ΑρχικήyoutubeΡομπότ-παίκτης έσπασε το δάχτυλο 7χρονου σε τουρνουά σκακιού

Ρομπότ-παίκτης έσπασε το δάχτυλο 7χρονου σε τουρνουά σκακιού

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σκέψης και πνευματικής προσπάθειας. Η βία συνήθως δεν υπάρχει σε αυτό, αλλά όπως φαίνεται, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όταν στο παιχνίδι συμμετέχουν και ρομπότ. Ένα παίκτης-ρομπότ έσπασε το δάχτυλο ενός επτάχρονου αγοριού που συμμετείχε σε τουρνουά σκακιού στη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ρομπότ σκάκι σκακιού έσπασε δάχτυλο

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Moscow Chess Open, όπου το ρομπότ χρησιμοποιούνταν ως αντίπαλος σε κανονικούς παίκτες. Το βίντεο δείχνει ότι το ρομπότ ήταν ένας τυπικός βιομηχανικός βραχίονας προσαρμοσμένος για να μετακινεί τα πιόνια σε τρεις σκακιέρες ταυτόχρονα.

Δείτε επίσης: Ρομπότ που προγραμματίστηκε με δημοφιλές AI έγινε ρατσιστικό και σεξιστικό

Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού. Αυτό, φυσικά, είναι κακό“, δήλωσε ο Sergey Lazarev, Πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Μόσχας, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Lazarev φέρεται να είπε: “Το ρομπότ το νοικιάσαμε εμείς, έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά μέρη, εδώ και πολύ καιρό, με ειδικούς… Το παιδί έκανε μια κίνηση και μετά από αυτό έπρεπε να δώσει χρόνο στο ρομπότ να απαντήσει, αλλά το αγόρι βιάστηκε και το ρομπότ τον άρπαξε. Δεν έχουμε καμία σχέση με το ρομπότ“.

Δείτε επίσης: Proteus: Το “πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ” στις αποθήκες της Amazon

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες ασφαλείας και το παιδί, προφανώς, τους παραβίασε. Όταν έκανε την κίνησή του, δεν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε πρώτα να περιμένει“, δήλωσε ο Sergey Smagin αντιπρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. “Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, η πρώτη που μπορώ να θυμηθώ“, πρόσθεσε.

Λέγεται ότι ο 7χρονος είναι ένας από τους 30 καλύτερους σκακιστές της ρωσικής πρωτεύουσας στην κατηγορία κάτω των εννέα ετών. “Οι άνθρωποι έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έβγαλαν το δάχτυλο του νεαρού παίκτη, αλλά το κάταγμα δεν απετράπη“. 

Το δάχτυλο του παιδιού μπήκε στον γύψο και οι γονείς του φέρονται να έχουν επικοινωνήσει με την εισαγγελία. 

Δεν είναι ξεκάθαρο ποια εξήγηση έδωσαν οι δημιουργοί του ρομπότ για αυτό το ατύχημα στο τουρνουά σκακιού, αλλά τέτοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα σε σενάρια όπου οι μηχανικοί ρομπότ δεν έχουν λάβει σωστά υπόψη το πρωτόκολλο ασφαλείας γύρω από τους ανθρώπους.

Στα περισσότερα βιομηχανικά περιβάλλοντα, τα ρομπότ κινούνται κατά μήκος καθορισμένων μονοπατιών σε καθορισμένες ώρες και συχνά δεν διαθέτουν αισθητήρες για να αναγνωρίσουν ή να ανταποκριθούν σε ανθρώπους. Με άλλα λόγια: αν βρεθείτε στο δρόμο τους, δεν ξέρουν ότι είστε εκεί.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες ανέπτυξαν «ζωντανό» δέρμα για τα μελλοντικά ρομπότ

Ρομπότ-παίκτης έσπασε το δάχτυλο 7χρονου σε τουρνουά σκακιού

Στην περίπτωση του ρομπότ που έπαιζε σκάκι, φαίνεται ότι η συσκευή σχεδιάστηκε μόνο για να αναγνωρίζει και να μετακινεί πιόνια σκακιού – όχι να ανταποκρίνεται στην εμφάνιση ενός ανθρώπινου χεριού στην περιοχή παιχνιδιού.

Οι σχεδιαστές του ρομπότ φαίνεται πως δεν έλαβαν υπόψη τους κανόνες ασφαλείας, δημιουργώντας μια μηχανή που θα μπορούσε να βλάψει ακούσια τους ανθρώπους. Μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το ατύχημα στο τουρνουά σκακιού – από την τοποθέτηση μιας κάμερας πάνω από τη σκακιέρα που απενεργοποιεί την κίνηση του ρομπότ εάν εμφανιστούν ξένα αντικείμενα στο πλαίσιο, μέχρι τον περιορισμό της δύναμης που μπορεί να εξαχθεί από το χέρι του ρομπότ.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS