ΑρχικήinetApple: Επεκτείνει το ρόλο της στην τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης

Apple: Επεκτείνει το ρόλο της στην τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει σημειώσει αξιοσημείωτες προόδους στον τομέα της υγείας. Μέσω της πρωτοπορίας της εφαρμογής Health και του HealthKit, καθώς και της συνεργασίας με αξιόλογα ερευνητικά ιδρύματα για συνεργατικά έργα στην ιατρική τεχνολογία, η Apple διευρύνει σταθερά την παρουσία της στον τομέα της υγείας.

Δείτε επίσης: Apple: Τα νέα γραφεία της στο Cupertino θα είναι εντυπωσιακά
Apple

Πρόσφατα, η Apple έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τις «Ηλεκτρονικές συσκευές με κύκλωμα ανάλυσης σύστασης σώματος», το οποίο αποκάλυψε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται «Body ID». Αυτή η υπερσύγχρονη τεχνολογία μοιάζει με ένα iPhone και παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές υγείας ειδικά για εσάς. Μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο του σώματός σας, το χρώμα των μαλλιών σας, την κατάσταση του δέρματος και διάφορα άλλα φυσιολογικά χαρακτηριστικά! Κάνοντας αυτό το άλμα, η Apple αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευσή της να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της τεχνολογίας υγείας για τους καταναλωτές.

Η εξερεύνηση της Apple στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης τροφοδοτείται από τις απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης και εσόδων. Η Deloitte ανέφερε ότι ο κλάδος της ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης επισκίασε τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα όσον αφορά το παγκόσμιο ΑΕΠ, με ένα τεράστιο μερίδιο 10% το 2018. Στις ΗΠΑ, που είναι η σημαντικότερη καταναλωτική αγορά στον κόσμο, οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αντιστοιχούν σχεδόν στο 18% των συνολικών δαπανών. Ο μέσος Αμερικανός ξόδευε περίπου 11.000 δολάρια ετησίως μόνο για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης! Με αυτό το κύμα ζήτησης για πρωτοποριακές λύσεις υγείας, εταιρείες όπως η Apple έχουν μια πρωτοφανή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη στιγμή.

Δείτε ακόμα: Το νέο Apple Maps app κυκλοφορεί σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία

υγειονομική περίθαλψη

Το Apple Watch είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αξιοσημείωτες εξελίξεις στον τομέα της υγείας από την Apple. Μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και τροποποίησης, η συσκευή αυτή μετατράπηκε από ένα συνηθισμένο έξυπνο wearable σε μια επαναστατική ανακάλυψη στον κόσμο των ρολογιών. Διαθέτοντας επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια αιχμής, η τελευταία έκδοση αυτής της συσκευής διαθέτει επίσης απίστευτες δυνατότητες ανίχνευσης πτώσεων και τεχνολογία ηλεκτροκαρδιογραφήματος EKG που μπορεί να ανιχνεύσει ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς. Επιπλέον, είναι σε θέση να μεταδίδει αυτόματα ζωτικές πληροφορίες καθώς και την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Το 2018, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ απένειμε στο Apple Watch Series 4 πιστοποίηση ιατρικής συσκευής, επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά του ως προηγμένου τεχνολογικού προϊόντος.

Η Apple έχει ένα σαφές πλεονέκτημα στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης λόγω της εκτεταμένης συλλογής δεδομένων των καταναλωτών, η οποία προετοιμάζει τη στρατηγική της με επίκεντρο την υγεία. Έχοντας πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων χρηστών, η Apple βρίσκεται σε ιδανική θέση για να γίνει ένας ελκυστικός συνεργάτης για τα διεθνή ιατρικά ιδρύματα. Είναι σημαντικό τα δεδομένα των χρηστών να παραμένουν προστατευμένα και εμπιστευτικά στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, γι’ αυτό και η εταιρεία υποστηρίζει σθεναρά τις πολιτικές απορρήτου της για να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Δείτε ακόμα: Apple Store Washington: Ληστές έκλεψαν iPhones αξίας $ 500.000

Καθώς η Apple προχωρά στην τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει διάφορα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών, της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής. Το ιστορικό καινοτομίας και η δέσμευση της Apple στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της δίνει το πάνω χέρι στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, παρέχοντάς της έτσι βαθιά επιρροή στην υγειονομική περίθαλψη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS