ΑρχικήinetΤο Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows

Το Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows

Το Spotify περιορίζει τις φιλοδοξίες του για live ήχο, καθώς η εταιρεία τερματίζει την παραγωγή πολλών από τις live εκπομπές ήχου. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι τα “Deux Me After Dark”, “Doughboys: Snack Pack”, “The Movie Buff” και “A Gay in the Life” όλα τερματίζονται. Η είδηση μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το Spotify θα συνεχίσει να έχει live προσφορές από τις εκπομπές του “The Fantasy Footballers” και “The Ringer MMA Show”.

Δείτε επίσης: Spotify: Οι συνδρομητές Premium αποκτούν ξεχωριστά κουμπιά play και shuffle

Το Spotify ενσωμάτωσε τις δυνατότητες του live ήχου από τη συνοδευτική του εφαρμογή, Spotify Greenroom, στην κύρια εφαρμογή streaming Spotify τον Απρίλιο. Το Spotify απέκτησε την εφαρμογή που θα γινόταν Greenroom τον Μάρτιο του 2021 με την αγορά 62 εκατομμυρίων δολαρίων της Betty Labs. Αρχικά γνωστή ως Locker Room, η εφαρμογή είχε επικεντρωθεί στη διασταύρωση live ήχου με αθλητικό περιεχόμενο. Το Spotify μετονόμασε την εφαρμογή και στη συνέχεια την παρουσίασε ως Greenroom τον Ιούνιο του 2021.

Το Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows
Το Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows

Το Spotify Live ή Greenroom είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων από το Spotify που χρησιμοποιεί live ήχο για να συνδέει τους ανθρώπους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνομιλήσετε για τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν σε εικονικά δωμάτια. Και οι καλλιτέχνες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να συνδεθούν με τους θαυμαστές με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Η εισβολή του Spotify στην αγορά live ήχου φαινόταν αρχικά σαν ένα φυσικό ταίριασμα για την εταιρεία, καθώς είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε podcast και σχετική τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Επίσης, η πανδημία COVID-19 είχε οδηγήσει σε αυξημένη χρήση νέων εφαρμογών streaming ήχου, όπως το Clubhouse. Υπήρχε μια προφανής περίπτωση χρήσης του Spotify όπου οι δημιουργοί podcast είχαν δημιουργήσει βάσεις θαυμαστών που πιθανότατα θα ήθελαν να συνομιλούν ηχητικά με hosts σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, καθώς τελείωσαν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και επέστρεψαν οι προσωπικές ζωντανές εκδηλώσεις, η υιοθέτηση εφαρμογών ήχου όπως το Clubhouse μειώθηκε. Ως αποτέλεσμα, η κίνηση του Spotify να περιορίσει τις φιλοδοξίες του live ήχου δεν προκαλεί έκπληξη.

Το Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows
Το Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows

Δείτε επίσης: Spotify: Πώς να επαναφέρετε διαγραμμένες λίστες αναπαραγωγής (playlists);

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Spotify δεν είναι η μόνη εταιρεία που αποσύρεται από τον live ήχο. Νωρίτερα φέτος, το Facebook ενσωμάτωσε το Live Audio Rooms, που είναι ο κλώνος του Clubhouse, στην εμπειρία του Facebook Live. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διέκοψε επίσης τη λειτουργία Soundbites και το Audio hub του.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS