ΑρχικήHow ToGoogle Slides: Πώς να κρύψετε μια διαφάνεια σε μια παρουσίαση;

Google Slides: Πώς να κρύψετε μια διαφάνεια σε μια παρουσίαση;

Εάν υπάρχει μια διαφάνεια που δεν θέλετε να εμφανίζεται κατά την παρουσίαση ή την εκτύπωση μιας παρουσίασης στο Google Slides, μπορείτε να την αποκρύψετε αντί να τη διαγράψετε. Δείτε τον παρακάτω οδηγό για να μάθετε πώς να το κάνετε!

Google Slides παρουσίαση

Αν αποκρύψετε μια διαφάνεια, αυτή θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της παρουσίασής σας – απλώς το Google Slides δεν θα την εμφανίζει κατά την παρουσίαση. Αντίστοιχα, μπορείτε να παραβλέψετε τις κρυμμένες διαφάνειες κατά την εκτύπωση.

Για εξοικονόμηση χρόνου, μπορείτε να αποκρύψετε πολλές διαφάνειες ταυτόχρονα. Αν αργότερα αλλάξετε γνώμη για κάποια από αυτές, μπορείτε να τις κάνετε να φαίνονται ξανά με λίγα μόνο κλικ.

Δείτε επίσης: Google Slides παρουσίαση: Πώς να ενσωματώσετε βίντεο από το YouTube;

Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά:

Πώς να αποκρύψετε μια ή πολλές διαφάνειες στο Gοοlge Slides;

  • Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο Google Slides για να αρχίσετε να αποκρύπτετε τις διαφάνειες.
  • Πηγαίνετε στην αριστερή πλαϊνή γραμμή της παρουσίασης (γνωστή και ως filmstrip). Εάν δεν βλέπετε την αριστερή πλαϊνή γραμμή, ενεργοποιήστε την επιλέγοντας View > Show Filmstrip από τη γραμμή μενού του Google Slides.
  • Εκεί (αριστερή πλαϊνή γραμμή), επιλέξτε τη διαφάνεια που θέλετε να αποκρύψετε. Για να επιλέξετε πολλές διαφάνειες μαζί, κρατήστε πατημένο το Ctrl (Windows, Linux, Chromebook) ή το Command (Mac) στο πληκτρολόγιό σας και επιλέξτε τις διαφάνειές σας.
  • Αφού επιλέξετε τη διαφάνεια, πηγαίνετε στη γραμμή μενού του Google Slides και επιλέξτε Slide > Skip Slide. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην επιλεγμένη διαφάνεια και να επιλέξετε “Skip Slide” από το μενού.
Google Slides διαφάνεια
  • Στα thumbnails της κρυμμένης διαφάνειας στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, θα δείτε ένα εικονίδιο με μια γραμμή που διασχίζει ένα μάτι. Αυτό υποδηλώνει ότι η διαφάνειά σας έχει κρυφτεί επιτυχώς.

Όταν παρουσιάζετε την παρουσίασή σας, θα διαπιστώσετε ότι η κρυμμένη διαφάνεια δεν εμφανίζεται.

Αργότερα, εάν θέλετε να εμφανίσετε ξανά τη διαφάνειά σας, επιλέξτε την κρυμμένη διαφάνεια στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Slide > Unskip Slide στη γραμμή μενού.

Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στην κρυμμένη διαφάνειά σας και επιλέξτε “Unskip Slide” στο μενού.

Δείτε επίσης: Google Slides παρουσίαση: Εισαγωγή και επαναχρησιμοποίηση διαφανειών από άλλες παρουσιάσεις

Εκτύπωση της παρουσίασης χωρίς τις κρυμμένες διαφάνειες

Από προεπιλογή, όταν εκτυπώνετε την παρουσίασή σας, το Google Slides περιλαμβάνει τις διαφάνειες που έχετε αποκρύψει. Για να το αποτρέψετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Ανοίξτε την παρουσίασή σας και από τη γραμμή μενού Google Slides, επιλέξτε File > Print Preview.
  • Στην επόμενη σελίδα, στο επάνω μέρος, επιλέξτε “Include Skipped Slides“. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, επομένως κάνοντας κλικ σε αυτό θα απενεργοποιηθεί η επιλογή. Έτσι, θα αποκλειστεί η εκτύπωση της κρυμμένης διαφάνειας.
  • Για να εκτυπώσετε τώρα την παρουσίασή σας, στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στο “Print” στη δεξιά πλευρά.
  • Χρησιμοποιήστε το print dialog box του προγράμματος περιήγησης για να εκτυπώσετε την παρουσίασή σας με τον τρόπο που θέλετε.

Και με αυτόν τον τρόπο απαγορεύετε την εμφάνιση μιας συγκεκριμένης διαφάνειας στην παρουσίαση του Google Slides.

Δείτε επίσης: YouTube: Πώς να χρησιμοποιήσετε το picture-in-picture σε Android;

Το Google Slides είναι ένα ευέλικτο, ισχυρό εργαλείο παρουσιάσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από την επίσημη παρουσίαση μέχρι την παρουσίαση μιας ιδέας σε συναδέλφους. Επομένως, τέτοιου είδους tips, όπως η απόκρυψη διαφανειών, μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στις παρουσιάσεις σας.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS