ΑρχικήHow ToΤρέξτε το Command Prompt ως διαχειριστής στα Windows 11 και 10

Τρέξτε το Command Prompt ως διαχειριστής στα Windows 11 και 10

Το Command Prompt (γραμμή εντολών) είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στους υπολογιστές Windows, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διάφορες εργασίες και λειτουργίες μέσω απλής εκτέλεσης εντολών. Είτε θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες είτε να χρησιμοποιήσετε πιο προηγμένες, αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με δικαιώματα κανονικού χρήστη είτε με δικαιώματα διαχειριστή.

Δείτε επίσης: Microsoft: Σφάλμα απενεργοποιεί το Start Menu των Windows
Command Prompt

Αν δε γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Command Prompt με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 11 ή 10, δείτε τα παρακάτω βήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές για να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Command Prompt ως διαχειριστής γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας το πλαίσιο εκτέλεσης

Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση των Windows για να εκκινήσετε γρήγορα ένα πλήθος εφαρμογών, λειτουργιών και εντολών στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να εκκινήσετε γρήγορα και εύκολα τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής με αυτό το καινοτόμο εργαλείο:

Βήμα 1. Για να ανοίξετε το πλαίσιο εκτέλεσης με ευκολία, απλά πατήστε Windows + R.

Βήμα 2. Στο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε ‘cmd‘ για να συνεχίσετε.

Βήμα 3. Για πρόσβαση στις εντολές ως διαχειριστής, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + Shift + Enter στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Εκκινήστε γρήγορα και εύκολα την εντολή Command Prompt ως διαχειριστής από το Μενού Γρήγορης Πρόσβασης

Δείτε ακόμα: Windows 10: Πώς να απενεργοποιήσετε το Fast Startup feature;

Αν χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση σε ορισμένες εργασίες στη γραμμή εργασιών των Windows, χρησιμοποιήστε το μενού γρήγορης πρόσβασης. Αν είστε φανατικός χρήστης του Command Prompt, τότε αυτή η μέθοδος θα σας διευκολύνει απίστευτα στο άνοιγμα της εφαρμογής:

Βήμα 1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Έναρξη, απλά κάντε δεξί κλικ σε αυτό από τη γραμμή εργασιών.

Βήμα 2. Για να συνεχίσετε, επιλέξτε Windows Terminal (Διαχειριστής) από τη λίστα εφαρμογών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ναι” στην επόμενη προτροπή.

Βήμα 3. Αν δείτε το Windows PowerShell κατά το άνοιγμα του Τερματικού, απλά κάντε κλικ στο μενού με το βέλος προς τα κάτω, δίπλα στο σύμβολο συν στο επάνω μέρος του παραθύρου σας και στη συνέχεια επιλέξτε Command Prompt.

Windows

Αυτό θα ανοίξει μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή σε μια νέα καρτέλα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ορίσετε τη Γραμμή εντολών ως προεπιλεγμένο προφίλ στο Τερματικό των Windows:

Βήμα 1. Για να ολοκληρώσετε το Βήμα 3, κάντε ξανά κλικ στο μενού με το βέλος προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Βήμα 2. Για να συνεχίσετε, επιλέξτε “Command Prompt” από το αναπτυσσόμενο μενού που βρίσκεται κάτω από το “Default Profile” (Προεπιλεγμένο προφίλ).

Βήμα 3. Αποθηκεύστε την πρόοδό σας κάνοντας κλικ στο ‘Αποθήκευση‘ στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μέθοδος 3: Αποκτήστε πρόσβαση στη γραμμή εντολών, απλά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Αναζήτηση των Windows

Δείτε επίσης: Android 13: Διαθέσιμο για όλους τους Windows Insiders

Για να ανοίξετε και να εκκινήσετε το Command Prompt ως κανονικός χρήστης ή με δικαιώματα διαχειριστή, η απλούστερη προσέγγιση είναι μέσω της Αναζήτησης των Windows. Δείτε πώς θα το κάνετε:

Βήμα 1. Για γρήγορη πρόσβαση στο πλαίσιο αναζήτησης, πατήστε Windows + S.

Βήμα 2. Πληκτρολογήστε ‘cmd’ στο πλαίσιο αναζήτησης.

Βήμα 3. Για να εκκινήσετε το αποτέλεσμα με δικαιώματα διαχειριστή, απλά κάντε κλικ στην επιλογή ‘Εκτέλεση ως διαχειριστής’ που βρίσκεται στο δεξί παράθυρο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS