ΑρχικήinetApple Store Washington: Ληστές έκλεψαν iPhones αξίας $ 500.000

Apple Store Washington: Ληστές έκλεψαν iPhones αξίας $ 500.000

Apple Store ληστές έκλεψαν iPhones

Το Σαββατοκύριακο, μια θρασύτατη ομάδα ληστών στόχευσε ένα Apple Store στο εμπορικό κέντρο Alderwood Mall με σκοπό την κλοπή iPhones και άλλων προϊόντων. Οι δράστες κατάφεραν να διεισδύουν στο κατάστημα της Apple μέσω ενός κοντινού coffee shop. Σύμφωνα με το King 5 News, οι ληστές εισέβαλαν στο Seattle Coffee Gear, μπήκαν στο μπάνιο και άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο που τους επέτρεψε να μπουν στο πίσω δωμάτιο του Apple Store.

Ουσιαστικά, οι κλέφτες κατάφεραν να παρακάμψουν το σύστημα ασφαλείας του Apple Store χρησιμοποιώντας το παρακείμενο καφέ. Στη συνέχεια, έκλεψαν 436 iPhone αξίας περίπου 500.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Η Apple ίσως μπλοκάρει τα παλιότερα iPhones από υπηρεσίες όπως το iMessage

Οι υπάλληλοι του Apple Store δεν είχαν ιδέα ότι τα εμπορεύματα είχαν κλαπεί μέχρι την επόμενη ημέρα, όταν πήγαν στο κατάστημα για δουλειά.

Ο διευθυντής του Seattle Coffee Gear, Eric Marks, ισχυρίζεται ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι διαρρυθμισμένο το εμπορικό κέντρο, δεν φαινόταν ότι το coffee shop ήταν ακριβώς δίπλα στο Apple Store. “Ποτέ δεν θα υποψιαζόμουν ότι βρισκόμασταν δίπλα στο ‌Apple Store​, εννοώ με αυτόν τον τρόπο“, είπε ο Marks στο King 5 News. “Κάποιος έπρεπε πραγματικά να το σκεφτεί και να έχει πρόσβαση στη διάταξη του εμπορικού κέντρου“.

Δείτε επίσης: Apple: Θα προχωρήσει τελικά σε περικοπές θέσεων εργασίας

Η αστυνομία μπόρεσε να αποκτήσει μερικά πλάνα που σχετίζονται με την κλοπή, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Επομένως, δεν έχει δημοσιοποιηθεί τίποτα ακόμα. Παρόλο που οι ληστές μπήκαν πρώτα στο coffee shop, δεν έκλεψαν τίποτα από εκεί, αφού ο στόχος τους φαίνεται πως ήταν ξεκάθαρα το Apple Store και τα iPhones. Ωστόσο, το κατάστημα θα χρειαστεί να ξοδέψει 1.500 $ για την αντικατάσταση των κλειδαριών και την επισκευή του τοίχου του μπάνιου. Κανένας υπάλληλος δεν ήταν στο Apple Store όταν συνέβη η κλοπή καθώς το εμπορικό κέντρο Alderwood είχε κλείσει για τη νύχτα.

Ένας εκπρόσωπος του Alderwood Mall είπε ότι συνεργάζονται με την αστυνομία για να μάθουν περισσότερα για το περιστατικό.

Δείτε επίσης: Apple Pay Later early access: Δείτε αν μπορείτε να το δοκιμάσετε!

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βρεθεί δαχτυλικά αποτυπώματα και τα άτομα εισήλθαν φορώντας μάσκες”, είπε η διευθύντρια επικοινωνίας του αστυνομικού τμήματος του Lynwood, Maren McKay. “Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε αυτό το σημείο, αλλά οι ντετέκτιβ ερευνούν αυτήν τη στιγμή τυχόν πληροφορίες και στοιχεία“.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS