ΑρχικήUpdatesFirefox Android: Τώρα μπορείτε να ακούτε άρθρα και να κρύβετε τη διεύθυνση...

Firefox Android: Τώρα μπορείτε να ακούτε άρθρα και να κρύβετε τη διεύθυνση email

Η Mozilla κυκλοφόρησε πρόσφατα τρεις νέες επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης για Android, επιτρέποντας στους χρήστες του Firefox να επωφεληθούν από πρόσθετα χαρακτηριστικά και βελτιωμένη ιδιωτικότητα. Με αυτές τις επεκτάσεις, μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) κατά την εγγραφή σας σε έναν ιστότοπο, να εξαλείψετε τα στοιχεία παρακολούθησης κατά την κοινή χρήση διευθύνσεων URL, καθώς και να ακούτε άρθρα! Προσθέτοντας αυτή την τριάδα βολικών εργαλείων στο υπάρχον σύνολο των επεκτάσεων Firefox για Android, οι χρήστες μπορούν να έχουν μια καλύτερη εμπειρία, διασφαλίζοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα τους.

Mozilla Firefox Android

Η πρώτη επέκταση είναι το Firefox Relay της Mozilla, το οποίο σας επιτρέπει να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση email και να εισαγάγετε μια proxy email διεύθυνση που ανακατευθύνει τα εισερχόμενα email στα εισερχόμενά σας. Αυτό μοιάζει αρκετά με το Sign in with Apple, που δεν αποκαλύπτει την πραγματική διεύθυνση email των χρηστών. Η Mozilla παρουσίασε μια premium υπηρεσία Firefox Relay πέρυσι, η οποία προσφέρει περισσότερα από πέντε email aliases και custom domain names.

Δείτε επίσης: Ο Mozilla Firefox 109 αποκτά υποστήριξη Manifest V3

Η Mozilla πρόσθεσε επίσης την επέκταση ClearURL στο κατάστημα πρόσθετων, η οποία καθαρίζει τις διευθύνσεις URL από τα trackers και τις καθιστά σύντομες (short). Αν έχετε παρατηρήσει, σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από το βασικό URL, υπάρχουν χαρακτήρες και αριθμοί που προορίζονται για παρακολούθηση. Χάρη στη νέα επέκταση του Firefox για Android, μπορείτε να απαλλαγείτε από trackers.

Επιπλέον, ο Firefox για Android κυκλοφορεί τώρα την επέκταση ReadAloud. Αυτή η επέκταση επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε άρθρα μέσω της τεχνολογίας text-to speech, ώστε να μπορούν να κάνουν άλλες εργασίες και παράλληλα να παραμένουν ενημερωμένοι. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί καινοτομία. Ο Chrome προσφέρει ήδη αυτή την υπηρεσία μέσω του Google Assistant, ενώ υπάρχει και το Listening.io που μετατρέπει ιστοσελίδες σε podcast, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να απολαύσετε με την ησυχία σας στο podcast player της επιλογής σας!

Δείτε επίσης: Opera browser: Θα ενσωματώσει σύντομα το ChatGPT

Η εταιρεία λέει σχετικά με τις επεκτάσεις: “Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προτεινόμενες επεκτάσεις Firefox Android που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησής σας σε κινητά… Θέλουμε να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος για εσάς. Αν θέλετε να βρείτε περισσότερους τρόπους για να απολαύσετε ό,τι έχει να προσφέρει το Διαδίκτυο, δοκιμάστε να ανανεώσετε τις διαδικτυακές σας συνήθειες και ρουτίνες με την τεχνολογική πρόκληση της Mozilla“.

Firefox email

Η Mozilla προσπαθεί ενεργά να βελτιώσει τον Firefox για το Android με επεκτάσεις, αλλά διερευνά επίσης ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης για το iOS. Η εταιρεία εργάζεται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Gecko για iOS — Το Gecko είναι το open-source web engine που τροφοδοτεί τον Firefox σε όλες τις άλλες πλατφόρμες. Προς το παρόν, η Apple επιτρέπει μόνο WebKit-based browsers στην πλατφόρμα της — το Safari χρησιμοποιεί WebKit engine. Αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ενδέχεται να αναγκάσουν την Apple να παραιτηθεί από αυτόν τον κανόνα και να επιτρέψει προγράμματα περιήγησης με διαφορετικές web engines.

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge μεταβαίνει στη τεχνολογία Adobe Acrobat PDF

Αν ψάχνετε για ένα νέο και βελτιωμένο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής, τότε ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στον Mozilla Firefox!

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS