ΑρχικήHow ToGmail: Πώς να διαγράψετε emails μαζικά;

Gmail: Πώς να διαγράψετε emails μαζικά;

Μήπως το Inbox σας στο Gmail είναι γεμάτο από emails από ένα συγκεκριμένο domain name και ενημερωτικά δελτία; Ψάχνετε έναν γρήγορο, αποτελεσματικό τρόπο για να τα ξεφορτωθείτε με μια κίνηση; Ακούστε το μυστικό: μπορείτε διαγράψετε μαζικά τα άχρηστα emails και να τακτοποιήσετε τα εισερχόμενά σας στο Gmail σε χρόνο ρεκόρ!

Gmail emails

Διαγραφή emails στο Gmail χρησιμοποιώντας “Select All”

Χρειάζεστε έναν γρήγορο τρόπο για να καθαρίσετε τα εισερχόμενά σας στο Gmail; Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα emails ταυτόχρονα, κάνοντας απλώς κλικ στο πλαίσιο “Select All” που βρίσκεται στο επάνω μέρος των εισερχομένων σας (όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο desktop). Αυτή η ενέργεια, με ένα κλικ, θα επιλέξει αμέσως έως και 100 μηνύματα (ή όλα τα μηνύματα της πρώτης σελίδας).

Δείτε επίσης: Gmail: Η πρακτική που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη συσκευή σας

Εάν θέλετε να επιλέξετε όλα τα εισερχόμενα emails σας στο Gmail, κάντε κλικ στον σύνδεσμο δίπλα στην ειδοποίηση που λέει “Select all <number> conversations in inbox” (όπου <number> είναι ο αριθμός των συνομιλιών που έχετε στα εισερχόμενά σας).

Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τον κάδο απορριμμάτων για να μετακινήσετε γρήγορα όλο το περιεχόμενο εκεί και να γίνει οριστική διαγραφή των μηνυμάτων μετά από 30 ημέρες. Αν θέλετε να διαγραφούν αμέσως τα μηνύματα (οριστικά), απλά κάντε κλικ στο “Empty Bin now” και κάθε στοιχείο στον κάδο σας θα εξαφανιστεί γρήγορα!

Για να αποσυμφορήσετε τα εισερχόμενά σας και να κάνετε τα σημαντικά μηνύματα εύκολα ανακτήσιμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης το κουμπί “Archive” για να τα αποθηκεύσετε στο δικό τους ειδικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάσετε κανένα σημαντικό μήνυμα, αλλά θα διατηρήσετε τα εισερχόμενά σας οργανωμένα!

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να αλλάξετε το background στο email σας;

Πώς να διαγράψετε μαζικά emails στο Gmail με άλλους τρόπους;

Αν θέλετε να διαγράψετε παρτίδες μηνυμάτων emails που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, το Gmail προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων αναζήτησης. Ο απλούστερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά είναι με το κουμπί “Σύνθετη αναζήτηση” στη γραμμή αναζήτησης των εισερχομένων σας – αυτό θα σας διευκολύνει να εκτελέσετε ένα query και να βρείτε συγκεκριμένα emails και να μπορείτε στη συνέχεια να τα διαγράψετε μαζικά.

Χρησιμοποιήστε τη φόρμα για να προσαρμόσετε τα κριτήριά σας και κάντε κλικ στην επιλογή “Αναζήτηση” για να ξεκινήσετε το query σας. Θα δείτε τους ακριβείς όρους αναζήτησης στη γραμμή αναζήτησης, μαζί με μια λίστα με τα αντίστοιχα αποτελέσματα στα emails.

Από εδώ, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “Select All” για να επιλέξετε τα πάντα (θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Επιλογή όλων των συνομιλιών που αντιστοιχούν σε αυτήν την αναζήτηση” για να συμπεριλάβετε όλα τα αποτελέσματα) και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουμπί “Delete” ή “Archive“. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με όποιες ετικέτες έχετε δημιουργήσει.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε φίλτρα στο Gmail;

διαγράψετε emails

Μαζική διαγραφή emails στην εφαρμογή Gmail για κινητά

Οι εφαρμογές του Gmail για κινητά Android και iPhone παρέχουν μια αποτελεσματική προσέγγιση για τη διαγραφή πολλαπλών emails, αλλά δεν διαθέτουν τη λειτουργία “Select All” ή την ικανότητα συλλογής συγκεκριμένων μηνυμάτων για τη μετέπειτα διαγραφή τους (με κριτήρια αναζήτησης). Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι εύκολο να επιλέξετε περισσότερα από ένα email ταυτόχρονα – απλά πατήστε στον κύκλο που βρίσκεται δίπλα σε κάθε μήνυμα μέσα στα εισερχόμενά σας. Στη συνέχεια, θα έχετε πρόσβαση σε μια επιλογή “Διαγραφή” από την κορυφή της οθόνης σας!

Το Gmail είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες email και αυτό είναι λογικό αφού όχι μόνο παρέχει στις επιχειρήσεις ασφαλή αποθηκευτικό χώρο, αλλά το περιβάλλον εργασίας του χρήστη καθιστά τη διαχείριση των emails εύκολη και αποτελεσματική. Επιπλέον, προσφέρει προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για πιο ακριβείς αναζητήσεις, κάτι που βοηθά και στον εντοπισμό συγκεκριμένων emails για τη διαγραφή τους.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS