ΑρχικήyoutubeΤο ταχύτερο αεροσκάφος του κόσμου θα διασχίζει τον Ατλαντικό σε 3,5 ώρες

Το ταχύτερο αεροσκάφος του κόσμου θα διασχίζει τον Ατλαντικό σε 3,5 ώρες

Μια νέα αεροπορική εταιρεία θα παρέχει σύντομα τη δυνατότητα στους επιβάτες, να πετούν πέρα ​​από τον Ατλαντικό Ωκεανό με πρωτοφανείς ταχύτητες.

Δείτε επίσης: Alice: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για πτήση
ταχύτερο αεροσκάφος

Η αεροπορική εταιρεία Boom Supersonic αποκάλυψε στο Farnborough International Airshow μακέτες των αεροσκαφών Overture. Το τζετ διαθέτει τέσσερις κινητήρες, μια νέα άτρακτο και λιγότερες θέσεις επιβατών από τα παραδοσιακά αεροσκάφη.

Επιπλέον, η Boom Supersonic ισχυρίζεται ότι το Overture θα μπορεί να πετάξει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε μόλις 3,5 ώρες, δηλαδή πιο γρήγορα από ποτέ.

Συγκεκριμένα, το Overture θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 1,7 Mach πάνω από το νερό και λίγο λιγότερο από 1 Mach στην ξηρά.

«Η αεροπορία έχει να δει ένα τόσο τεράστιο άλμα εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom, Blake Scholl.

«Το Overture είναι επαναστατικό στον σχεδιασμό του και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε την απόσταση».

Δείτε ακόμα: Η Stratolaunch ολοκληρώνει τη δεύτερη πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο

Ένας τρόπος με τον οποίο ο σχεδιασμός του αεροπλάνου είναι μοναδικός, είναι ότι έχει αναπτυχθεί για να εκπέμπει καθαρό μηδενικό άνθρακα, πετώντας με 100 τοις εκατό βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών (SAF).

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι συνεργάζεται με τον ανάδοχο Northrop Grumman για την ανάπτυξη στρατιωτικών αεροσκαφών και αεροσκαφών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε «να προσφέρει στις ΗΠΑ και στους συμμάχους μας μια απαράμιλλη ικανότητα υψηλής ταχύτητας όταν και όπου χρειάζεται περισσότερο», σημείωσε ο Scholl.

Στη συνέχεια, προσδιόρισε τομείς ενδιαφέροντος όπως «επιτήρηση και αναγνώριση ταχείας αντίδρασης, διοίκηση και έλεγχος, καθώς και αποστολές κινητικότητας και επιμελητείας».

Ενώ δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα τεθεί σε παραγωγή το αεροπλάνο, η εταιρεία έχει αρχίσει να θέτει τα θεμέλια.

Δείτε επίσης: Σύλληψη απατεώνων για scam που συνδέεται με πώληση αεροπλάνου!

Η Boom θα ξεκινήσει κατασκευάζοντας τον σκελετό του αεροσκάφους, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή εξαρτημάτων και συστημάτων πτήσης, ανέφερε ο Victor Tangermann.

Οι δοκιμές και οι προσομοιώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις 70.000 τετραγωνικών ποδιών της Boom στο Centennial του Κολοράντο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS