ΑρχικήHow ToGoogle Slides: Πώς να εισάγετε ένα PDF σε μια παρουσίαση;

Google Slides: Πώς να εισάγετε ένα PDF σε μια παρουσίαση;

Το Google Slides με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή του, τα ισχυρά χαρακτηριστικά του και τη συμβατότητα με άλλα προγράμματα της Google, είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για τις παρουσιάσεις σας. Δυστυχώς, όμως, δεν υποστηρίζει την ενσωμάτωση αρχείων PDF σε παρουσιάσεις. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εμφανίσετε το περιεχόμενο του PDF σας στην παρουσίασή σας στο Google Slides! Μπορείτε είτε να μετατρέψετε τις σελίδες του PDF σε εικόνες είτε να μεταφορτώσετε το PDF στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε σύνδεσμο σε αυτό μέσα από τις διαφάνειές σας. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε και τα δύο.

Google Slides παρουσίαση

Εισαγωγή PDF σελίδων σαν εικόνες σε παρουσίαση στο Google Slides

Αν θέλετε να παρουσιάσετε το περιεχόμενο του PDF σας σε μια παρουσίαση Google Slides, ο ευκολότερος τρόπος είναι να μετατρέψετε κάθε σελίδα σε εικόνα (π.χ. JPG) και να την εισάγετε απευθείας στις διαφάνειές σας!.

Μπορείτε να μετατρέψετε τις σελίδες ενός PDF σε JPG τόσο σε συστήματα Windows όσο και σε Mac. Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, ωστόσο, υπάρχει και το εργαλείο μετατροπής PDF σε JPG της Adobe που θα λειτουργήσει καλά.

Δείτε επίσης: Google Slides παρουσίαση: Πώς να ενσωματώσετε βίντεο από το YouTube;

Αφού μετατρέψετε και αποθήκευσε τις σελίδες σαν εικόνες, μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία της παρουσίασής σας, ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης, πηγαίνοντας στο Google Slides και ανοίγοντας την παρουσίασή σας.

Στη σελίδα παρουσίασης, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στη διαφάνεια στην οποία θέλετε να προσθέσετε μια σελίδα PDF. Στη συνέχεια, από τη γραμμή μενού του Google Slides στην κορυφή, επιλέξτε Insert > Image > Upload From Computer.

Στο παράθυρο “Open“, μεταβείτε στον φάκελο που έχετε αποθηκεύσει τις σελίδες PDF ως εικόνες και κάντε διπλό κλικ σε μια εικόνα για να την προσθέσετε στη διαφάνειά σας.

Η εικόνα (που δείχνει το περιεχόμενο μιας σελίδας PDF) θα εμφανιστεί στην επιλεγμένη διαφάνεια στο Google Slides. Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση της εικόνας σύροντάς την γύρω από τη διαφάνεια και μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός της σύροντας τα handlers γύρω της.

Θα πρέπει να κάνετε την ίδια διαδικασία για όλες τις σελίδες του PDF που θέλετε να ενσωματώσετε στην παρουσίασή σας.

Δείτε επίσης: Google Slides: Πώς να κρύψετε μια διαφάνεια σε μια παρουσίαση;

Google Slides pdf

Link στο PDF από το Google Slides

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε το PDF σας στην παρουσίασή σας στο Google Slides είναι να ανεβάσετε το PDF σας κάπου στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε σε αυτό από τη διαφάνειά σας. Ωστόσο, αυτό δεν θα κάνει το PDF αναγνώσιμο απευθείας στην παρουσίαση. Αντίθετα, όταν παρουσιάζετε την παρουσίασή σας και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο PDF, θα κάνετε κλικ στον σύνδεσμο προς το ΡDF και το αρχείο θα ανοίξει.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές αποθήκευσης στο cloud, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε το PDF σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε ήδη το Google Slides, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Drive.

Για να ανεβάσετε το αρχείο PDF, ανοίξτε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε και ανοίξτε τον ιστότοπο του Google Drive. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στην επιλογή New > File Upload.

Στο παράθυρο που ανοίγει, μεταβείτε στο αρχείο PDF και κάντε διπλό κλικ σε αυτό. Μόλις μεταφορτωθεί το αρχείο σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Get Link“.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο. Στο κάτω μέρος, κάντε κλικ στο “Copy Link“.

Έχετε αντιγράψει τον σύνδεσμο του PDF με δυνατότητα κοινής χρήσης στο πρόχειρό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε αυτόν τον σύνδεσμο σε ένα στοιχείο στην παρουσίασή σας.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την παρουσίασή σας στο Google Slides. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη διαφάνεια όπου θέλετε να προσθέσετε τον σύνδεσμο για το ΡDF σας. Στη διαφάνεια, επιλέξτε μια εικόνα ή ένα κείμενο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο.

Ενώ το στοιχείο σας είναι επιλεγμένο, από τη γραμμή μενού του Google Slides, επιλέξτε Insert > Link.

Στο ανοιχτό πλαίσιο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Paste“. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Apply“.

Δείτε επίσης: Google Slides παρουσίαση: Εισαγωγή και επαναχρησιμοποίηση διαφανειών από άλλες παρουσιάσεις

Έχετε προσθέσει με επιτυχία έναν σύνδεσμο προς το αρχείο PDF. Κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο θα ανοίξει το PDF σας.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS