ΑρχικήinetElevenLabs: Η voice generating πλατφόρμα βγαίνει από τη beta έκδοση

ElevenLabs: Η voice generating πλατφόρμα βγαίνει από τη beta έκδοση

ElevenLabs: Η voice generating πλατφόρμα βγαίνει από τη beta έκδοση

Η ElevenLabs, μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία συνθετικών φωνών, κυκλοφόρησε την πλατφόρμα της έξω από την beta έκδοση με υποστήριξη για περισσότερες από 30 γλώσσες. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε εσωτερικά για τον αυτόματο εντοπισμό γλωσσών και τη δημιουργία συναισθηματικά πλούσιας ομιλίας. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το εργαλείο κλωνοποίησης φωνής της πλατφόρμας για να μιλούν σε σχεδόν 30 γλώσσες χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν κείμενο. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της δημιουργίας συνθετικής φωνής.

Δείτε επίσης: Η κατάχρηση του AI και του voice cloning θα σημάνει το τέλος μας

Η ElevenLabs ιδρύθηκε από τον Mati Staniszewski, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν στην Palantir, και τον παιδικό του φίλο Piotr Dabkowski, πρώην υπάλληλο της Google. Οι ιδρυτές εμπνεύστηκαν από τη μέτρια μεταγλώττιση αμερικανικών ταινιών που παρακολουθούσαν μεγαλώνοντας στην Πολωνία και ξεκίνησαν να σχεδιάσουν μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Η ElevenLabs ξεκίνησε σε beta έκδοση στα τέλη Ιανουαρίου και γρήγορα απέκτησε δημοτικότητα λόγω της υψηλής ποιότητας των παραγόμενων φωνών και της γενναιόδωρης δωρεάν βαθμίδας. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετώπισε κάποια αρνητική δημοσιότητα λόγω κακών χειριστών που εκμεταλλεύονταν την πλατφόρμα για τους δικούς τους σκοπούς.

Η εταιρεία, έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις εξαιτίας της χρήσης των εργαλείων της για τη διανομή μηνυμάτων μίσους που μιμούνται διασημότητες όπως η ηθοποιός Emma Watson στον διαβόητο πίνακα μηνυμάτων 4chan. Ο James Vincent του The Verge μπόρεσε επίσης να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της ElevenLabs για να κλωνοποιήσει τις φωνές των στόχων μέσα σε δευτερόλεπτα, δημιουργώντας ηχητικά δείγματα που περιείχαν απειλές βίας, ρατσισμού και τρανσφοβίας. Σε απάντηση, η ElevenLabs εισήγαγε νέες διασφαλίσεις, όπως ο περιορισμός της κλωνοποίησης φωνής σε λογαριασμούς επί πληρωμή και η παροχή ενός νέου εργαλείου ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει την απειλή που η πλατφόρμα της και άλλες παρόμοιες αποτελούν για τον κλάδο της φωνητικής υποκριτικής.

Πρόταση: Google Bard AI: Κυκλοφορούν ψεύτικες διαφημίσεις με στόχο τη διανομή malware

Σύμφωνα με το Motherboard, οι voice actors καλούνται ολοένα και περισσότερο να υπογράψουν τα δικαιώματα της φωνής τους, ώστε οι πελάτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν συνθετικές εκδοχές που θα μπορούσαν τελικά να τους αντικαταστήσουν. Η Activision Blizzard, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες παιχνιδιών στον κόσμο, εργάζεται επίσης πάνω σε εργαλεία για κλωνοποίηση φωνής με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Η ElevenLabs, το βλέπει αυτό ως φυσική εξέλιξη και συνεργάζεται με εκδότες όπως η Storytel και πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης όπως η TheSoul Publishing και η MNTN για audiobooks, ραδιοφωνικό περιεχόμενο και βιντεοπαιχνίδια. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες που έχουν δημιουργήσει ηχητικό περιεχόμενο 10 ετών.

Η ElevenLabs συγκέντρωσε πρόσφατα 19 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές και σχεδιάζει να επεκτείνει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της στη μεταγλώττιση φωνής και να εισαγάγει έναν μηχανισμό για να μοιράζονται οι χρήστες φωνές στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: Τα 5+ καλύτερα εργαλεία AI Coding Assistant & AI για Coding (2023)

πηγή πληροφοριών:techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS