ΑρχικήinetGoogle: Εξετάζει προβλήματα συγχρονισμού του Gmail IMAP που επηρεάζουν το Outlook

Google: Εξετάζει προβλήματα συγχρονισμού του Gmail IMAP που επηρεάζουν το Outlook

Η Google αναλύει μια διακοπή υπηρεσίας που επηρεάζει τους χρήστες Android και iPhone που συγχρονίζουν τα emails τους με διακομιστές της Microsoft μέσω του Internet Message Access Protocol (IMAP).

Δείτε επίσης: Google: Μπορείτε να επεξεργάζεστε ή να προσθέτετε επαφές από το Gmail sidebar
Google

Το Internet Message Access Protocol (IMAP) είναι ένα πρωτόκολλο ανοικτού προτύπου που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν διακομιστή. Αναπτύχθηκε το 1986 ως επέκταση του αρχικού πρωτοκόλλου αλληλογραφίας του Διαδικτύου, του POP (Post Office Protocol). Σε αντίθεση με το POP, το οποίο κατεβάζει τα μηνύματα από έναν διακομιστή ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά εκτός σύνδεσης, το IMAP επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό το καθιστά ιδανικό για άτομα που πρέπει να ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο σε πολλές συσκευές ή που ταξιδεύουν συχνά εκτός της χώρας τους.

Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Gmail στις συσκευές τους ανέφεραν ότι δεν λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ότι έχουν επιπλοκές στο συγχρονισμό των λογαριασμών τους Hotmail.

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν το εξής σφάλμα: “Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά το συγχρονισμό αυτού του φακέλου. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Τις τελευταίες ημέρες, αγωνίζομαι να συγχρονίσω τον λογαριασμό μου Hotmail στην εφαρμογή Gmail, ενώ ο λογαριασμός μου Outlook παραμένει σωστά συγχρονισμένος. Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειές μου να διορθώσω αυτό το ζήτημα, τίποτα δεν έχει λειτουργήσει με επιτυχία μέχρι στιγμής“, δήλωσε ένας άλλος χρήστης.

Δείτε ακόμα: Gmail: Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε το νέο, βελτιωμένο interface
Gmail IMAP

Συμπληρωματικές αναφορές ανέφεραν ότι η εφαρμογή Gmail για κινητά υποφέρει από προβλήματα συγχρονισμού, ενώ οι εφαρμογές για υπολογιστές λειτουργούν σωστά.

Νωρίτερα, η εταιρεία δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με το περιστατικό στον πίνακα ελέγχου κατάστασης του Google Workspace, ότι είχε αρχίσει να διερευνά αυτό το ζήτημα από τις 17:10 μ.μ. UTC – μόλις 20 λεπτά μετά την έναρξή του.

Η Google ανέφερε: “Ο συγχρονισμός IMAP με τους διακομιστές του Microsoft Outlook αποτυγχάνει επί του παρόντος – οδηγώντας ενδεχομένως σε προβλήματα συγχρονισμού του Gmail. Προς το παρόν, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό επηρεάζει μόνο τους χρήστες που προσπαθούν να συγχρονίσουν τα email τους από αυτούς τους συγκεκριμένους διακομιστές.”

Οι πελάτες που χρησιμοποιούν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook ή Hotmail ενώ έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Gmail σε όλες τις πλατφόρμες συσκευών δεν μπορούν να συγχρονίσουν νέα μηνύματα.

Η ομάδα μηχανικών της Google εξακολουθεί να ερευνά την πρωταρχική πηγή αυτής της επίμονης διαταραχής και θα σας ενημερώνει με περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες.

Στις 15:38 EST, η Google αποκάλυψε ότι τα προβλήματα συγχρονισμού δεν προέρχονται από επιπλοκές στην εξουσιοδότηση του Gmail.

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να διαγράψετε emails μαζικά;

Η ομάδα μηχανικών μας διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα και δεν κατάφερε να εντοπίσει κανένα πρόβλημα με τον έλεγχο ταυτότητας της εφαρμογής του Gmail. Συνεχίζουμε την έρευνά μας για την υποκείμενη αιτία αυτού του περιστατικού, αλλά θέλουμε να γνωρίζετε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για πρόβλημα με την αυθεντικοποίηση της εφαρμογής Gmail.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS