ΑρχικήbusinessΤο Reddit τερματίζει το Reddit Talk (κλώνο του Clubhouse)

Το Reddit τερματίζει το Reddit Talk (κλώνο του Clubhouse)

Reddit Talk κλώνος Clubhouse

Μετά τη ραγδαία άνοδο της εφαρμογής Clubhouse, αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να μιμηθούν την πλατφόρμα audio-chat, αναπτύσσοντας τις δικές τους αντίστοιχες πλατφόρμες. Παρ’ όλα αυτά, μετά από περίπου ένα χρόνο μειωμένου ενθουσιασμού για αυτό το στυλ επικοινωνίας, οι εταιρείες έχουν αναθεωρήσει και το Reddit δεν αποτελεί εξαίρεση. Το δημοφιλές αμερικανικό site ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τερματίσει το Reddit Talk (κλώνο του Clubhouse) στις 21 Μαρτίου, δύο μόλις χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Η μειωμένη δημοτικότητα δεν είναι η βασική αιτία.

Το Reddit πήρε αυτή την απόφαση επειδή δυσκολεύεται να διατηρήσει την υπηρεσία. “Το αρχικό μας σχέδιο ήταν να διατηρήσουμε το Talk όσο εργαζόμασταν σε αυτό. Δυστυχώς, ο προμηθευτής ήχου που χρησιμοποιούμε για το Talk τερματίζει την υπηρεσία του. Με άλλα λόγια, οι πόροι που απαιτούνται για να διατηρηθεί το Talk ζωντανό κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης αυξήθηκαν σημαντικά“, ανέφερε το Reddit σε μια ανάρτηση.

Δείτε επίσης: Reddit: Χρήσιμα tips για να ενισχύσετε το απόρρητο

Το Reddit Talk θα είναι διαθέσιμο έως τις 21 Μαρτίου και οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τις συνομιλίες έως την 1η Ιουνίου (στην περίπτωση που οι συνομιλίες φιλοξενήθηκαν μετά τις 22 Σεπτεμβρίου).

Επιπλέον, η εταιρεία κλείνει τη σελίδα “Happening Now“, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να ελέγχουν τις ενεργές συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο.

Το Reddit κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Reddit Talk τον Απρίλιο του 2021. Πέρυσι, κυκλοφόρησε μια διαδικτυακή έκδοση και εισήγαγε και κάποιες λειτουργίες για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Δείτε επίσης: Το Reddit επιτρέπει πλέον στους χρήστες να αναζητούν σχόλια σε αναρτήσεις

Φαίνεται πως το Reddit μετατοπίζει τη συγκέντρωσή του στη δημιουργία καλύτερης αναζήτησης και ενός TikTok-style feed για ανακάλυψη βίντεο. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο υπεύθυνος προϊόντων, Pali Bhat, είπε ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Reddit μηνιαίως. Αλλά η εταιρεία θέλει να ανοίξει την πλατφόρμα για περισσότερους ανθρώπους μέσω αυτών των νέων χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να επαναφέρει το Talk ή μια παρόμοια υπηρεσία ήχου στο μέλλον. “Στόχος του Reddit είναι να γίνει το de facto σπίτι για τις κοινότητες. Ο ήχος, όπως και το Talk, έχει μια θέση σε αυτό“, ανέφερε το Reddit σε ανάρτηση την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το ιστορικό σας στο Reddit

Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτός ο τύπος εφαρμογής δεν είναι τόσο δημοφιλής το τελευταίο διάστημα και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να αποσύρουν τέτοιες πλατφόρμες. Πέρυσι, το Spotify έκλεισε ένα creator fund για συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο και τερμάτισε την παραγωγή πολλών εκπομπών. Τον Οκτώβριο, η Amazon έκανε περικοπές θέσεων εργασίας στην Amp, μια εφαρμογή που είχε ξεκινήσει για να ενισχύσει το live radio. Ακόμη και η δημοτικότητα του Clubhouse έχει μειωθεί, με την εφαρμογή να καταγράφει μόλις 200.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με μια αναφορά από το Νοέμβριο.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS