ΑρχικήinetSuper Bowl 2023 ad ασκεί δριμεία κριτική στο "Full Self-Driving" της Tesla

Super Bowl 2023 ad ασκεί δριμεία κριτική στο “Full Self-Driving” της Tesla

Super Bowl 2023: Την Κυριακή, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα αντιμετωπίσει μια αναποδιά με την προβολή μιας διαφήμισης που εμφανίζει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνολογία “Full Self-Driving”.

Δείτε επίσης: Tesla Model S: Νέο ρεκόρ αυτονομίας σε συνθήκες ψύχους

Super Bowl 2023
Super Bowl 2023 Ad ασκεί δριμεία κριτική στο “Full Self-Driving” της Tesla

Μια διαφήμιση που δεν θα έχει καλό αντίκτυπο στην Tesla θα μεταδοθεί σύντομα στην Ουάσινγκτον, το Όστιν, το Ταλαχάσι, το Όλμπανι, την Ατλάντα και το Σακραμέντο ως μέρος της ακριβής διαφημιστικής εκστρατείας του Dawn Project. Ο Dan O’Dowd – ο ιδρυτής αυτού του έργου και ένας διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας από την Καλιφόρνια, ο οποίος έχει ξοδέψει εκατομμύρια γι’ αυτό – είναι αποφασισμένος να προωθήσει την αποστολή του.

Δείτε επίσης: Tesla: Το Full Self-Driving Beta v11 θα κάνει ντεμπούτο αυτή την εβδομάδα

Το CNN ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του Dawn Project ότι η διαφήμιση κόστισε το απίστευτο ποσό των 598.000 δολαρίων.

Σε μια συγκλονιστική σειρά πειραμάτων που διεξήχθησαν από το Dawn Project, τα πλάνα αποκαλύπτουν ένα Tesla Model 3 με ενεργοποιημένη τη λειτουργία πλήρους αυτοοδήγησης να περνάει πάνω από ένα ψεύτικο παιδί σε μια διάβαση πεζών και στη συνέχεια να σπρώχνει ένα τεχνητό καροτσάκι μωρού. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στρίβει απερίσκεπτα σε αντίθετες λωρίδες κυκλοφορίας και αγνοεί τις προειδοποιήσεις “Μην εισέρχεστε”.

«Η πλήρης αυτοοδήγηση της Tesla θέτει σε κίνδυνο το κοινό», αναφέρει η διαφήμιση. «Με παραπλανητικό μάρκετινγκ και θλιβερά ανίκανη μηχανική».

Το Dawn Project έχει ως αποστολή να αποδείξει ότι τα συστήματα που ελέγχονται από υπολογιστή είναι ασφαλή για τους ανθρώπους και έχει δημιουργήσει βίντεο ως απόδειξη των υποτιθέμενων σχεδιαστικών ατελειών της Tesla. Τον περασμένο Αύγουστο, ο O’Dowd δημοσίευσε βίντεο που εμφανίζει ένα περιστατικό στο οποίο ένα αυτοκίνητο Tesla έπεσε πάνω σε κούκλες στο μέγεθος παιδιών. Για να αντιδράσουν σε αυτό, ορισμένοι σκληροπυρηνικοί οπαδοί δημοσίευσαν τα δικά τους κλιπ με κούκλες ή ακόμα και αληθινά παιδιά – και το YouTube δεν είχε άλλη επιλογή από το να κατεβάσει αυτές τις καταγραφές δοκιμών που περιλάμβαναν ζωντανούς ανθρώπους λόγω των πιθανών κινδύνων που εγκυμονούσαν.

Η Tesla έστειλε στον O’Dowd και στο Dawn Project επιστολή cease and desist, κατηγορώντας τους ότι υπονομεύουν τα επαγγελματικά συμφέροντα της Tesla και μεταδίδουν ψευδείς πληροφορίες στους πολίτες.

Δείτε επίσης: Hertz: Έλαβε ήδη τα πρώτα 50.000 Tesla για το στόλο της

Full Self-Driving tesla
Super Bowl 2023 Ad ασκεί δριμεία κριτική στο “Full Self-Driving” της Tesla

Σε απάντηση στην επιστολή, ο O’Dowd πήρε θέση σε μια απίστευτα μακροσκελή ανάρτηση 1.736 λέξεων. Αμφισβήτησε τυχόν ισχυρισμούς ότι οι αναρτήσεις του ήταν δυσφημιστικές και στάθηκε σταθερός στις απόψεις του, ενώ παράλληλα έριξε αιχμές κατά του Musk και ορισμένων οπαδών της Tesla.

Το Full Self-Driving βρίσκεται ακόμη σε φάση beta, αλλά είναι διαθέσιμο σε κάθε χρήστη που εδρεύει στη Βόρεια Αμερική και είναι πρόθυμος να πληρώσει το ποσό των 15.000 δολαρίων.

Παρόλο που το σύστημα “Full Self-Driving” της Tesla έχει αναπτυχθεί εκτενώς με πρόθεση να λειτουργήσει μελλοντικά στους δρόμους της πόλης, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται επίσημα ως υπό ανάπτυξη πρόγραμμα beta και ούτε ένα αυτοκίνητο που διατίθεται προς πώληση προς το παρόν δεν μπορεί να οδηγήσει ακόμη αυτόνομα.

Το Autopilot είναι ένα σύνολο λειτουργιών υποβοήθησης του οδηγού, ενώ το Full Self-Driving μπορεί να αναλάβει το τιμόνι σε αστικές περιοχές και να στρίβει όταν χρειάζεται ή να σταματά σε σήματα κυκλοφορίας.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS