ΑρχικήUpdatesΤο TikTok στην Ευρώπη θα αποκτήσει ‘For You’ feed χωρίς τον αλγόριθμό...

Το TikTok στην Ευρώπη θα αποκτήσει ‘For You’ feed χωρίς τον αλγόριθμό του TikTok

Το TikTok, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στην Ευρώπη σύντομα θα αποκτήσει ένα “For You” feed χωρίς τον αλγόριθμό του TikTok.

Tik Tok και ΕΕ

Στο πλαίσιο της συμμόρφωσής του με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) της ΕΕ, οι χρήστες του TikTok στην ΕΕ θα έχουν σύντομα την επιλογή να απενεργοποιήσουν το σύστημα επιλογής περιεχομένου που βασίζεται σε αλγόριθμους. Το DSA απαιτεί από πλατφόρμες, όπως το TikTok να παρέχουν στους χρήστες την επιλογή να εξαιρεθούν από εξατομικευμένες προτάσεις περιεχομένου, οι οποίες βασίζονται στην παρακολούθηση και τη δημιουργία προφίλ δραστηριότητας χρηστών.

Επί του παρόντος, ο αλγόριθμος του TikTok προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες στα feed “For You” και “Live”, με στόχο να τους κρατήσει αφοσιωμένους. Ωστόσο, με την επερχόμενη αλλαγή, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν αυτήν τη στόχευση προσοχής, που βασίζεται στην παρακολούθηση. Αντίθετα, θα δουν περιεχόμενο δημοφιλές στην περιοχή τους και στη γλώσσα που προτιμούν.

Δείτε επίσης: TikTok: Μπορείτε να μάθετε ποιος κατεβάζει τα βίντεό σας;

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς οι αλγόριθμοι του TikTok ήταν ο βασικός παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του στον ανταγωνιστικό χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η νομοθεσία της ΕΕ υποχρεώνει πλέον τις πλατφόρμες να παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να απορρίπτουν την εξατομίκευση.

Άλλες μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Instagram και το YouTube, θα πρέπει επίσης να προσφέρουν παρόμοιες επιλογές στους χρήστες τους σύμφωνα με το DSA. Οι πλατφόρμες που χρηματοδοτούνται από διαφημίσεις δεσμεύονται για τη αύξηση εσόδων, γεγονός που τους δίνει κίνητρα να χρησιμοποιούν προτάσεις περιεχομένου που βασίζονται σε αλγόριθμους. Η απόφαση του TikTok να επιτρέψει στους χρήστες να εξαιρεθούν από την εξατομίκευση, αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αλλαγή.

Το Twitter (X) αποτελεί εξαίρεση, διατηρώντας μια μη αλγοριθμική ροή ως βασικό μέρος της εμπειρίας του προϊόντος. Ωστόσο, ακόμη και το Twitter, μπορεί να χρειαστεί να προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να αρνηθούν την εξατομίκευση για να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της DSA.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΕ επιβάλλει επίσης, απαγόρευση προβολής εξατομικευμένων διαφημίσεων σε χρήστες ηλικίας μεταξύ 13 και 17 ετών. Επιπλέον, ο κανονισμός απαγορεύει τη χρήση ευαίσθητων δεδομένων για εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς να κάνετε un-repost ένα βίντεο;

Ως μέρος της συμμόρφωσης με το DSA, το TikTok εισάγει μια “πρόσθετη επιλογή αναφοράς περιεχομένου” για τους Ευρωπαίους χρήστες να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο. Η πλατφόρμα θα συμπληρώσει την υπάρχουσα εποπτεία περιεχομένου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη με αυτήν τη νέα δυνατότητα αναφοράς χρηστών.

Επιπλέον, οι χρήστες του TikTok στην ΕΕ θα λάβουν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τις αποφάσεις εποπτείας περιεχομένου. Η πλατφόρμα θα παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με ένα ευρύτερο φάσμα ενεργειών εποπτείας περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των λόγων για την κατάργηση περιεχομένου και λεπτομερειών σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Tik Tok

Αυτές οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το TikTok θα ισχύουν για χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΕΟΧ. Ορισμένες αλλαγές ενδέχεται να επηρεάσουν και τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το TikTok να επιβεβαιώνει, ότι η απαγόρευση των εξατομικευμένων διαφημίσεων για παιδιά ισχύει ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με άλλες αλλαγές για χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS