ΑρχικήUpdatesΤο news app Artifact ξαναγράφει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου με AI

Το news app Artifact ξαναγράφει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου με AI

Τον περασμένο μήνα, η εφαρμογή ειδήσεων Artifact εισήγαγε μια επιλογή για τους χρήστες να επισημαίνουν άρθρα ως clickbait. Τώρα, η εφαρμογή που ιδρύθηκε από τον Kevin Systrom και τον Mike Krieger λάνσαρε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να ξαναγράψει τον τίτλο ενός clickbait άρθρου.

Δείτε επίσης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στρέφονται στο AI

Artifact

Οι δημιουργοί της εφαρμογής δήλωσαν ότι, αν ένας χρήστης χαρακτηρίσει έναν τίτλο ως clickbait, η εφαρμογή θα καλέσει ένα μοντέλο GPT-4 για να ξαναγράψει τον τίτλο.

Κατά το λανσάρισμα της λειτουργίας επισήμανσης clickbait, η Artifact ανέφερε ότι είχε μια χειροκίνητη διαδικασία ελέγχου των άρθρων, χαρακτηρίζοντάς τα ως clickbait αφού τα ανέφεραν πολλοί χρήστες.

Με τη νέα ενημέρωση, εάν ένα άρθρο χαρακτηρίζεται ως clickbait από την ομάδα της Artifact, η τεχνητή νοημοσύνη θα ξαναγράψει τον τίτλο για όλους τους χρήστες. Οι χρήστες θα βλέπουν ένα εικονίδιο με αστέρι δίπλα στον τίτλο που υποδεικνύει ότι η AI τον έχει ξαναγράψει.

Επιπλέον, η startup εργάζεται ήδη σε τεχνολογία για τον εντοπισμό άρθρων clickbait χωρίς να βασίζεται σε χειροκίνητη αναφορά. Δήλωσε ότι μόλις αυτό το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, η εφαρμογή θα ανιχνεύει και θα ξαναγράφει αυτόματα τους τίτλους.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η εφαρμογή αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη σύνταξης, η οποία κυμαίνεται από τον σωστό εντοπισμό άρθρων που κάνουν κλικ στο διαδίκτυο μέχρι τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναδιατύπωση τίτλων που δεν είναι παραπλανητικοί.

Δείτε επίσης: Horabot botnet: Νέα κακόβουλη εκστρατεία στοχεύει λογαριασμούς email

Σε συνέντευξή του στο TechCrunch τον Μάρτιο, ο Systrom παραδέχτηκε ότι η λειτουργία μιας ειδησεογραφικής εφαρμογής συνεπάγεται τη λήψη εκδοτικών αποφάσεων κατά κάποιο τρόπο.

«Στην πραγματικότητα, η κατασκευή του αλγορίθμου είναι εξαιρετικά editorial. «Επειδή αυτό στο οποίο επιλέγετε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμό σας – η αντικειμενική συνάρτηση, τα δεδομένα που εισάγετε, τα δεδομένα που συμπεριλαμβάνετε, τα δεδομένα που δεν συμπεριλαμβάνετε – είναι όλα στη συντακτική κρίση», είπε.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS