ΑρχικήsecurityiPhone: Αυτή η προειδοποίηση είναι πολύ επικίνδυνη για να αγνοηθεί

iPhone: Αυτή η προειδοποίηση είναι πολύ επικίνδυνη για να αγνοηθεί

Ποτέ μην αγνοείτε την προειδοποίηση του iPhone ότι οι κωδικοί πρόσβασής σας μπορεί να έχουν παραβιαστεί. Εάν ένας από τους κωδικούς πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί, πρόκειται για ένα επείγον ζήτημα που απαιτεί άμεση προσοχή.

Δείτε επίσης: Apple Store Washington: Ληστές έκλεψαν iPhones αξίας $ 500.000

iPhone

Εάν δεν λάβετε άμεσα μέτρα, η ασφάλεια των λογαριασμών σας μπορεί να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο.

Αυτό θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει ένα ντόμινο που θα έδινε στους χάκερς τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο όλων των λογαριασμών σας. Ένας επικείμενος κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί εάν αναλάβετε ταχεία δράση όταν ειδοποιηθείτε, καθιστώντας τη λύση αυτού του προβλήματος απλή. Εάν χρησιμοποιείτε το iCloud Keychain της Apple για να αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους και εφαρμογές στο iPhone, τότε το προειδοποιητικό μήνυμα θα είναι αποτελεσματικό.

Η Apple παρακολουθεί προληπτικά τις γνωστές διαρροές κωδικών πρόσβασης για να σας ειδοποιήσει εάν έχουν εκτεθεί κάποια από τα αποθηκευμένα διαπιστευτήριά σας.

«Όταν δημιουργείτε και αποθηκεύετε τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους και εφαρμογές, το iPhone εντοπίζει αυτόματα κοινές αδυναμίες (για παράδειγμα, εάν μαντεύονται εύκολα ή χρησιμοποιούνται πολλές φορές)» εξήγησε η Apple.

Το iPhone μπορεί επίσης να παρακολουθεί με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασής σας και να σας ειδοποιεί εάν εμφανίζονται σε γνωστές διαρροές δεδομένων.

  • Για να βρείτε παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κωδικοί πρόσβασης > Προτάσεις ασφαλείας.
  • Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα περιγράφει λεπτομερώς το πρόβλημα.
  • Επιλέξτε έναν επηρεαζόμενο λογαριασμό και στη συνέχεια, πατήστε στο πεδίο Κωδικός πρόσβασης.
  • Στη συνέχεια, η Apple συνιστά να πατήσετε Αντιγραφή κωδικού πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να τον επικολλήσετε όπου σας ζητηθεί – για παράδειγμα, όταν δημιουργείτε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.
  • Τώρα πατήστε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης και επεξεργαστείτε τον κωδικό πρόσβασής σας στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή.

Δείτε ακόμα: Η Apple ίσως μπλοκάρει τα παλιότερα iPhones από υπηρεσίες όπως το iMessage

προειδοποίηση

Η δημιουργία του δικού σας κωδικού πρόσβασης μπορεί να μην είναι αναμφίβολα η ασφαλέστερη επιλογή, οπότε αξίζει να εξερευνήσετε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Εάν ο ιστότοπος ή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κάνετε Sign in with Apple, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ασφάλεια και την ευκολία αυτής της δυνατότητας“, λέει η εταιρεία.

Ένας ευάλωτος κωδικός πρόσβασης αποτελεί ανησυχητικό κίνδυνο για την ασφάλεια. Παρά την ύπαρξη ασφαλούς σύνδεσης, ο κωδικός μπορεί να εκτεθεί μέσω παραβιάσεων δεδομένων. Με την άμεση αλλαγή του, μπορείτε να κρατήσετε μακριά τους χάκερ. Αν οι κωδικοί μείνουν απροστάτευτοι, οι χάκερς αποτελούν έναν διαφαινόμενο κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή στην ψηφιακή σας ζωή.

Το απλό βήμα της αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας μπορεί να σας γλιτώσει από μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο με τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain σας.

Δείτε επίσης: Το iPhone εξακολουθεί να είναι η κορυφαία επιλογή smartphone για εφήβους

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής μας ζωής. Τους χρησιμοποιούμε για να έχουμε πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, εφαρμογές και συσκευές. Ωστόσο, πολλές φορές δεν αποδίδουμε τη σημασία που πρέπει στην επιλογή των κωδικών μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS