ΑρχικήinetΗ Meta εμποδίζει τους χρήστες που εδρεύουν στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση...

Η Meta εμποδίζει τους χρήστες που εδρεύουν στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στο Threads μέσω VPN

Αφού πολλοί χρήστες με έδρα την ΕΕ παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Threads του Instagram μέσω VPN, η Meta δήλωσε ότι μπλοκάρει τέτοιες προσπάθειες.

Δείτε επίσης: Το Twitter απειλεί τη Meta με μήνυση λόγω Threads

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία λάνσαρε το Threads, αλλά λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχετικά με την εφαρμογή, δεν είναι διαθέσιμη στην ΕΕ. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για να αποτρέψει την πρόσβαση των χρηστών στο νέο social app.

Νωρίτερα σήμερα, αρκετοί χρήστες με έδρα την ΕΕ άρχισαν να δημοσιεύουν screenshot στο Twitter, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Threads, ακόμη και μετά τη χρήση VPN.

Η εφαρμογή Threads παρακολουθεί εκτενώς τους χρήστες σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Meta και την καταχώριση της εφαρμογής στο iOS, η οποία αποκαλύπτει ότι η εφαρμογή μπορεί να συλλέξει μια σειρά προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών, όπως δεδομένα υγείας και οικονομικά δεδομένα, ακριβή τοποθεσία, ιστορικό περιήγησης, επαφές και ιστορικό αναζήτησης.

Η προσέγγιση αυτή δημιουργεί νομικές και κανονιστικές προκλήσεις για τη Meta στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, η Meta απαιτεί έγκυρη νομική βάση για τη νόμιμη επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων για τη στόχευση διαφημίσεων – ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα μετά από πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό Threads

Και δεν είναι μόνο αυτό: Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές, θέτει επίσης περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο οι gatekeeping giants μπορούν να συνδυάζουν δεδομένα για διαφημίσεις.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ακόμη, η εφαρμογή ξεκίνησε πολύ δυναμικά καθώς ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης αναλύσεων Sensor Tower, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες μειώθηκαν κατά 20% αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με το Σάββατο, ενώ ο χρόνος παραμονής στην εφαρμογή είχε επίσης μειωθεί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Meta ενημέρωσε την εφαρμογή Thread iOS με υποστήριξη για iOS 17 και μείωσε το binary size μαζί με άλλες μικρές βελτιώσεις.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS