ΑρχικήinetAmazon: Καταργεί τις φωνές διασημοτήτων για την Alexa

Amazon: Καταργεί τις φωνές διασημοτήτων για την Alexa

amazon alexa device

Η Amazon καταργεί τις φωνές διασημοτήτων για την Alexa. Όχι μόνο οι φωνές των Samuel L. Jackson, Shaquille O’Neal και Melisssa McCarthy δεν είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά, αλλά η Amazon θα σταματήσει να τις υποστηρίζει και στις συσκευές Alexa.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα σας προειδοποιεί για προϊόντα που επιστρέφονται συχνά

Οι φωνές ήταν αρκετά φτηνές, με τιμή 0,99 $ κατά την κυκλοφορία και στη συνέχεια 4,99 $, αλλά πολλοί χρήστες περίμεναν να έχουν πρόσβαση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η λειτουργία, η οποία προσθέτει την προσωπικότητα μιας από τις τρεις διασημότητες σε μια συσκευή Alexa, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εντολή “Hey [όνομα διασημότητας]” για να κάνετε ερωτήσεις, να ακούσετε αστεία ή να ακούσετε μια ιστορία – όλα στο στυλ του Jackson, του Shaq ή της McCarthy. Αλλά τώρα, ένα μέρος αυτής της διασκέδασης έφτασε στο τέλος του, καθώς η φωνή του Τζάκσον θα σταματήσει σύντομα να λειτουργεί στις συσκευές των πελατών.

“Μετά από τρία χρόνια, σταματάμε τις φωνές διασημοτήτων”, αναφέρει ο εκπρόσωπος της Amazon, Eric Sveum, σε δήλωσή του στο The Verge. “Οι πελάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις φωνές για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας για επιστροφή χρημάτων”.

Μια σημείωση στη σελίδα του Τζάκσον αναφέρει: ” Η φωνή του Samuel L. Jackson για την Alexa δεν είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά. Οι πελάτες που αγόρασαν προηγουμένως την εμπειρία μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα μέχρι τον Απρίλιο του 2023 λέγοντας ‘Hey Samuel'”. Παρόλα αυτά, ο Sveum είπε στο The Verge ότι οι χρήστες θα μπορούν να ακούνε τη φωνή του Jackson μέχρι τις 7 Ιουνίου. Η Amazon δημοσίευσε παρόμοια μηνύματα στις σελίδες για τις φωνές των McCarthy και Shaq, αλλά λέει ότι θα συνεχίσει να τις υποστηρίζει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Πρόταση: Amazon Alexa: Ακούστε τη φωνή των αγαπημένων σας ακόμα κι αν έχουν φύγει από τη ζωή

Η Amazon ξεκίνησε για πρώτη φορά να προσφέρει τη φωνή του Τζάκσον το 2019, η οποία χρησιμοποιεί το νευρωνικό μοντέλο text-to-speech της Amazon για τη δημιουργία διασκεδαστικών (και μερικές φορές ρητών) απαντήσεων αντί να βασίζεται σε προηχογραφημένες, και αργότερα εισήγαγε τις φωνές των McCarthy και Shaq το 2021. Ωστόσο, οι τρεις φωνές είναι λίγο περιορισμένες σε ό,τι μπορούν να ανταποκριθούν, καθώς δεν λειτουργούν με λίστες αγορών, υπενθυμίσεις ή ικανότητες.

Δεν είναι ακριβώς σαφές γιατί η Amazon αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι των ευρύτερων προβλημάτων της Alexa της Amazon. Τον περασμένο Νοέμβριο, μια έκθεση της Wall Street Journal αποκάλυψε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, εξέταζε έντονα τον τομέα Alexa της εταιρείας, καθώς οι λειτουργικές ζημίες του ξεπερνούσαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης απολύσεις που αφορούσαν 18.000 εργαζόμενους νωρίτερα φέτος, με τον επικεφαλής του υλικού της Amazon, Dave Limp, να δηλώνει στο CNBC ότι 2.000 από αυτές τις περικοπές αφορούσαν εργαζόμενους στο τμήμα του, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα προϊόντα Alexa και Echo.

Στο μεταξύ, μια πρόσφατη αναφορά από το Insider υποδηλώνει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επανασχεδιάσει την Alexa εν μέσω της ανόδου του ChatGPT και μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό της μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) για να κάνει την Alexa “πιο ενεργή και συνομιλητική”. Ίσως οι φωνές διασημοτήτων της Alexa να μην ταιριάζουν σε αυτό το όραμα ή ίσως απλά να έχουν γίνει πολύ δαπανηρές για να αδειοδοτηθούν.

Διαβάστε επίσης: Amazon Alexa: Πώς να αλλάξετε τη φωνή του virtual assistant;

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS