ΑρχικήinetApple: Έρχονται νέες εξωτερικές οθόνες με Apple Silicon

Apple: Έρχονται νέες εξωτερικές οθόνες με Apple Silicon

Η Apple ετοιμάζει κάποιες καινούριες εξωτερικές οθόνες που τροφοδοτούνται από Apple Silicon, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου Pro Display XDR.

Η Apple σχεδιάζει να βελτιώσει και ενδεχομένως να επεκτείνει την επιλογή των οθονών που έχει αναπτύξει για τους χρήστες Mac και iPad. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, ο τεχνολογικός γίγαντας δημιουργεί “πολλαπλές εξωτερικές οθόνες” που τροφοδοτούνται από το Apple Silicon, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημερωμένης έκδοσης του Pro Display XDR.

Η Apple πουλά αυτήν την στιγμή 2 εξωτερικές οθόνες. Κυκλοφόρησε την οθόνη Studio Display, η οποία είναι διαθέσιμη για αγορά σε τιμή μόλις 1.599 δολάρια. Ωστόσο, αν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για κάτι ξεχωριστό με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες υψηλότερων επιδόσεων, η Pro Display XDR είναι η επιλογή σας – που ξεκινάει από το εξωφρενικό ποσό των 4.999 δολαρίων (χωρίς την βάση).

Apple: Έρχονται νέες εξωτερικές οθόνες με Apple Silicon
Apple: Έρχονται νέες εξωτερικές οθόνες με Apple Silicon

Στην πρόσφατη έκδοση του ενημερωτικού δελτίου Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε ότι η Apple δημιουργεί πολλές νέες εξωτερικές οθόνες. Μια οθόνη που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια νέα έκδοση της Pro Display XDR ίσως για να συνδεθεί με το επερχόμενο Mac Pro που λειτουργεί με Apple Silicon. Αν και ο Gurman θεωρεί πιθανό, η νέα οθόνη Pro Display XDR μπορεί να μην είναι διαθέσιμη μέχρι να κυκλοφορήσει ο Mac Pro.

Δείτε επίσης: Το Emergency SOS της Apple οδηγεί σε άλλη μια διάσωση

Η Apple έχει στα σκαριά αρκετές νέες εξωτερικές οθόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημερωμένης έκδοσης της Pro Display XDR που κυκλοφόρησε με τον Intel Mac Pro το 2019. Είναι πιθανό όμως η νεότερη premium οθόνη της εταιρείας να αποσταλεί μετά το τελευταίο μοντέλο του Mac Pro, καθώς ο υπολογιστής αυτός είναι πιο κοντά στην ολοκλήρωση σε σύγκριση με την οθόνη.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού μιας εξωτερικής οθόνης που διαθέτει αξιοσημείωτη ανάλυση 7K. Με την τρέχουσα Pro Display XDR να διαθέτει ήδη 32 ιντσών 6K (6016 x 3384) και 218 pixels ανά ίντσα, αυτό το νεότερο μοντέλο θα έχει θεωρητικά 245 PPI για μέγεθος οθόνης 32 ιντσών ή θα το ανεβάσει στις 36 ίντσες με 218PPI.

Σύμφωνα με τον Gurman, κάθε οθόνη θα διαθέτει ένα τσιπ Apple Silicon και θα είναι λιγότερο εξαρτημένο από τους πόρους του υπολογιστή. Ωστόσο, αυτή η είδηση δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς η Studio Display είναι εξοπλισμένη με έναν επεξεργαστή A13 Bionic που συνοδεύεται από ένα σημαντικό αποθηκευτικό χώρο 64GB.

Apple: Έρχονται νέες εξωτερικές οθόνες με Apple Silicon
Apple: Έρχονται νέες εξωτερικές οθόνες με Apple Silicon

Προηγούμενες αναφορές δείχνουν ότι η Apple πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα οθόνη Mini-LED 27 ιντσών το πρώτο τρίμηνο του 2023. Υπάρχουν εικασίες ότι αυτή η οθόνη θα μπορούσε να είναι η πολυαναμενόμενη Studio Display με ProMotion, ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα.

Δείτε επίσης: Apple: Αποζημιώνει κατόχους Macbook Pro για τα buttefly keyboard

Η υπάρχουσα σειρά εξωτερικών οθονών της Apple ήταν αποκλειστικά για την αγορά υψηλών προδιαγραφών, αλλά το αν οι επερχόμενες οθόνες της θα παρουσιαστούν σε μια πιο φιλική προς το κόστος κατηγορία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η Apple δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις αναφορές για πολλές νέες εξωτερικές οθόνες. Αλλά αν τελικά τις κυκλοφορήσει όπως αναμένεται, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμο πλεονέκτημα για κάθε εγκατάσταση που τροφοδοτείται από τις συσκευές της.

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS