ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία Glade έχασε 214.000 δολάρια από internal hack

Η εταιρεία Glade έχασε 214.000 δολάρια από internal hack

Η νεοσύστατη εταιρεία fintech, Glade, έπεσε θύμα εσωτερικής παραβίασης. Δύο πηγές δήλωσαν στο TechCabal ότι η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 214.000 δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Liyi Victor, επιβεβαίωσε την παραβίαση στο TechCabal, αλλά δεν σχολίασε το ποσό που χάθηκε. Ο Liyi δήλωσε ότι οι δράστες είχαν παραβιάσει την backend υποδομή της εταιρείας και έκλεψαν χρήματα. Η υπόθεση έχει αναφερθεί στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποιούν ψεύτικο περιεχόμενο Onlyfans για να μολύνουν χρήστες με το DcRAT malware

Glade

Η παραβίαση της Glade είναι η τελευταία στη σειρά παραβιάσεων που έχουν υποστεί οι νιγηριανοί πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών το τελευταίο έτος. Τον περασμένο μήνα, σε μια ιστορία που ανέφερε πρώτο το TechCabal, η κρυπτογραφική startup Patricia έχασε 2 εκατομμύρια δολάρια από χάκερ. Η εταιρεία δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι σύντομα θα προσάψει τους χάκερς στο δικαστήριο. Υπήρξαν επίσης αναφορές για ένα hack σε μια άλλη νιγηριανή τράπεζα, την Globus. Ο μακρύς κατάλογος των εταιρειών που υπέστησαν hacking περιλαμβάνει και τις εταιρείες MoMo και Flutterwave της MTN.

Δείτε επίσης: Στο Google Play βρέθηκε Android spyware καμουφλαρισμένο ως VPN

Η Glade συμμετείχε στο εαρινό πρόγραμμα Techstars Toronto Spring Program το 2022, από όπου αποφοίτησε μαζί με έξι αφρικανικές νεοφυείς επιχειρήσεις και συγκέντρωσε 435.000 δολάρια στην Demo Day. Το TechCabal ρώτησε την Techstars αν γνώριζε για την παραβίαση, αλλά φαίνεται ότι ο accelerator δεν είχε ενημερωθεί.

Πηγές που γνώριζαν τι είχε συμβεί, δήλωσαν ότι η παραβίαση στην Glade συνέβη το 2022 και αφορούσε έναν πρώην υπάλληλο. Η εταιρεία κοινοποίησε ότι ο πρώην υπάλληλος διαφεύγει επί του παρόντος. Πέρα από την παραβίαση, ο συνιδρυτής της εταιρείας, Temitope Hundeyin, έχει επίσης αποχωρήσει από την εταιρεία.

Η Temitope Hundeyin, πρώην συνιδρύτρια της Glade, δήλωσε στο TechCabal ότι είχε παραγκωνιστεί στη λειτουργία της επιχείρησης. “Ο Victor Liyi, ο διευθύνων σύμβουλος, επιβλέπει τους επενδυτές, τις συνεργασίες και την εταιρική διακυβέρνηση”, δήλωσε η Hundeyin πριν αποχωρήσει από την εταιρεία μετά την παραβίαση.

Δείτε επίσης: Infostealer malware έχουν κλέψει 101.000 λογαριασμούς ChatGPT

Ο Liyi αντέκρουσε τους ισχυρισμούς και δήλωσε στο TechCabal ότι απέλυσε την Hundeyin επειδή η Glade έπρεπε να λειτουργήσει πιο λιτά. Αρνήθηκε επίσης τον ισχυρισμό ότι αυτός λαμβάνει όλες τις αποφάσεις στην Glade. “Έχουμε μια διοικητική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας και ορισμένους ανεξάρτητους συμβούλους που παρέχουν αντικειμενική εποπτεία της διοικητικής ομάδας“.

Αλλά πέντε πηγές, που έχουν συνεργαστεί με την Glade, διαφωνούν με τον Liyi. Ένας σημερινός υπάλληλος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο TechCabal: “Ο Liyi διοικεί την Glade μόνος του, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και τσακώνεται ακόμα και με επενδυτές”.

Πηγή πληροφοριών: techcabal.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS