ΑρχικήinetΟι ταχύτητες Wi-Fi 7 είναι σχεδόν τόσο γρήγορες όσο του Thunderbolt 3

Οι ταχύτητες Wi-Fi 7 είναι σχεδόν τόσο γρήγορες όσο του Thunderbolt 3

Η επόμενη γενιά consumer ασύρματης δικτύωσης θα μπορούσε να παρέχει συνδέσεις με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, με τις αρχικές επιδείξεις του Wi-Fi 7 να παρέχουν περίπου την ίδια ταχύτητα με του Thunderbolt 3.

Wi-Fi 7 Thunderbolt 3

Δείτε επίσης: Βραζιλιάνικη εταιρεία Wi-Fi management software εξέθεσε data πελατών

Τα τρέχοντα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης υποστηρίζουν γενικά Wi-Fi 6 και προηγούμενες τεχνολογίες, με μερικά να αρχίζουν να χρησιμοποιούν Wi-Fi 6E. Αν και θα μπορούσε να απέχει ακόμη λίγος χρόνος από την υιοθέτησή του στο καταναλωτικό hardware, φαίνεται ότι οι hardware vendors αρχίζουν να δοκιμάζουν την τεχνολογία.

Η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών MediaTek επιδεικνύει το Wi-Fi 7 σε «βασικούς πελάτες και συνεργάτες του κλάδου», συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης live επίδειξης στον κόσμο, αναφέρει η Digitaltrends. Η δοκιμή περιελάμβανε επίδειξη της τεχνολογίας WiFi 7 “Filogic” της MediaTek, για να βοηθήσει στην επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να έχει το επερχόμενο πρότυπο.

Το Wi-Fi 7, γνωστό και ως IEEE 802.11be, αναμένεται να παρέχει ταχύτητες περίπου 2,4 φορές μεγαλύτερες από αυτή του Wi-Fi 6, χρησιμοποιώντας spectrums 2,4 Ghz, 5 GHz και 6 GHz. Αυτό το κάνει διευρύνοντας τα κανάλια στα 320Mhz, καθώς και υποστηρίζοντας 4K quadrature amplitude modulation (QAM).

Ενώ το Wi-Fi 6 μπορεί να χειριστεί έως και 9,6 Gbps, η Wi-Fi Alliance λέει ότι το Wi-Fi 7 θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει συνδέσεις “τουλάχιστον 30” Gbps και θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει τα 40 Gbps.

Δείτε επίσης: iPhone: Μην χρησιμοποιείτε αυτήν τη «επικίνδυνη» ρύθμιση Wi-Fi

Θεωρητικά, μια σύνδεση Thunderbolt 3 μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα έως και 40 gigabit ανά δευτερόλεπτο, με οποιοδήποτε περιφερειακό στην αλυσίδα στην πράξη να περιορίζεται στα 32 gigabit ανά δευτερόλεπτο. Στην πραγματικότητα, μια σύνδεση Wi-Fi 7 πλήρους ταχύτητας μπορεί να προσφέρει στο περίπου τις ταχύτητες του Thunderbolt 3, αλλά ασύρματα.

Ως μέρος της επίδειξης, η MediaTek έδειξε την τεχνολογία πολλαπλών συνδέσμων (MLO), η οποία μπορεί να συνδυάσει πολλά κανάλια σε διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων. Ουσιαστικά, μια σύνδεση θα μπορούσε να χρησιμοποιεί διαφορετικές ζώνες ταυτόχρονα, γεγονός που μετριάζει κάθε πιθανή παρεμβολή ή συμφόρηση σε συγκεκριμένες ζώνες.

Δείτε επίσης: Netgear: Mesh router Wi-Fi 6E $1,500 θα φτιάξει το έξυπνο σπίτι σας

Προς το παρόν, το Wi-Fi 7 εξακολουθεί να είναι ένα draft specification, αλλά αναμένεται να πιστοποιηθεί από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) το 2024. Παρά τη διετή αναμονή, η MediaTek πιστεύει ότι τα πρώτα καταναλωτικά προϊόντα με υποστήριξη Wi-Fi 7 θα μπορούσαν να διατεθούν έως το 2023.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS