ΑρχικήUpdatesWindows 11 22H2: Νέες δυνατότητες έρχονται αργότερα αυτόν τον μήνα

Windows 11 22H2: Νέες δυνατότητες έρχονται αργότερα αυτόν τον μήνα

Η έκδοση 22H2 των Windows 11, που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό τον μήνα, δεν θα είναι μια ενημέρωση με ριζικές αλλαγές σχεδιασμού, σε αντίθεση με την αρχική έκδοση των Windows 11.

Δείτε επίσης: Τι θα συμβεί μετά την κυκλοφορία του Windows 11 2022 Update

Windows 11 22H2

Γνωστή και ως Sun Valley 2, η νέα έκδοση θα είναι παρόμοια με το Windows 10 Anniversary Update, οπότε θα προσφέρει μικρές βελτιώσεις και μερικές νέες δυνατότητες.

Η Microsoft δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέψει καρφίτσωμα περισσότερων εφαρμογών ή δραστηριοτήτων στην ενότητα προτάσεων του μενού Έναρξη.

Επιπλέον, η καρτέλα Προτάσεις του Μενού Έναρξη θα μπορεί να ανοίγει αρχεία στον ιστό του Office, μόνο εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει πλήρεις εφαρμογές επιφάνειας εργασίας.

Υπάρχει πιθανότητα οι λειτουργίες του μενού Έναρξη να κυκλοφορήσουν χρησιμοποιώντας τα “Πακέτα εμπειρίας λειτουργιών των Windows“, που είναι ένας νέος τρόπος ενημέρωσης και βελτίωσης του λειτουργικού συστήματος χωρίς σημαντικές ενημερώσεις λειτουργιών.

Η Microsoft επαναφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σύρετε τα αρχεία σας σε εφαρμογές που είναι καρφιτσωμένες στη γραμμή εργασιών. Ή μπορείτε επίσης να σύρετε εφαρμογές στη γραμμή εργασιών για να δημιουργήσετε συντομεύσεις.

Το 22H2 θα ανανεώσει το Task Manager με νέο σχεδιασμό που βασίζεται στο Fluent UI και το WinUI. Όπως η τρέχουσα έκδοση του Task Manager, η νέα έκδοση μπορεί επίσης να εμφανίζει το ίδιο σύνολο οθονών, όπως Διεργασίες, Απόδοση, Ιστορικό εφαρμογών, Εφαρμογές εκκίνησης, Χρήστες, Λεπτομέρειες και υπηρεσίες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές.

Το Task Manager θα χρησιμοποιεί τώρα μια νέα πλαϊνή γραμμή ή μενού για να εμφανίζει διαδικασίες και επιλογές απόδοσης. Αυτό θα έκανε τη Διαχείριση Εργασιών εύκολα προσβάσιμη σε συσκευές με οθόνη αφής. Επιπλέον, η επάνω γραμμή του Task Manager εμφανίζει τώρα την επωνυμία και το όνομα της συσκευής, το μοντέλο της (εάν υπάρχει), μια εικόνα της συσκευής και τη CPU ή τη μνήμη RAM που χρησιμοποιείται.

Δείτε ακόμα: Windows 11: Ποιες ρυθμίσεις να αλλάξετε για να ενισχύσετε το απόρρητο;

Η Microsoft ανανεώνει τη σχεδίαση για τους δείκτες υλικού όπως ο ήχος και η φωτεινότητα. Τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος κατά την αναπαραγωγή μουσικής σε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή αποκτούν επίσης νέα εμφάνιση. Το ενημερωμένο flyout ταιριάζει με τη σχεδίαση που εμφανίζεται για τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων σε όλο το λειτουργικό σύστημα και το όραμα της Microsoft για το WinUI. Είναι ενδιαφέρον ότι τα χειριστήρια πολυμέσων θα χρησιμοποιούν ένα σκοτεινό θέμα για να συμπληρώσουν το υπόλοιπο οπτικό στυλ της οθόνης κλειδώματος. Η Microsoft σημείωσε επίσης ότι τα ενημερωμένα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων αντικατοπτρίζουν τις αρχές σχεδίασης των Windows 11 και ότι περισσότερες εκδόσεις θα ενημερωθούν σε μελλοντικές εκδόσεις προεπισκόπησης.

δυνατότητες

Η Microsoft ενημέρωσε την εμπειρία της αλλαγής μεγέθους των παραθύρων των εφαρμογών σε απλές διατάξεις, επικαλύπτοντας το σχετικό εικονίδιο της εφαρμογής πάνω από το ακρυλικό φόντο. Τραβήξτε μερικά παράθυρα χρησιμοποιώντας την υποβοήθηση κουμπώματος, αλλάξτε το μέγεθος της διάταξης του σπασμένου παραθύρου χρησιμοποιώντας την προσωρινή μνήμη και παρακολουθήστε τα άλλα σπασμένα παράθυρα να βγαίνουν εκτός εστίασης επικαλυμμένα με το εικονίδιο της εφαρμογής τους.

Η Microsoft προσθέτει επίσης μια νέα κατάσταση της γραμμής εργασιών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιστοποιεί τη γραμμή εργασιών για tablet και να σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας ως tablet.

Υπάρχουν δύο καταστάσεις αυτής της γραμμής εργασιών

Συμπτυγμένη κατάσταση: Η γραμμή εργασιών σάς παρέχει περισσότερο χώρο στην οθόνη και σας εμποδίζει να πατήσετε κατά λάθος τη γραμμή εργασιών.

Εκτεταμένη κατάσταση: Η γραμμή εργασιών είναι βελτιστοποιημένη για να είναι πιο εύκολη στη χρήση με την αφή, αλλά οι κοινές επιλογές παραμένουν στην οθόνη.

Το Windows Update θα χρησιμοποιεί δεδομένα από τους συνεργάτες electricityMap ή WattTime για την εκτέλεση εγκαταστάσεων ενημέρωσης για μείωση των εκπομπών άνθρακα. Τα Windows 11 θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις στο παρασκήνιο σε στιγμές που είναι διαθέσιμες μεγαλύτερες ποσότητες καθαρών πηγών ενέργειας. Μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε ενημερώσεις αμέσως μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Windows Update και επιλέγοντας «Έλεγχος για ενημερώσεις».

Δείτε επίσης: KB5016691 Windows 11: Η νέα έκδοση φέρνει 22 βελτιώσεις

Η Εξερεύνηση αρχείων λαμβάνει υποστήριξη για καρτέλες στα Windows 11 έκδοση 22H2. Με την υποστήριξη καρτελών, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε φακέλους/καταλόγους με ευκολία και η εμπειρία θα είναι παρόμοια με τις καρτέλες στον Microsoft Edge.

Η Microsoft εργάζεται επίσης σε μια νέα μοντέρνα πλευρική γραμμή που ονομάζεται “Home” και θα φιλοξενεί επιλογές όπως Αυτός ο υπολογιστής. Η ενημέρωση θα βελτιώσει επίσης την ενσωμάτωση του OneDrive στην Εξερεύνηση αρχείων, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση αυτού που αναζητάτε, επιτρέποντάς σας να βλέπετε όλα τα αρχεία σε ένα κεντρικό μέρος. Μπορείτε να καρφιτσώσετε αρχεία και να κάνετε αρχεία ως αγαπημένα παρόμοια με το Microsoft 365 ή το OneDrive.

Επιπλέον, η Microsoft δοκιμάζει επίσης τη λειτουργία προτάσεων με βάση τα συμφραζόμενα. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα αρχεία με τις επαφές τους.

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης προεπισκόπησης σήμερα, καθώς αυτές οι αλλαγές είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στο κανάλι Windows Insider Beta.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS