ΑρχικήinetApple: Θα προχωρήσει τελικά σε περικοπές θέσεων εργασίας

Apple: Θα προχωρήσει τελικά σε περικοπές θέσεων εργασίας

Παρά τις προσπάθειές της να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας, η Apple αναγκάστηκε να ανακοινώσει απολύσεις – αν και όχι τόσο ακραίες όσο άλλες εταιρείες όπως η Google και η Microsoft.

Δείτε επίσης: Το PayPal προσθέτει υποστήριξη Apple Pay για μικρές επιχειρήσεις

Apple

Όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, οι θέσεις εργασίας ορισμένων “ομάδων ανάπτυξης και συντήρησης” που είναι υπεύθυνες για την κατασκευή καταστημάτων και άλλων κτιρίων, καθώς και ορισμένες διοικητικές θέσεις απειλούνται με απόλυση.

Ο συγκεκριμένος αριθμός των θέσεων που επηρεάζονται δεν είναι γνωστός, ωστόσο η Apple περιγράφει την κίνηση ως μια “προσπάθεια εξορθολογισμού” αντί για τις μαζικές απολύσεις που προσπαθούσε να αποφύγει τους τελευταίους μήνες. Ο διευθύνων σύμβουλός τους, Tim Cook, έχει εκφράσει ότι οι απολύσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως η απόλυτη έσχατη λύση.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Apple υποδηλώνει ότι επανεξετάζει τους ρόλους που θεωρούνται περιττοί για να μειώσει το κόστος, αποφεύγοντας παράλληλα τη δραστική μείωση του προσωπικού, παρουσιάζοντας στους εργαζόμενους που επηρεάζονται την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις εντός της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Η εφαρμογή Weather της Apple βγήκε εκτός λειτουργίας

Όσοι δεν γίνουν δεκτοί στην επιθυμητή θέση εργασίας, μπορεί να δικαιούνται έως και τέσσερις μήνες μισθού ως μέρος ενός περίτεχνου πακέτου απολύσεων.

περικοπές

Ακόμη και όσοι δεν έχουν επηρεαστεί άμεσα από τις απολύσεις ή τις διαθεσιμότητες θα βρίσκονται υπό αυστηρή παρακολούθηση, καθώς η εταιρεία έχει επιστρέψει σε αυστηρή πολιτική παρουσίας στο γραφείο. Πολλοί εργαζόμενοι υποψιάζονται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια υπόθεση για μελλοντικές απολύσεις.

Φαίνεται ότι η Apple εξακολουθεί να τηρεί την απαγόρευση προσλήψεων, καθώς πολλοί ανοιχτοί ρόλοι παραμένουν ακάλυπτοι προκειμένου να διατηρηθεί οικονομική σύνεση.

Δείτε επίσης: Το Netflix με διαφημίσεις στο Apple TV επιτέλους λειτουργεί

Το προσωπικό της Google έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα προτιμούσε να κάνει περικοπές μισθών και να υιοθετήσει στρατηγικές εξοικονόμησης κόστους παρά να αντιμετωπίσει απολύσεις μεγάλης κλίμακας. Αυτό συνέβη παρά την ανακοίνωση της εταιρείας τους για την απώλεια 12.000 θέσεων εργασίας στις αρχές του 2021. Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στην Apple μπορεί να είναι από τους πιο ευχαριστημένους εργαζόμενους, λόγω αυτής της στάσης απέναντι στο το προσωπικό της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS