ΑρχικήsecurityΠοιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;

Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;

Τα φθηνά κλειδιά ενεργοποίησης των Windows (Windows keys) μπορεί να είναι δελεαστικά, αλλά ενέχουν ορισμένους κινδύνους. Πριν αγοράσετε ένα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι, ώστε να μπορέσετε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Η Microsoft προσφέρει μια δωρεάν λήψη του αρχείου ISO των Windows 10 ή 11 που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, ωστόσο υπάρχει μια προειδοποίηση – δεν μπορείτε να προσαρμόσετε το σύστημά σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο με την πρώτη ματιά, αλλά πολλά άτομα οδηγούνται στην ενεργοποίηση του δωρεάν αντιγράφου του λειτουργικού τους συστήματος μόνο και μόνο για να μην χρειάζεται να ενοχλούνται συνεχώς από αναδυόμενα παράθυρα και προειδοποιήσεις.

Όταν ρίχνετε μια ματιά στο κόστος των Windows 11, γίνεται σαφές ότι αυτό το λειτουργικό σύστημα δεν είναι για τους αδύναμους. Η υψηλή τιμή μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να ψάξουν αλλού – μπορούν να βρουν πολλούς ιστότοπους που πωλούν κλειδιά ενεργοποίησης στο ένα τρίτο ή ακόμη και στο ένα πέμπτο της αρχικής τους αξίας. Θα πρέπει να αγοράσετε αυτά τα φθηνά κλειδιά ενεργοποίησης των Windows; Ας αποκρυπτογραφήσουμε αν είναι ή όχι μια έξυπνη κίνηση.

Είναι τα φθηνά Windows keys νόμιμα;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να αναζητήσετε φθηνά Windows keys στο Google, η αγορά από έναν αμφισβητήσιμο ιστότοπο δεν είναι η λύση. Η Microsoft χρεώνει μόλις 139 δολάρια για την έκδοση Home των Windows 11 και 200 δολάρια για την έκδοση Pro – τιμές που αξίζει να πληρώσετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκτήσει νόμιμα την άδειά σας. Δυστυχώς, ορισμένοι ιστότοποι αποκτούν τα Windows keys τους με ανήθικα μέσα, οπότε μην διακινδυνεύσετε να αγοράσετε από οποιονδήποτε πωλητή χωρίς να τον ερευνήσετε πρώτα!

Δείτε επίσης: Η Microsoft σχεδιάζει νέες απολύσεις που θα επηρεάσουν 60 άτομα

Αυτοί οι έμποροι χρησιμοποίησαν διάφορες προσεγγίσεις για να αποκτήσουν τα Windows keys τους, όπως η αγορά σε χώρες με μειωμένες τιμές, η μεταπώληση κλειδιών μαζικής αδειοδότησης ή ακόμη και η εκμετάλλευση του προγράμματος εκπαίδευσης της Microsoft. Όπως είναι κατανοητό, είναι αρκετά φθηνοί λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με αυτούς. Επιπλέον, οι δικτυακοί τόποι πώλησης Windows keys συχνά περιέχουν πολλούς πωλητές και δεν υποστηρίζουν καμία αγορά – γεγονός που τους καθιστά κάθε άλλο παρά αξιόπιστες πηγές.

Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;
Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;

Πριν επενδύσετε σε ένα κλειδί ενεργοποίησης των Windows χαμηλού κόστους, λάβετε υπόψη σας αυτούς τους πιθανούς κινδύνους.

1. Αγοράζοντας ένα Windows key που δεν λειτουργεί καθόλου

Η αγορά του φθηνότερου Windows key σε έναν ιστότοπο τρίτου μέρους μπορεί να φαίνεται η καλύτερη προσφορά, αλλά όταν προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας με αυτό, θα διαπιστώσετε ότι είναι εντελώς άχρηστο. Μην παρασύρεστε από ψεύτικες υποσχέσεις για φτηνές τιμές- αντίθετα, φροντίστε να αγοράζετε από αξιόπιστες και αξιόλογες πηγές.

Το eBay και άλλοι ιστότοποι αγορών/πωλήσεων διαθέτουν πληθώρα πωλητών που έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν. Με τιμές τόσο χαμηλές που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, αυτοί οι έμποροι γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν – εκμεταλλεύονται τους αγοραστές που αναζητούν ένα φθηνό αντικείμενο χωρίς να ερευνούν τις λεπτομέρειες.

Αλλά όταν το Windows key δεν λειτουργεί, τι γίνεται τότε; Κανονικά, ο πωλητής θα παρέχει ένα εναλλακτικό κλειδί. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σπάνια. Αναπόφευκτα, οι αγοραστές συχνά μένουν χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από τους πωλητές τους- μπορεί ακόμη και να διαγράψουν τον ιστότοπό τους ή να αφαιρέσουν όλα τα ίχνη της πώλησης μετά την αγορά!

2. Ένα Windows key που λειτουργεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Το Quora και το Reddit είναι γεμάτα από καταναλωτές που έχουν μοιραστεί τις εμπειρίες τους σχετικά με την απόκτηση οικονομικών Windows keys. Οι θετικές κριτικές θα φανούν αναμφίβολα αν το κλειδί λειτουργεί, αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία. Αυτά τα εκπτωτικά κλειδιά προϊόντων μπορεί να λειτουργούν για ένα χρονικό διάστημα πριν λήξουν απότομα!

Ορισμένοι αγοραστές μπορεί να έχουν την τύχη με το μέρος τους και να διαπιστώσουν ότι ένα φτηνό Windows key τους εξυπηρετεί, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, καθώς η Microsoft αναλαμβάνει γρήγορα δράση μόλις ειδοποιηθεί για τέτοιου είδους συναλλαγές. Ενώ ορισμένοι αγοραστές μπορεί να αναφέρουν ιστορίες επιτυχίας με αυτά τα κλειδιά με έκπτωση, απλά δεν υπάρχει διαθέσιμη επαλήθευση αυτών των πληροφοριών.

Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;
Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;

Επενδύοντας σε λιγότερο ακριβά Windows keys, αναλαμβάνετε ένα ρίσκο, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Το Windows key αγοράστηκε από απάτη πιστωτικής κάρτας

“Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αν αγοράσω αυτά τα Windows keys;” είναι συνήθως αυτό που περνάει από το μυαλό κάποιου πριν πατήσει το κουμπί “αγορά” χωρίς να το σκεφτεί πολύ. Ωστόσο, δεν είναι όλοι αυτοί οι ύποπτοι πωλητές και ιστότοποι εκεί μόνο για να βγάλουν γρήγορα λεφτά από εσάς- έχουν πολύ πιο σκοτεινά σχέδια πίσω από τις φτηνές πωλήσεις κλειδιών των Windows. Αξιολογήστε προσεκτικά τις επιλογές σας: μην πιαστείτε σε μια περίτεχνη παγίδα!

Δείτε επίσης: Το τελευταίο Windows 11 update προκαλεί πολλά προβλήματα

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν τη συνήθεια πολλών ανθρώπων να αναζητούν φθηνά Windows keys και το εκμεταλλεύονται δημιουργώντας κακόβουλους ιστότοπους με σκοπό να κλέψουν πληροφορίες πιστωτικών καρτών. Επιπλέον, οι ύποπτοι πωλητές μπορεί να χρησιμοποιήσουν ή ακόμη και να πουλήσουν τα κλεμμένα δεδομένα σας προκειμένου να βγάλουν κέρδος από την απρόσεκτη πράξη ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, θα μπορούσατε να καταλήξετε να χάσετε περισσότερα από πέντε δολάρια, εάν επιλέξετε πολύ βιαστικά κατά την αγορά υπερβολικά φθηνών Windows keys.

4. Λήψη Windows key OEM αντί για λιανική έκδοση

Η Microsoft προσφέρει τρία είδη αδειών χρήσης των Windows, δηλαδή Retail, OEM και Volume. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη μικρή διαφορά μεταξύ ενός κλειδιού OEM και ενός κλειδιού λιανικής: Ενώ μπορείτε να μεταφέρετε ένα Windows key λιανικής από σύστημα σε σύστημα αφού το απεγκαταστήσετε από την προηγούμενη συσκευή του, μια άδεια OEM θα είναι αποκλειστικά συνδεδεμένη με ένα μηχάνημα και μόνο και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν σκοπεύετε να αλλάξετε τον υπολογιστή σας κάποια στιγμή στο μέλλον.

Προσοχή στους προμηθευτές που μπορεί να προσπαθήσουν να σας παραπλανήσουν για την αγορά εκδόσεων OEM– αυτή η φαινομενικά ασήμαντη επιλογή μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς πονοκεφάλους αργότερα, όταν έρθει η ώρα για μια νέα αναβάθμιση του συστήματος, καθώς απαιτεί μια πρόσθετη αγορά για την απόκτηση και ενεργοποίηση ενός άλλου Windows key.

5. Λήψη Windows key για διαφορετική έκδοση

Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;
Ποιά είναι τα ρίσκα της αγοράς ενός φθηνού Windows key;

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν είναι ακριβείς όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με ένα οικονομικό Windows key. Μπορεί να λάβετε έναν κωδικό για μια ξεπερασμένη ή μη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows ή μπορεί να καταλήξετε με έναν κωδικό που προορίζεται για μια άλλη έκδοση των Windows (Pro, Education, Enterprise). Για να διασφαλιστεί η συμβατότητα στη συσκευή σας, πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με τον συγκεκριμένο τύπο του εγκατεστημένου λειτουργικού συστήματος – διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί επανεγκατάσταση.

6. Νομικές επιπτώσεις

Συχνά, οι άνθρωποι ξεχνούν να λάβουν υπόψη τους αυτή τη λεπτομέρεια όταν αγοράζουν φθηνά Windows keys. Η Microsoft έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει δόλιες αγορές κλειδιών με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και να απαγορεύει αυτές τις άδειες χρήσης χωρίς καμία αποτυχία. Παρόλο που εσείς ως καταναλωτής μπορεί να μην έχετε νομική ευθύνη ή συνέπειες για μια τέτοια δραστηριότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για αποδεκτή συμπεριφορά- η υποτιθέμενη φθηνή άδεια χρήσης σας θα απενεργοποιηθεί αμέσως και θα λάβετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα που θα υποδεικνύει την μη αυθεντικότητα του αντιγράφου των Windows σας.

Αν αναζητάτε άδεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος Windows, αν και η αγορά από τη Microsoft μπορεί να φαίνεται αρχικά δαπανηρή, η απόσβεση αξίζει τον κόπο. Καταλαβαίνετε ακριβώς τι αγοράζετε και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών τους σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα ενεργοποίησης. Από την άλλη πλευρά, οι φθηνότερες επιλογές συχνά απαιτούν ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου καθώς και κοινή χρήση του λογαριασμού σας στη Microsoft – και τα δύο αυτά συνεπάγονται πολλούς κινδύνους, όπως κλοπή ταυτότητας ή απώλεια δεδομένων. Επομένως, για να είστε ήσυχοι, ειδικά όταν επενδύετε σε μια συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, συνιστάται να ακολουθήσετε μια επίσημη οδό αγοράς των Windows keys!

Πηγή: makeuseof.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS