ΑρχικήinetΗ Google εκπαίδευσε τους υπαλλήλους να αποφεύγουν λέξεις που ακούγονται μονοπωλιακές

Η Google εκπαίδευσε τους υπαλλήλους να αποφεύγουν λέξεις που ακούγονται μονοπωλιακές

Η Google εκπαίδευσε τους υπαλλήλους της να αποφεύγουν λέξεις που ακούγονται μονοπωλιακές.

Την τελευταία ημέρα της αντιμονοπωλιακής δίκης της Google με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κύριος δικαστής Kenneth Dintzer ισχυρίζεται ότι η Google εκπαίδευσε τους υπαλλήλους να αποφεύγουν λέξεις που θα μπορούσαν να τους κάνουν να ακούγονται μονοπωλητές. Αυτό περιλάμβανε την αποφυγή φράσεων όπως “market share” και αντ’ αυτού τη χρήση του όρου “query share”. Οι υπάλληλοι της Google φέρεται επίσης να αποφεύγουν τη χρήση των λέξεων “leverage” σε σχέση με οποιοδήποτε από τα προϊόντα της εταιρείας. Αυτό ήταν μέρος μιας εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Google το 2011 με την ονομασία Antitrust Basics for Search Team.

Σύμφωνα με τον Kenneth Dintzer, αυτό ήταν μέρος της τακτικής της Google για απόκρυψη στοιχείων. Αυτό ήταν επιπλέον της διαγραφής πολλών αρχείων καταγραφής συνομιλιών μεταξύ εργαζομένων μέσω της λειτουργίας αυτόματης διαγραφής που ήταν ενεργοποιημένη όταν το ιστορικό συνομιλιών ήταν απενεργοποιημένο για εσωτερικές επικοινωνίες. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Gοogle συχνά καθοδηγούσε τους υπαλλήλους να έχουν συνομιλίες με το ιστορικό απενεργοποιημένο, ώστε τα αρχεία καταγραφής να διαγράφονται εντός του χρονικού πλαισίου των 24 ωρών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι η Google γνώριζε ότι παραβίαζε τους νόμους ανταγωνισμού

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, ο Dintzer εξέδωσε την αρχική του δήλωση, λέγοντας ότι η Google ήταν ενήμερη για το τι έκανε. Ότι ήξερε ότι παραβίαζε τους νόμους κατά του ανταγωνισμού. Και ότι αυτή η γνώση ήταν μεγάλο μέρος των τακτικών της κατά τα χρόνια, περιλαμβανομένου του ιστορικού των συνομιλιών και της αποφυγής ορισμένων λέξεων και φράσεων.

Βασιζόμενος στα παρουσιασμένα αποδεικτικά στοιχεία του Dintzer, η Google χρησιμοποιεί αυτές τις τακτικές από το 2003. Ο Dintzer αναφέρει επίσης ότι η Google πρόσφατα χρησιμοποίησε αυτήν την τακτική τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτά και άλλα στοιχεία σύμφωνα με τον Dintzer ζωγραφίζουν μια εικόνα των πραγματικών προθέσεων της Google. Και την προθυμία της να παρακάμπτει διάφορους νόμους κατά του ανταγωνισμού για να διατηρήσει την κορυφαία θέση της στην αναζήτηση. Όλα αυτά φυσικά είναι απλώς η μια πλευρά του επιχειρήματος. Η Google πιθανότατα θα αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες όπως έχει κάνει και με άλλες μέχρι τώρα. Ωστόσο, τα πράγματα δείχνουν ήδη λίγο δύσκολα για τον γίγαντα της αναζήτησης. Και η δίκη μόλις ξεκίνησε.

Παρόλα αυτά, με τα αποδεικτικά στοιχεία του Dintzer, τα πράγματα μπορούν ακόμα να πάνε και τις δύο κατευθύνσεις. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε εάν η Google μπορεί πραγματικά να χάσει αυτήν την υπόθεση.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS