ΑρχικήHow ToGoogle Assistant: Πώς να διαγράψετε το ιστορικό (voice history);

Google Assistant: Πώς να διαγράψετε το ιστορικό (voice history);

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας και δεν θέλετε η Google να διατηρεί ιστορικό των φωνητικών σας συνομιλιών με τον Google Assistant της, μπορείτε να διαγράψετε εύκολα τα φωνητικά σας δεδομένα. Στον παρακάτω οδηγό, μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό σε επιτραπέζιο υπολογιστή και στο κινητό σας.

Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στα φωνητικά δεδομένα σας, μπορείτε είτε να διαγράψετε μεμονωμένες αλληλεπιδράσεις που είχατε με τον Google Assistant είτε όλες τις δραστηριότητες του Assistant.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Αποκτά νέες φωνές φιλικές προς τα παιδιά και γονικούς ελέγχους

Εντοπισμός και διαγραφή του ιστορικού του Google Assistant

Ένας τρόπος για να διαγράψετε μεμονωμένες καταχωρίσεις αλλά και ολόκληρο το ιστορικό του Google Assistant από τον λογαριασμό σας είναι να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του Google Assistant. Μπορείτε να επιλέξετε είτε μεμονωμένες συνομιλίες είτε όλα τα δεδομένα σας και η Google τα διαγράφει.

  • Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή ή το κινητό σας και επισκεφτείτε το site Google Assistant Activity.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στη Google.
  • Θα δείτε μια λίστα με τις αλληλεπιδράσεις σας με τον Google Assistant. Για να διαγράψετε μια μεμονωμένη καταχώριση, βρείτε αυτήν την καταχώριση στη λίστα. Στη συνέχεια, δίπλα σε αυτήν την αλληλεπίδραση, επιλέξτε το εικονίδιο “X“.
  • Αμέσως, η Google θα αφαιρέσει αυτήν την καταχώριση από το ιστορικό σας. Εάν θέλετε να διαγράψετε περισσότερα στοιχεία, επαναλάβετε το παραπάνω βήμα για κάθε στοιχείο.
  • Σε περίπτωση που θέλετε να καταργήσετε ολόκληρο το ιστορικό του Google Assistant σας, πηγαίνετε προς τα κάτω στο Google Assistant Activity site. Στο επάνω μέρος, επιλέξτε την επιλογή “Delete“.
  • Στο μενού που ανοίγει, επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:

Delete Today: Αυτή η επιλογή διαγράφει τη δραστηριότητα του Assistant για σήμερα.

Delete Custom Range: Εδώ, μπορείτε να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών για το οποίο θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό του Google Assistant.

Delete All Time: Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό σας.

Auto-Delete: Για να επιτρέψετε στην Google να διαγράφει αυτόματα το ιστορικό του Assistant σας όταν παρέλθει ένας καθορισμένος χρόνος, ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή.

  • Ανάλογα με αυτό που έχετε επιλέξει, θα δείτε την κατάλληλη σελίδα. Εάν έχετε επιλέξει να αφαιρέσετε ολόκληρο το ιστορικό σας, τότε στη σελίδα που ανοίγει, επιλέξτε “Delete“.

Πρέπει να έχετε στο νου σας, ότι η διαγραφή των δεδομένων είναι μη αναστρέψιμη. Δεν μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

Δείτε επίσης: Πώς να βρείτε το Android phone ή το iPhone σας με τον Google Assistant

Google Assistant ιστορικό

Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για να διαγράψετε το ιστορικό του Google Assistant

Ένας άλλος τρόπος για να διαγράψετε το ιστορικό του Google Assistant είναι να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τον Google Assistant. Δώστε μια εντολή που κάνει το πρόγραμμα να διαγράψει τα καθορισμένα δεδομένα από τον λογαριασμό σας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ανοίξτε τον Google Assistant στη συσκευή σας και πείτε τις ακόλουθες εντολές, ανάλογα με το τι θέλετε:

  • Delete my last conversation
  • Delete today’s activity
  • Delete this week’s activity
  • Delete my assistant history

Αυτό ήταν! Τα επιλεγμένα δεδομένα σας έχουν διαγραφεί από το ιστορικό του Google Assistant.

Δείτε επίσης: Πώς να στείλετε ηχητικά μηνύματα με το Google Assistant;

Το Google Assistant είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που υπάρχουν και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να σας βοηθήσει να διευκολύνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αλλά σημασία έχει και η ασφάλεια! Οπότε, καλό είναι να διαγράφετε το ιστορικό σας!

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS