ΑρχικήinetLouisiana: Πρόσβαση στο Pornhub μόνο με ταυτότητα

Louisiana: Πρόσβαση στο Pornhub μόνο με ταυτότητα

Η παρακολούθηση πορνό στη Louisiana έγινε πολύ πιο δύσκολη – εκτός αν είστε εντάξει με την υποβολή της άδειας οδήγησης ή της ταυτότητας σας προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους πορνό όπως το Pornhub.

Δείτε επίσης: Το YouTube καταργεί το κανάλι του PornHub λόγω “πολλαπλών παραβιάσεων”

pornhub

Αυτό οφείλεται σε έναν πρόσφατα ψηφισμένο νόμο που απαιτεί επαλήθευση ηλικίας για οποιονδήποτε ιστότοπο περιέχει 33,3 τοις εκατό ή περισσότερο πορνογραφικό υλικό (μια παρέκκλιση: βλέπουμε μια μεγάλη ευκαιρία εδώ για ιστότοπους που περιέχουν μόνο 33,2 τοις εκατό πορνογραφικό υλικό).

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι οι ιστότοποι πορνό επαληθεύουν την ηλικία του επισκέπτη χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που ονομάζεται LA Wallet, η οποία απαιτεί ταυτότητα της πολιτείας Λουιζιάνα ή δίπλωμα οδήγησης.

Είναι άλλο να το βλέπεις αυτό στα χαρτιά και άλλο να το βιώνεις όταν προσπαθείς να αποκτήσεις πρόσβαση, ας πούμε, στο Pornhub. Ο χρήστης του Twitter Public Defendering κατέγραψε τη διαδικασία σε βίντεο και την ενσωμάτωσε σε ένα tweet.

Στο βίντεο, βλέπετε την έκδοση για κινητά του Pornhub που ζητά από τον επισκέπτη να επαληθεύσει την ηλικία του.

«Ο νόμος της Λουιζιάνας απαιτεί τώρα να θέσουμε σε εφαρμογή μια διαδικασία για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών που συνδέονται στον ιστότοπό μας από τη Λουιζιάνα», αναφέρει το μήνυμα. «Το απόρρητο και η ασφάλεια της κοινότητας του Pornhub είναι προτεραιότητά μας και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.»

Ενώ η Pornhub ισχυρίζεται ότι δεν συλλέγει δεδομένα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και ότι η διαδικασία “διενεργείται από αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών που ειδικεύονται στην επαλήθευση της ηλικίας των διαδικτυακών χρηστών“, μπορούμε να φανταστούμε ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν αισθάνονται πολύ άνετα με την παράδοση επίσημων έγγραφα για πρόσβαση σε πορνογραφικό ιστότοπο.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής της Γιούτα Μάικ Λι πρότεινε πρόσφατα έναν νόμο που θα απαιτούσε επαλήθευση ηλικίας για την πρόσβαση σε ιστότοπους πορνό σε εθνικό επίπεδο (για να μην αναφέρουμε την ουσιαστική ποινικοποίηση ενός μεγάλου μέρους όλου του σεξουαλικού περιεχομένου).

Οι ιστότοποι μπορούν να επιλέξουν τα δικά τους μέσα επαλήθευσης ηλικίας, εφόσον πληρούν τα πρότυπα της FCC. Άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου απαιτούν από την FCC να δώσει στις εταιρείες την κατάλληλη προειδοποίηση και άφθονες ευκαιρίες να διορθώσουν τις παραβιάσεις.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS