ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Επείγουσα επιδιόρθωση για αποκλεισμένες συνδέσεις των Windows

Microsoft: Επείγουσα επιδιόρθωση για αποκλεισμένες συνδέσεις των Windows

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, μία ενημέρωση των Windows 11 που κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου εμποδίζει τους πελάτες της να συνδεθούν με χρήστες του λογαριασμού Microsoft που προστέθηκαν πρόσφατα μετά την επανεκκίνηση ή την αποσύνδεση συστημάτων που εκτελούν Windows 11, έκδοση 21H2.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge 105: Δεν εκκινείται λόγω παλιάς πολιτικής ομάδων

Microsoft

«Μετά την εγκατάσταση του KB5016691 και την προσθήκη ενός νέου χρήστη λογαριασμού Microsoft στα Windows, ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πρώτη επανεκκίνηση ή αποσύνδεση. Το πρόβλημα επηρεάζει μόνο τον χρήστη του λογαριασμού Microsoft που προστέθηκε πρόσφατα και μόνο για την πρώτη σύνδεση», εξήγησε η Microsoft.

«Αυτό το ζήτημα επηρεάζει τις συσκευές μόνο μετά την προσθήκη ενός λογαριασμού Microsoft. Δεν επηρεάζει τους λογαριασμούς χρηστών του τομέα Active Directory ή τους λογαριασμούς Azure Active Directory.»

Η Microsoft λέει ότι αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα μέσω του Known Issue Rollback (KIR), μιας δυνατότητας των Windows που έχει σχεδιαστεί για να επαναφέρει τις επιδιορθώσεις σφαλμάτων που δεν αφορούν την ασφάλεια των Windows που προωθούνται μέσω του Windows Update.

Μόλις κυκλοφορήσουν, οι επιδιορθώσεις που εκδίδονται με KIR φτάνουν συνήθως σε όλες τις καταναλωτικές και μη διαχειριζόμενες επιχειρηματικές συσκευές εντός μιας ημέρας. Οι χρήστες που επηρεάζονται μπορούν επίσης να λάβουν την επιδιόρθωση μετά την επανεκκίνηση οποιωνδήποτε επηρεαζόμενων συσκευών Windows.

Δείτε ακόμα: Microsoft Defender: Εντοπίζει ψευδώς το Win32/Hive.ZY σε εφαρμογές Google Chrome

επιδιόρθωση

Ως λύση, όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να περιμένουν να εμφανιστεί ξανά η οθόνη κλειδώματος, καθώς θα επιλυθεί μόνο του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν όπως αναμένεται.

Οι διαχειριστές IT, πρέπει να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν μια πολιτική ομάδας KIR για να επιλυθεί αυτό το γνωστό ζήτημα σε συσκευές που διαχειρίζονται επιχειρήσεις που επηρεάζονται.

«Η ειδική πολιτική ομάδας μπορεί να βρεθεί στο Computer Configuration -> Administrative Templates -> KB5016691 220722_051525 Known Issue Rollback -> Windows 11 (αρχική έκδοση)», πρόσθεσε η Microsoft.

Για να αναπτύξετε την επαναφορά γνωστού ζητήματος μέσω πολιτικής ομάδας, πρέπει να μεταβείτε στην Πολιτική τοπικού υπολογιστή ή στην πολιτική τομέα στον ελεγκτή τομέα σας χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή πολιτικής ομάδας για να επιλέξετε την έκδοση των Windows που πρέπει να στοχεύσετε.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα live camera feed στο Microsoft Powerpoint

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης και διαμόρφωσης των πολιτικών ομάδας KIR μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS