ΑρχικήsecurityGmail: Δισεκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν από επίθεση phishing

Gmail: Δισεκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν από επίθεση phishing

Όλοι οι χρήστες του Gmail έχουν λάβει προειδοποίηση για ένα συχνό σφάλμα που αφορά πιθανές απάτες “phishing”.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Kimsuky χρησιμοποιεί Chrome extensions για να κλέψει Gmail emails

Gmail

Η Google δίνει στους χρήστες του Gmail μια βασική συμβουλή για να αποφεύγουν τον κίνδυνο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος που περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με τη Google, μην εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας μετά από κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα μήνυμα.

Συχνά, οι απατεώνες προσπαθούν να παραδώσουν κακόβουλο λογισμικό μέσω συνδέσμων στα email.

Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να παρακολουθήσει τις ενέργειές σας και να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών σας πληροφοριών. Αν είστε συνδεδεμένοι σε έναν λογαριασμό Gmail, τα email από τη Google δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να βάλετε τον κωδικό πρόσβασης για αυτόν τον λογαριασμό.

Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το Gmail, τον Λογαριασμό σας Google ή άλλη υπηρεσία, μην εισαγάγετε τα στοιχεία σας“, προειδοποιεί η Google στους χρήστες σε συχνές ερωτήσεις στον ιστότοπό της.

Αντίθετα, μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν υποψιάζεστε ότι ένα email ασφαλείας που μοιάζει να είναι από τη Google είναι ψεύτικο, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την εταιρεία για να ελέγξετε την ασφάλεια των ιστότοπων που επισκεφτήκατε πρόσφατα.

Δείτε ακόμα: Google: Εξετάζει προβλήματα συγχρονισμού του Gmail IMAP που επηρεάζουν το Outlook

Απλά πηγαίνετε στη διεύθυνση myaccount.google.com/notifications για να ελέγξετε την πρόσφατη ασφαλή δραστηριότητα στον λογαριασμό σας στη Google. Η Google προσπαθεί να εντοπίζει οποιαδήποτε προβλήματα ασφάλειας μπορεί να υπάρχουν σε ιστότοπους και σε ηλεκτρονικά μηνύματα, ώστε να προστατεύσει τους δισεκατομμύρια χρήστες της καλύτερα.

phishing

Ωστόσο, μερικές φορές οι απάτες μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος και οι κακόβουλοι κώδικες προγραμματισμού περνάνε απαρατήρητοι.

Όταν εντοπίζουμε ότι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι phishing ή ύποπτο, ενδέχεται να εμφανίσουμε μια προειδοποίηση ή να μετακινήσουμε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο Ανεπιθύμητα“, εξηγεί η Google.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν μετακινείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μη αυτόματα στον φάκελο ανεπιθύμητα, η Google κρατάει ένα αντίγραφο του μηνύματος και των συνημμένων του, σε περίπτωση που χρειάζεται να τα αναλύσει για να προστατεύσει άλλους χρήστες από ανεπιθύμητα μηνύματα.

Για να να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε περίπτωση που εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Google σας σε ιστότοπο που δεν ανήκει στη Google, σας προτείνουμε να ενεργοποιήσετε το Password Alert για το Chrome.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος είναι πραγματικά η Google και μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε περίπτωση κλοπής.

Δείτε επίσης: Google: Μπορείτε να επεξεργάζεστε ή να προσθέτετε επαφές από το Gmail sidebar

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Στο Google Chrome, συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.
  • Μεταβείτε στο κατάστημα Chrome και πραγματοποιήστε λήψη του Password Alert.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Συνδεθείτε ξανά στον Λογαριασμό σας Google για να ξεκινήσετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS