ΑρχικήsecurityAzimut: Το ιταλικό Asset Manager θύμα επίθεσης ransomware

Azimut: Το ιταλικό Asset Manager θύμα επίθεσης ransomware

Η Azimut Group, είναι μια ιταλική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους άνω των 87,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσφατα, έκανε μια δήλωση υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απαίτηση της διαβόητης ομάδας ransomware, BlackCat.

Δείτε επίσης: Η Clop ransomware ομάδα θα κερδίσει $ 75-100 εκατ. μέσω των επιθέσεων MOVEit

azimut

Στις 21 Ιουνίου, η ομάδα ransomware BlackCat, επίσης γνωστή ως ALPHV, απείλησε την Azimut μέσω του Dark Web, ισχυριζόμενη ότι “έχει κλέψει πάνω από 500 GB πιθανών δεδομένων”, σύμφωνα με ένα αρχείο που κοινοποιήθηκε από το Ransomware.live.

Το ransomware είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και διαδεδομένες μορφές κυβερνοεπίθεσης στον σύγχρονο κόσμο. Συχνά, οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν σε εταιρείες και οργανισμούς, ειδικά εκείνους που διαχειρίζονται ευαίσθητα και πολύτιμα δεδομένα. Οι χάκερ ‘κλειδώνουν’ τα συστήματα των θυμάτων, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα και απαιτώντας λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους. Παρά την αύξηση της επίγνωσης και των μέτρων ασφάλειας, το ransomware παραμένει μια απειλή που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, καθώς οι χάκερ συνεχίζουν να εξελίσσονται και να προσαρμόζονται.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας ασφάλειας blockchain, Chainalysis, οι πληρωμές μειώθηκαν κατά 40% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό συνέβη καθώς πολλά θύματα αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εισβολείς.

Η επιστολή λύτρων που ισχυρίζεται ότι στάλθηκε από την BlackCat φέρεται να περιλάμβανε ευαίσθητες φωτογραφίες των δεδομένων ενός πελάτη και δήλωνε ότι είχε πρόσβαση σε πλήρεις οικονομικές πληροφορίες κι άλλων πελατών, συμπεριλαμβανομένων αναφορών εταιρειών, λεπτομερειών για τα αποθέματα και αγορές αντικειμένων.

Δείτε ακόμα: Clop ransomware: Η ομάδα δημοσιεύει κλεμμένα δεδομένα σε clearweb sites

ransomware

Απείλησαν να δημοσιοποιήσουν τις “πληροφορίες” αν δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις τους, επισημαίνοντας ότι η BlackCat δεν αστειεύεται. Η επιστολή αιτήματος για λύτρα ανέφερε ότι “η μοναδική λύση για να αποφευχθεί αυτό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία“.

Ο ιταλικός επενδυτικός όμιλος αναγνώρισε την παρουσία “μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης” στα συστήματά του, αλλά διαβεβαίωσε τους πελάτες του ότι τα δεδομένα τους ήταν ασφαλή.

Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι δράστες δεν είχαν πρόσβαση σε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες των πελατών και δεν επιτράπηκαν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές. Η εταιρεία υπογραμμίζει την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών και την προστασία των συναλλαγών τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Azimut χρησιμοποιεί το crypto. Το 2021, αυτή ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασε ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας που συνδέεται με ένα χαρτοφυλάκιο δανείων για επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Ransomware: Οι επιθέσεις αυξάνονται πάνω από 200%

Πρόσφατα, ο επενδυτικός όμιλος ενημέρωσε επίσης μία από τις στρατηγικές ιδιωτικού χρέους του Luxembourg Investment Fund σε συνεργασία με την BNP Paribas και την Allfunds Blockchain, ενισχύοντας τις προσπάθειές του στον αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο μέσω της συμβολοποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS