Τον περασμένο μήνα, η εφαρμογή ειδήσεων Artifact εισήγαγε μια επιλογή για τους χρήστες να επισημαίνουν άρθρα ως clickbait. Τώρα, η εφαρμογή που ιδρύθηκε από τον Kevin Systrom και τον Mike Krieger λάνσαρε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να ξαναγράψει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου.
Δείτε επίσης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στρέφονται στο AI
Οι δημιουργοί της εφαρμογής δήλωσαν ότι, αν ένας χρήστης χαρακτηρίσει έναν τίτλο ως clickbait, η εφαρμογή θα καλέσει ένα μοντέλο GPT-4 για να ξαναγράψει τον τίτλο.
Κατά το λανσάρισμα της λειτουργίας επισήμανσης clickbait, η Artifact ανέφερε ότι είχε μια χειροκίνητη διαδικασία ελέγχου των άρθρων, χαρακτηρίζοντάς τα ως clickbait αφού τα ανέφεραν πολλοί χρήστες.
BepiColombo: Ο Βόρειος Πόλος του Ερμή (νέες εικόνες)
iMessage phishing: Πώς οι κυβερνοεγκληματίες μας ξεγελούν
Παρέλαση Πλανητών: Το Ουράνιο Σόου του Ιανουαρίου
Με τη νέα ενημέρωση, εάν ένα άρθρο χαρακτηρίζεται ως clickbait από την ομάδα της Artifact, η τεχνητή νοημοσύνη θα ξαναγράψει τον τίτλο για όλους τους χρήστες. Οι χρήστες θα βλέπουν ένα εικονίδιο με αστέρι δίπλα στον τίτλο που υποδεικνύει ότι η AI τον έχει ξαναγράψει.
Επιπλέον, η startup εργάζεται ήδη σε τεχνολογία για τον εντοπισμό άρθρων clickbait χωρίς να βασίζεται σε χειροκίνητη αναφορά. Δήλωσε ότι μόλις αυτό το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, η εφαρμογή θα ανιχνεύει και θα ξαναγράφει αυτόματα τους τίτλους.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η εφαρμογή αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη σύνταξης, η οποία κυμαίνεται από τον σωστό εντοπισμό άρθρων που κάνουν κλικ στο διαδίκτυο μέχρι τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναδιατύπωση τίτλων που δεν είναι παραπλανητικοί.
Δείτε επίσης: Horabot botnet: Νέα κακόβουλη εκστρατεία στοχεύει λογαριασμούς email
Σε συνέντευξή του στο TechCrunch τον Μάρτιο, ο Systrom παραδέχτηκε ότι η λειτουργία μιας ειδησεογραφικής εφαρμογής συνεπάγεται τη λήψη εκδοτικών αποφάσεων κατά κάποιο τρόπο.
«Στην πραγματικότητα, η κατασκευή του αλγορίθμου είναι εξαιρετικά editorial. «Επειδή αυτό στο οποίο επιλέγετε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμό σας – η αντικειμενική συνάρτηση, τα δεδομένα που εισάγετε, τα δεδομένα που συμπεριλαμβάνετε, τα δεδομένα που δεν συμπεριλαμβάνετε – είναι όλα στη συντακτική κρίση», είπε.
Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com