ΑρχικήinetApple: Μειώνει την παραγωγή του AR headset Vision Pro;

Apple: Μειώνει την παραγωγή του AR headset Vision Pro;

Apple Vision Pro παραγωγή

Το AR headset της Apple, Vision Pro, ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια του ετήσιου WWDC της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, παρουσίασε το νέο “επαναστατικό προϊόν” της εταιρείας λέγοντας ότι πρόκειται να εισαγάγει το “spatial computing” στους καταναλωτές. Ενώ η κεντρική ομιλία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας του Vision Pro, είναι εύκολη και η μετάβαση στο virtual reality χρησιμοποιώντας το dial στο headset. Αν και οι πρώτες ανακοινώσεις είχαν θετική ανταπόκριση, η επιτυχία του headset είναι ακόμα αβέβαιη, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή των 3.499 $. Επιπλέον, πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι η Apple φέρεται να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα στην παραγωγή του Vision Pro, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποστολών.

Η Apple αρχικά σχεδίαζε να παράγει ένα εκατομμύριο μονάδες, ενώ τώρα στοχεύει σε λίγο περισσότερες από 400.000 μονάδες για την κυκλοφορία του 2024.

Δείτε επίσης: Η Apple μπορεί να σχεδιάζει μια νέα, πιο ανεξάρτητη οθόνη Mac

Η παραγωγή του headset είναι πολύπλοκη, δεδομένου ότι είναι ένα προϊόν πρώτης γενιάς. Επίσης, οι προηγμένες δυνατότητές του φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Για παράδειγμα, υπάρχει η λειτουργία EyeSight, μια “εξαιρετική καινοτομία που βοηθά τους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους γύρω τους“. Αυτή η λειτουργία θα βοηθά τους χρήστες να μην συγκρούονται με ανθρώπους και αντικείμενα, κάτι που είναι σύνηθες όταν κάποιος έχει μια τέτοια συσκευή στο κεφάλι του. Ωστόσο, για να είναι δυνατή αυτή η λειτουργία, χρειάζεται ένας ειδικός σχεδιασμός που δυσκολεύει την παραγωγή. Επιπλέον, τα πιο ακριβά εξαρτήματα του headset, δύο οθόνες micro-OLED που κατασκευάζονται από τη Sony και την TSMC, υποφέρουν επίσης από χαμηλές αποδόσεις, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τη διαδικασία.  

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε το Apple Watch εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα

Θα είναι επιτυχημένο προϊόν το Vision Pro;

Η εταιρεία Canalys προέβλεψε πρόσφατα ότι το Apple Vision Pro θα μπορούσε να είχε 20 εκατομμύρια χρήστες εντός των πρώτων πέντε ετών από την κυκλοφορία του. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί από καταναλωτές. Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια computing συσκευή ή είναι κάτι σαν εγκατάσταση home theatre. Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν μόνο όταν το headset κυκλοφορήσει επίσημα στο κοινό. Τέλος, η τιμή του προϊόντος (3.500 $), θα λειτουργήσει αρνητικά. Πολλοί χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν. Δυστυχώς, δεν είναι μια συσκευή για όλους!

Δείτε επίσης: Το Apple Car θα κυκλοφορήσει το 2026;

Ωστόσο, η Apple φαίνεται σίγουρη ότι το Vision Pro θα έχει επιτυχία, καθώς ήδη προετοιμάζεται για μελλοντικά μοντέλα με χαμηλότερες τιμές, με οθόνες mini-LED που κατασκευάζονται από τη Samsung και την LG. Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται σε ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς του Vision Pro.

Πηγή: www.androidheadlines.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS