ΑρχικήHow ToGoogle Chrome: Πώς να εξατομικεύσετε το New Tab page;

Google Chrome: Πώς να εξατομικεύσετε το New Tab page;

Η προεπιλεγμένη σελίδα New Tab του Google Chrome πιθανότατα λειτουργεί καλά για τους περισσότερους χρήστες, αλλά θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη και πιο εξατομικευμένη. Μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις σε ιστότοπους, να αλλάξετε την ταπετσαρία και να δείτε πού είχατε μείνει στις εφαρμογές της Google. Αξίζει να κάνετε κάποιες προσαρμογές για να είναι το New Tab σας ακόμα καλύτερο.

Google Chrome New Tab

Home Page στο Google Chrome

Για να ορίσετε την αρχική σελίδα στο Google Chrome, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το Home button, από τα Settings > Appearance > Show Home Button. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τι κάνει το κουμπί.

  • Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Settings” από το μενού.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα “Appearance“.
  • Ενεργοποιήστε το “Show Home Button“. Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το “New Tab Page” ή να εισαγάγετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση web. Σε αυτή τη διεύθυνση θα πηγαίνετε όταν κάνετε κλικ στο Home button. Δεν αντικαθιστά τη σελίδα New Tab.

Ακολουθώντας την παραπάνω απλή διαδικασία, ρυθμίζετε την αρχική σελίδα στο Google Chrome!

Δείτε επίσης: Πώς θα εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Ubuntu Linux

Αλλάξτε την ταπετσαρία στο Chrome New Tab page

Μπορείτε να ορίσετε μια ταπετσαρία για τη σελίδα New Tab του Google Chrome επιλέγοντας το κουμπί “Customize” και επιλέγοντας μια εικόνα.

  • Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο “συνστη γραμμή καρτελών για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Customize” (εικονίδιο με το μολύβι) στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Από την καρτέλα “Background“, ανοίξτε μια συλλογή εικόνων και επιλέξτε μία για να την χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και μια δική σας εικόνα, αν θέλετε, πατώντας “Upload From Device“.
  • Ορισμένες συλλογές περιλαμβάνουν την επιλογή “Refresh Daily” επάνω δεξιά. Με αυτή την επιλογή, θα εφαρμόζεται αυτόματα μια νέα ταπετσαρία από τη συλλογή κάθε μέρα.
  • Μόλις κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στην επιλογή “Done” για να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας.

Δείτε επίσης: Πώς θα μπλοκάρετε websites στο Google Chrome σε κινητό

Επεξεργασία συντομεύσεων στο New Tab Page του Chrome

Η σελίδα New Tab στο Google Chrome μπορεί να εμφανίζει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε περισσότερο ή τις προσαρμοσμένες συντομεύσεις σας. Μπορείτε, επίσης, να αποκρύψετε εντελώς τις συντομεύσεις εάν θέλετε.

  • Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο “συν” στη γραμμή καρτελών για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Customize” στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Από την καρτέλα “Shortcuts“, επιλέξτε “My Shortcuts” για να επιλέξετε τις δικές σας ή “Most Visited Sites” για προτάσεις. Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε “Hide Shortcuts“, για να μην φαίνονται οι συντομεύσεις.
  • Κάντε κλικ στο “Done” όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές.
  • Εάν επιλέξετε “My Shortcuts”, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Add Shortcut” για να εισαγάγετε μια διεύθυνση ιστού.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες για οποιαδήποτε συντόμευση για να επεξεργαστείτε το όνομα και τη διεύθυνση ή να τα αφαιρέσετε.

Αυτές οι συντομεύσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για γρήγορη μετάβαση σε ιστότοπους κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα, αντί να την πληκτρολογείτε ή να χρησιμοποιείτε τη γραμμή σελιδοδεικτών.

Δείτε επίσης: Πώς θα ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε pop-ups στο Google Chrome

Πώς να αλλάξετε το θέμα του Chrome;

Το Google Chrome έχει μια ποικιλία χρωμάτων και θεμάτων.

  • Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο “συν” στη γραμμή καρτελών για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι “Customize” στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Μεταβείτε στην καρτέλα “Color and Theme” και κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές χρώματος. Θα εφαρμοστεί αμέσως.
  • Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα χρώματα που είναι διαθέσιμα, κάντε κλικ στο dropper icon για να επιλέξετε το δικό σας προσαρμοσμένο χρώμα.
  • Επιλέξτε “Done“, όταν τελειώσετε με τις αλλαγές.

Κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές, μπορείτε να εξατομικεύσετε το New Tab page σας για να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS