλαμβανόμενη μπαταρία ή περίπου 40 λεπτά με τη μεγαλύτερη “Intelligent Flight Battery Plus”, αν και αυτή δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη φορά στην Ευρώπη, καθώς υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο των 249 γραμμαρίων. Ενώ η DJI προωθεί επίσης τη “True Vertical Shooting” ως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Mini 4 Pro, ενώ το Mini 3 Pro (καθώς και το Mini 3 για 469 $ /~443€ ) το έχει ήδη.

Το Mini 3 είναι επίσης μια οικονομική μπαταρία της DJI που παρέχει φόρτιση για έως και έξι λεπτά, ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας που χρησιμοποιείτε.

Ακόμα αναρωτιέστε αν πρέπει να επιλέξετε ένα Air ή κάτι καλύτερο για να αποκτήσετε περισσότερη ταχύτητα; Το Air ανεβοκατεβαίνει δύο φορές πιο γρήγορα από το αργό Mini, με μια ταχύτητα πέντε μέτρα ανά δευτερόλεπτο. (Σε ευθείες, το Air είναι μόνο 25% πιο γρήγορο.) Επιπλέον, το Air διαθέτει έναν δεύτερο φακό με τηλεφακό ισοδύναμης f/2,8 70 mm, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία.

DJI Mini 4 Pro

Συνιστώ να φορτώσετε τα Mini 4 Pro, Mini 3 Pro και DJI Air 3 στον ιστότοπο σύγκρισης δίπλα-δίπλα με την DJI. Είναι εξαιρετικό να βλέπετε απευθείας τις διαφορές και να παρακολουθείτε την πρόοδο των προϊόντων.

Αν διαθέτετε ένα Mini 3 Pro ή έχετε αποκτήσει αξεσουάρ, θα ενθουσιαστείτε όταν μάθετε, ότι το Mini 4 Pro χρησιμοποιεί τις ίδιες μπαταρίες. Ωστόσο, για να απολαύσετε την αναβαθμισμένη μετάδοση βίντεο Ocusync 4, θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα νέο χειριστήριο.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS