ΑρχικήinetΠερισσότερες πληροφορίες για το τσιπ Tensor G4 του Pixel 9 διαρρέουν

Περισσότερες πληροφορίες για το τσιπ Tensor G4 του Pixel 9 διαρρέουν

Tensor G4

Τον Ιούλιο, μια έκθεση από το The Information υποστήριξε ότι ο επεξεργαστής Tensor G4 της Google θα βασίζεται σε ένα τσιπ Exynos, όπως και τα τσιπ Tensor προηγούμενης γενιάς. Ο Tensor G4 αναμένεται να τροφοδοτήσει τη σειρά Pixel 9 που θα κυκλοφορήσει το 2024. Διάφορες φήμες αναφέρουν ότι αυτό το chipset της Samsung θα είναι το Exynos 2400, το οποίο θα φτάσει με το Galaxy S24 στις αρχές του επόμενου έτους. Χάρη στο Android Authority, έχουμε σήμερα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο chip της Google.

Δείτε επίσης: Pixel 8 και Pixel 8 Pro: Οι τιμές των smartphones για Ευρώπη!

Σύμφωνα με την έκθεση, η κωδική ονομασία του Tensor G4 είναι “Zuma Pro” και ο επεξεργαστής τρέχει επί του παρόντος σε μια αναπτυξιακή πλακέτα με την κωδική ονομασία Ripcurrent Pro. Σύμφωνα με πληροφορίες, το chipset σχεδιάζεται από τον βραχίονα System LSI της Samsung και θα προσφέρει μια μικρή αναβάθμιση όσον αφορά τις επιδόσεις σε σχέση με τον Tensor G3 με εννέα πυρήνες (που βασίζεται στον μη κυκλοφορημένο Exynos 2300). Ενδεικτικά, η κωδική ονομασία του Tensor G3 είναι “Zuma” και η κωδική ονομασία της αναπτυξιακής του πλακέτας είναι “Ripcurrent”.

Η Google θα προχωρήσει σε πλήρη προσαρμογή με το σχεδιασμό του chip Tensor το 2025

Ο επεξεργαστής Tensor G5, ο οποίος αναμένεται να τροφοδοτήσει το Pixel 10, φέρεται να διαθέτει “πλήρως προσαρμοσμένο” σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βασίζεται σε chipset Exynos. Η Google σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει τον Tensor G5 από την TSMC και όχι από τη Samsung Foundry. Αυτό σημαίνει ότι από το 2025, η System LSI της Samsung και η Samsung Foundry θα μπορούσαν να έχουν έναν πελάτη λιγότερο.

Πρόταση: Google Pixel 8: Θα λαμβάνει έως και πέντε χρόνια OS updates;

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, η Google έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει τα smartphones Pixel 8 και Pixel 8 Pro με Tensor G3 στις 4 Οκτωβρίου 2023. Αυτά τα τηλέφωνα θα έχουν καλύτερο σχεδιασμό και βελτιωμένες κάμερες. Τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro θα διαθέτουν μεγαλύτερους αισθητήρες κύριας κάμερας ISOCELL GN2. Το Pixel 8 Pro χρησιμοποιεί επίσης μια υπερμεγέθη κάμερα 64MP, ενώ το Pixel 8 θα χρησιμοποιεί μια υπερμεγέθη κάμερα 12MP. Το Pixel 8 Pro φέρεται να διαθέτει κάμερα τηλεφακού 48MP με οπτικό ζουμ 5x.

Διαβάστε επίσης: Exynos 2400: Αύξηση ταχύτητας στο πιθανό chip του Galaxy S24

πηγή πληροφοριών:sammobile.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS