ΑρχικήsecurityReddit: Χρήσιμα tips για να ενισχύσετε το απόρρητο

Reddit: Χρήσιμα tips για να ενισχύσετε το απόρρητο

Είστε χρήστης του Reddit και θέλετε να ενισχύσετε το απόρρητό σας; Αν ναι, διαβάστε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips.

Το Reddit είναι ένα γνωστό αμερικανικό site κάτι σαν φόρουμ συζήτησης, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται και μπορούν να μιλήσουν για οτιδήποτε. Εκεί μπορεί να βρει κανείς συζητήσεις για οποιαδήποτε θέμα, από ειδήσεις έως μαγειρική και μόδα. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί χρήστες ανησυχούν για το απόρρητό τους στην πλατφόρμα.

Reddit απόρρητο

Η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο είναι μια γενικότερη τάση το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά στο Reddit, υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορούν να λάβουν οι χρήστες για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους στην πλατφόρμα. Μερικές απλές ενέργειες μπορούν να παράσχουν το μέγιστο απόρρητο.

Δείτε επίσης: Πώς θα αποκρύψετε την κατάσταση σύνδεσής σας στο Reddit

Ας δούμε συνοπτικά αυτές τις ενέργειες:

Reddit απόρρητο

1. Δημιουργήστε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Η πρώτη συμβουλή για τη διατήρηση του απορρήτου στο Reddit είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς κωδικού πρόσβασης. Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε διαδικτυακό λογαριασμό.

Ένας ασφαλής κωδικός πρόσβασης είναι ένας ισχυρός κωδικός, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο έναντι παραβιάσεων. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει το λογαριασμό από απόπειρες phishing, οι οποίες είναι πολύ συνηθισμένες.

Για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό password, πρέπει να συνδυάσετε αριθμούς, γράμματα και σύμβολα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι κάτι εύκολο και προβλέψιμο.

Εάν πιστεύετε ότι δεν θα μπορούσατε να θυμάστε έναν τέτοιο κωδικό, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα password manager που σας βοηθά να θυμάστε και να διαχειρίζεστε κωδικούς πρόσβασης σε διαφορετικά sites.

2. Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Αφού έχετε εξασφαλίσει ότι ο λογαριασμός σας στο Reddit διαθέτει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για να είστε ακόμα πιο προστατευμένοι. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί να προσθέσει αυτή την extra ασφάλεια γιατί η είσοδος στο λογαριασμό δεν γίνεται απλά με τον κωδικό πρόσβασης.

Χρειάζεται και ένας επιπλέον εξαψήφιος κωδικός, όταν συνδέεστε στο Reddit, ο οποίος είναι διαφορετικός κάθε φορά.

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας στο Reddit θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Reddit.
  • Κάντε κλικ στο βέλος στο επάνω μέρος της οθόνης, δίπλα στο όνομα χρήστη για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε User Settings.
  • Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και Απόρρητο.
  • Πηγαίνετε προς τα κάτω μέχρι να δείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
  • Ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν εγγραφήκατε στο Reddit χρησιμοποιώντας το Google ή το Apple ID.
  • Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας για να σαρώσετε τον barcode για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Σε κάθε προσπάθεια σύνδεσης θα ζητείται ένας εξαψήφιος κωδικός.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά το απόρρητό σας στο Reddit.

Δείτε επίσης: Πώς θα ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του Reddit

3. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις συνομιλίας και μηνυμάτων

Το Reddit είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους και να κάνετε συζητήσεις για διαφορετικά θέματα. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, είναι πιθανό να λάβετε μηνύματα από διάφορα άτομα. Ίσως να μην θέλετε, όμως, να συνδεθείτε με τους συγκεκριμένους χρήστες. Κάνοντας μερικές αλλαγές στις ρυθμίσεις των συνομιλιών σας, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό.

Ακολουθήστε τα παρακάτω τα βήματα:

  • Ανοίξτε την ενότητα Chats and Messaging στο site.
  • Αλλάξτε τις ρυθμίσεις “Who can send you private messages(Ποιος μπορεί να σας στέλνει προσωπικά μηνύματα) και “Who can send you chat requests” (Ποιος μπορεί να σας στέλνει αιτήματα συνομιλίας). Οι χρήστες έχουν την επιλογή να είναι προσβάσιμοι σε όλους ή σε κανέναν.
  • Κάντε κλικ στο Nobody και στα δύο μενού, εάν θέλετε ο λογαριασμός σας στο Reddit να είναι ιδιωτικός. Έτσι, θα έχετε απλά τη δυνατότητα να σχολιάζετε και να ψηφίζετε διαφορετικές αναρτήσεις και δεν θα λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα από άλλους χρήστες.

4. Εξατομικεύστε τις Ρυθμίσεις του Reddit Outbound Link σας

Το Reddit διατηρεί αρχείο των συνδέσμων στους οποίους κάνετε κλικ στον ιστότοπο. Αυτή είναι μια συνήθης τακτική από πολλά δημοφιλή sites. Το Reddit χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να στοχεύσουν το πιθανό κοινό τους.

Επιπλέον, το αρχείο με τους συνδέσμους βοηθά την πλατφόρμα να βλέπει τα ενδιαφέροντά σας και να σας εμφανίζει το περιεχόμενο με το οποίο αλληλεπιδράτε συχνά.

Αυτό, όμως, έρχεται σε σύγκρουση με την ασφάλεια και το απόρρητο.

Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις για εξερχόμενους συνδέσμους για να διατηρήσετε το activity privacy στον λογαριασμό σας στο Reddit.

  • Ανοίξτε τα User Settings και μεταβείτε στην καρτέλα Safety and Privacy.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή “Personalize all of Reddit based on the outbound links you click on” για να το απενεργοποιήσετε.

5. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ορατότητας περιεχομένου

Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε το απόρρητό σας στο Reddit, είναι να κάνετε το περιεχόμενό σας να μην είναι ορατό σε άγνωστους χρήστες. Αυτή η δυνατότητα κρύβει τις τελευταίες αναζητήσεις σας και αποτρέπει την εμφάνιση των αναρτήσεών σας στο κοινό.

Μόνο τα σχόλια και τα “likes” είναι ορατά με αυτές τις ρυθμίσεις.

  • Από τα User Settings, κάντε κλικ στο Profile.
  • Πηγαίνετε προς τα κάτω και βρείτε το Content Visibility.
  • Απενεργοποιήστε την επιλογή.

Δείτε επίσης: Windows 11: Ποιες ρυθμίσεις να αλλάξετε για να ενισχύσετε το απόρρητο;

Reddit απόρρητο
Reddit: Χρήσιμα tips για να ενισχύσετε το απόρρητο

6. Ανάκληση πρόσβασης τρίτων

Το Reddit χρησιμοποιεί εφαρμογές τρίτων για να προσαρμόσει το user experience σας. Αυτό σημαίνει ότι το προφίλ σας εκτίθεται σε τρίτα μέρη ανάλογα με το πόση πρόσβαση έχετε επιτρέψει.

Για να ανακαλέσετε την πρόσβαση τρίτων και να αυξήσετε το απόρρητο του λογαριασμού σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε τις User Settings.
  • Κάντε κλικ στο Safety and Privacy.
  • Πηγαίνετε προς τα κάτω και βρείτε το “Manage Third Party App Authorization“. Θα δείτε πολλές εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης ιστού.
  • Κάντε κλικ στο “Revoke Access” που βρίσκεται στο τέλος της λίστας.

7. Μπλοκάρισμα χρηστών που φαίνονται ύποπτοι

Στο Reddit μπορείτε να βρείτε διάφορους λογαριασμούς χρηστών. Αν θεωρείτε ότι κάποιος είναι προσβλητικός, ακατάλληλος ή γενικά ύποπτος, μπορείτε να μπλοκάρετε αυτόν τον λογαριασμό και να ενισχύσετε το απόρρητο στο Reddit.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Αναζητήστε ή κάντε κλικ στο όνομα χρήστη που θέλετε να αποκλείσετε. Ένα όνομα χρήστη στο Reddit ξεκινά συνήθως με u/.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή More Options κάτω από το Chat.
  • Επιλέξτε Block User και επιβεβαιώστε.

Ο λογαριασμός θα αποκλειστεί. Αυτό σημαίνει ότι τόσο εσείς όσο και ο μπλοκαρισμένος χρήστης δεν θα μπορείτε να βλέπετε αναρτήσεις και μηνύματα του άλλου.

8. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Μια από τις πιο γνωστές συμβουλές για την ενίσχυση του απορρήτου είναι η χρήση ενός VPN. Αν θέλετε να αποκαλύψετε την τοποθεσία σας στο Reddit, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας ένα VPN. Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο κρύβει την ταυτότητά σας δημιουργώντας κρυπτογράφηση μεταξύ του δικτύου και της συσκευής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στον υπολογιστή και τις κινητές συσκευές σας.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι το VPN δεν προστατεύει τη συσκευή σας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε VPN, χρειάζεται να έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να ακολουθείτε όλα τα βασικά μέτρα ασφαλείας.

Όλα αυτά μπορούν να ενισχύσουν το απόρρητό σας στο Reddit.

Το Reddit είναι μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες συζήτησης, οπότε είναι σημαντικό να παίρνετε κάποια μέτρα αν είστε κι εσείς φαν του site.

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS