ΑρχικήUpdatesiPhone 15: Εντοπίζει τους φίλους σας έως 60 μέτρα μέσω Find My...

iPhone 15: Εντοπίζει τους φίλους σας έως 60 μέτρα μέσω Find My [Βίντεο]

Το iPhone 15 μπορεί να εντοπίσει τους φίλους σας σε απόσταση έως και 60 μέτρα μέσω της λειτουργίας Precision Finding/ακριβούς εντοπισμού.

iPhone 15 Find My

Μία από τις βελτιώσεις που προσφέρει το iPhone 15, είναι το νέο chip Ultra-Wideband δεύτερης γενιάς. Αυτό το chip επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία με άλλες συσκευές που διαθέτουν το ίδιο chip σε μεγάλη απόσταση, σε αντίθεση με το προηγούμενο U1 chip που βρίσκεται σε προηγούμενες γενιές iPhone και AirTag.

Μια νέα δυνατότητα με την ονομασία “Εύρεσή μου”/”Find My” επιτρέπει στους χρήστες του iPhone 15 να εντοπίζουν τους φίλους που έχουν επίσης το iPhone 15. Αυτή η λειτουργία παρέχει μια ακριβή διεπαφή αναζήτησης που εμφανίζει συνεχώς ενημερωμένες πληροφορίες για την απόσταση και την κατεύθυνση. Μπορείτε να δείτε αυτή τη λειτουργία να δοκιμάζεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Teknófilo.

Δείτε περισσότερα: iOS 16.3 update: Διορθώνει το “Find My” στο CarPlay

Η παρουσίαση του Teknófilo απεικονίζει ένα iPhone 15 που συνδέεται με ένα άλλο τηλέφωνο που βρίσκεται περίπου 60 μέτρα μακριά, πολύ πέρα από το εύρος που έχουμε δει το Precision Finding να λειτουργεί με τα AirTags. Αυτή είναι πιθανότατα η καλύτερη δοκιμή, καθώς πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο. Η εμβέλεια θα περιορίζεται, όταν υπάρχουν παρεμβολές από τοίχους και άλλα εμπόδια στο δρόμο.

Η λειτουργία ενεργοποιείται απλά με την επιλογή του φίλου στην εφαρμογή “Find My”. Όταν ο ακριβής εντοπισμός είναι διαθέσιμος, το κουμπί “Εύρεση: Κοντά”/ “Find:Nearby” θα εμφανίζεται στην κάρτα λεπτομερειών. Το βέλος απόστασης και κατεύθυνσης ανανεώνεται διαρκώς, καθώς ο χρήστης πλησιάζει τη θέση του φίλου του.

Το βίντεο επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της Apple, ότι το chip δεύτερης γενιάς διαθέτει έως και τρεις φορές την εμβέλεια του U1. Η μέγιστη ακτίνα εντοπισμού για τα AirTag είναι περίπου 10-15 μέτρα, οπότε τα 60 μέτρα είναι πράγματι περίπου τριπλάσια. Πιθανώς, μελλοντικά μοντέλα AirTags θα ενσωματώσουν το νέο chip Ultra-Wide band και θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία ανίχνευσης αντικειμένων.

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS