ΑρχικήinetGoogle: Εσείς γνωρίζετε πώς πήρε το όνομά της;

Google: Εσείς γνωρίζετε πώς πήρε το όνομά της;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει στην πραγματικότητα το όνομα της αγαπημένης σας μηχανής αναζήτησης, Google. Αν είστε εξοικειωμένοι με τη λέξη “googol“, τότε πιθανότατα θα μπορούσατε να κάνετε μια καλή εικασία.

Δείτε επίσης: Πώς θα ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε pop-ups στο Google Chrome

Google

Το Googol, που δηλώνει τον αριθμό 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά σε μαθηματική έκφραση, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από ένα από τα πιο διάσημα ονόματα εταιρειών σήμερα. Υπήρξε όμως μια εποχή που ο τεχνολογικός γίγαντας και η παγκοσμίου φήμης μηχανή αναζήτησής του είχαν εντελώς διαφορετικό όνομα.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Larry Page και ο Sergey Brin ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να δημιουργήσουν την Google – μια εταιρεία που είχε ταπεινό ξεκίνημα, αλλά γρήγορα θα γινόταν παγκοσμίως γνωστή.

Όταν οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στο πανεπιστήμιο, ο Brin και ο Page ξεκίνησαν μια συζήτηση που αργότερα θα διαμόρφωνε τον κόσμο μας. Από τα δωμάτια του κοιτώνα τους, δημιούργησαν αυτό που σήμερα αναγνωρίζουμε ως Google.

Πώς ονομαζόταν η λαμπρή ιδέα των έξυπνων φοιτητών; “Backrub“, μια αναφορά στην ανάλυση των “back links” από τη μηχανή αναζήτησης.

Δείτε ακόμα: Google: Νέα αγωγή 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εκδότες του Ηνωμένου Βασιλείου
όνομα

Λέμε την αλήθεια και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που τελικά το άλλαξαν! Ευτυχώς, λίγο αργότερα, οι δημιουργοί της τεχνολογίας παρουσίασαν το όνομα που γνωρίζουν και αγαπούν σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Δεδομένης της αποστολής τους «να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνουν παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες», ήταν σωστό να επιλέξουν ένα όνομα που να σχετίζεται με μια μαθηματική έκφραση.

Ένας από τους μελετητές έγραψε λάθος το “googol” κατα τη διάρκεια μίας συνάντησης – αλλά τελικά αποφάσισαν να το κρατήσουν. Και έτσι γεννήθηκε η Google!

Η Google έχει αναμφίβολα διανύσει πολύ δρόμο από την ίδρυσή της. Παραδόξως, ο πρώτος διακομιστής της εταιρείας κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego! Τώρα, το βλέπουμε παντού – από κοιτώνες κολεγίων μέχρι εταιρικά γραφεία – σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Πώς να διαγράψετε το ιστορικό (voice history);

Οι πιθανότητες είναι ότι είστε ένας από τα δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Google, από το Gmail μέχρι την αναζήτηση Google. Αλλά είναι πιθανό να μην είχατε σκεφτεί ποτέ πώς πήρε το όνομά του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS