ΑρχικήUpdatesGoogle: Φέρνει "μπλε σημάδια επαλήθευσης" στο Gmail

Google: Φέρνει “μπλε σημάδια επαλήθευσης” στο Gmail

Η Google θα εισάγει ένα νέο μπλε σημάδι ελέγχου / επαλήθευσης (τύπου Twitter) δίπλα στα ονόματα επιλεγμένων αποστολέων στο Gmail για να πιστοποιήσει την ταυτότητά τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα νέα σύμβολα ελέγχου θα εμφανίζονται αυτόματα δίπλα στα ονόματα εταιρειών που έχουν ενεργοποιήσει το Brand Indicators for Message Identification (BIMI) feature του Gmail.

Gmail μπλε σημάδια επαλήθευσης

Η λειτουργία BIMI, που εφαρμόζεται από το 2021, απαιτεί από τους αποστολείς να επαληθεύουν το λογότυπο της εταιρείας τους και να χρησιμοποιούν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας, ώστε να εμφανίζουν το λογότυπο της εταιρείας τους ως avatar στα ηλεκτρονικά τους μηνύματα. Τώρα, οι χρήστες Gmail μπορούν να δουν ένα μπλε σημάδι επαλήθευσης για τους αποστολείς που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα BIMI. Η Google αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους χρήστες να διακρίνουν ποια μηνύματα προέρχονται από νόμιμους αποστολείς και ποια είναι πλαστά.

Δείτε επίσης: Gmail: Δισεκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν από επίθεση phishing

Όταν τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το μπλε σημάδι δίπλα στο όνομα του αποστολέα, θα εμφανιστεί μια ακίδα που αναφέρει ότι έχει επαληθευτεί ότι ο αποστολέας του email είναι ο κάτοχος του domain και του λογότυπου που φαίνεται στην εικόνα προφίλ.

Ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας email βοηθά τους χρήστες και τα συστήματα ασφαλείας email να αναγνωρίζουν και να σταματούν τα ανεπιθύμητα μηνύματα, και επίσης επιτρέπει στους αποστολείς να αξιοποιήσουν την εμπιστοσύνη της επωνυμίας τους“, έγραψε η Google. “Αυτό αυξάνει την εμπιστοσύνη στις πηγές email και δίνει στους αναγνώστες μια καθηλωτική εμπειρία, δημιουργώντας ένα καλύτερο οικοσύστημα email για όλους“.

Google Gmail
Google: Φέρνει “μπλε σημάδια επαλήθευσης” στο Gmail

Δείτε επίσης: Η ομάδα Kimsuky χρησιμοποιεί Chrome extensions για να κλέψει Gmail emails

Τα μπλε σημάδια επαλήθευσης που έρχονται στο Gmail υπάρχουν και στο Twitter, αλλά και πολλές άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube, το Pinterest, το TikTok χρησιμοποιούν κάποια αντίστοιχη μορφή επαλήθευσης. Επιπλέον, τον Μάρτιο, η Meta κυκλοφόρησε τα σημάδια επαλήθευσης επί πληρωμή, ενώ ακόμη και το LinkedIn εισήγαγε πρόσφατα σήματα επαλήθευσης.

Το Gmail έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει τα μπλε σημάδια επαλήθευσης τόσο στους λογαριασμούς Workspace όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς Google, οπότε πιθανότατα θα αρχίσετε να τα βλέπετε σύντομα.

Δείτε επίσης: Google: Μπορείτε να επεξεργάζεστε ή να προσθέτετε επαφές από το Gmail sidebar

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά τα θύματά τους με phishing emails που φαίνεται να προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Χρησιμοποιούν επωνυμίες και φωτογραφίες με το logo γνωστών εταιρειών για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Τα μπλε σημάδια επαλήθευσης στο Gmail μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση αυτής της απειλής.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS