ΑρχικήHow ToΠώς θα εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Ubuntu Linux

Πώς θα εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Ubuntu Linux

Το Google Chrοme είναι το κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, το οποίο χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, τα τυπικά αποθετήρια λογισμικού του Ubuntu δεν περιλαμβάνουν αυτό το εργαλείο λόγω της έλλειψης ανοικτού κώδικα. Ευτυχώς, παρά την έλλειψη εγγενούς υποστήριξης για το Chrome, οι χρήστες του Ubuntu μπορούν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο λειτουργικό τους σύστημα.

Δείτε επίσης: Google Chrome για Android: Αποκτά λειτουργία track price

Chrome

Στα συστήματα Ubuntu, ο διαχειριστής πακέτων apt χρησιμοποιεί αρχεία “.deb” για πακέτα εγκατάστασης. Το αρχικό βήμα είναι να πάρετε το αρχείο “.deb” του Google Chrοme. Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα λήψης του Google Chrome. Κάντε κλικ στο “Λήψη Chrome” για έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο πλοήγησης στο διαδίκτυο!

Λάβετε υπόψη ότι το Google Chrome είναι διαθέσιμο μόνο σε έκδοση 64-bit. Επιλέξτε την επιλογή “64 bit .deb (for Debian/Ubuntu)” και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί “Αποδοχή και εγκατάσταση” για να το κατεβάσετε. Ένα αρχείο “.deb” θα μεταφορτωθεί στη συσκευή σας.

Αφού ολοκληρωθεί η λήψη σας, μπορείτε να τη βρείτε στο φάκελο “Downloads” – εκτός αν έχετε επιλέξει διαφορετική τοποθεσία.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο “.deb” και περιμένετε να φορτώσει. Όταν ανοίξει, η εφαρμογή Λογισμικό Ubuntu θα εμφανίσει τις λεπτομέρειες του πακέτου του Google Chrome. Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης κάνοντας κλικ στο κουμπί “Install“.

Δείτε ακόμα: Android 13: Εισάγει υποστήριξη Chromecast για το Output Switcher

Ubuntu

Θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Authenticate“.

Για να εκκινήσετε το Google Chrοme, απλά πατήστε το πλήκτρο ‘Super’! Αυτό το πλήκτρο βρίσκεται ανάμεσα στα πλήκτρα “Ctrl” και “Alt” στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σας. Αναζητήστε γρήγορα το “chrome” στη γραμμή και κάντε κλικ στο εικονίδιο “Google Chrome” ή πατήστε Enter για να το ανοίξετε!

Όταν ξεκινάτε το Chrome για πρώτη φορά, θα σας δοθεί η δυνατότητα να το ορίσετε ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνει η Google αναφορές συντριβών και δεδομένα χρήσης. Βεβαιωθείτε ότι το Chrome είναι προσαρμοσμένο όπως το θέλετε. Αφού κάνετε τις επιθυμητές επιλογές, πατήστε το κουμπί “OK” για επιβεβαίωση.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Ανακοινώθηκε η υποστήριξη των passkey!

Το Google Chrome είναι έτοιμο να ξεκινήσει! Θα απολαύστε την πλήρη εμπειρία της επιφάνειας εργασίας του Google Chrοme, όπως ακριβώς θα κάνατε στα Windows, τον Mac ή το Chrome OS. Βεβαιωθείτε ότι το Google Chrome παραμένει εύκολα προσβάσιμο, προσθέτοντάς το στο dock σας! Απλά κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο στο dock και επιλέξτε “Προσθήκη στα αγαπημένα” από το μενού περιβάλλοντος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS