ΑρχικήinetMicrosoft: Ο Exchange Server 2013 φτάνει στο τέλος της υποστήριξης σε 9...

Microsoft: Ο Exchange Server 2013 φτάνει στο τέλος της υποστήριξης σε 9 μήνες

Η Microsoft υπενθυμίζει στους πελάτες της, ότι η πλατφόρμα αλληλογραφίας και ημερολογίου Exchange Server 2013, θα φτάσει στο τέλος της υποστήριξής της σε περίπου εννέα μήνες από τώρα, στις 11 Απριλίου 2021.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το 2023 λήγει η υποστήριξη των Windows 8.1

Ο Exchange Server 2013 εισήλθε στο ένατο έτος υπηρεσίας του, αφού κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2013 και είχε ήδη φτάσει στην κύρια ημερομηνία λήξης πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στις 10 Απριλίου 2018.

Μετά το τέλος της υποστήριξης, η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη και διορθώσεις σφαλμάτων για ζητήματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και ενδέχεται να επηρεάσουν τη χρηστικότητα ή τη σταθερότητα των διακομιστών.

Επίσης, οι διαχειριστές δεν θα λαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τρωτά σημεία που επηρεάζουν τους διακομιστές που εκτελούν τον Exchange Server 2013.

Ο Exchange Server 2013 θα συνεχίσει να εκτελείται μετά από αυτήν την ημερομηνία, φυσικά. Ωστόσο, λόγω των κινδύνων που αναφέρονται παραπάνω, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να πραγματοποιήσετε μετεγκατάσταση από τον Exchange Server 2013 το συντομότερο δυνατό“, δήλωσε ο Scott Schnoll, Product Marketing Manager για το Microsoft Exchange.

Δείτε ακόμα: Η νέα ομάδα ToddyCat στοχεύει Exchange servers σε Ασία και Ευρώπη

Συνιστάται στους πελάτες που θέλουν να διατηρήσουν το λογισμικό των διακομιστών τους να λαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας για ελαττώματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα να αναβαθμίσουν τους διακομιστές εσωτερικού χώρου σε Exchange Server 2019.

Πριν από την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων του Exchange Server 2019, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο, το υλικό, το λογισμικό και οι πελάτες σας πληρούν τις απαιτήσεις.

Η Microsoft συνιστά επίσης τη μετεγκατάσταση στο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερολογίου που φιλοξενεί το Exchange Online, διαθέσιμο ως αυτόνομη υπηρεσία ή μέσω συνδρομής στο Office 365.

Εάν κάνετε μετεγκατάσταση στο Exchange Online, μπορεί να πληροίτε τα κριτήρια για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Microsoft FastTrack“, πρόσθεσε ο Schnoll.

Το FastTrack παρέχει βέλτιστες πρακτικές, εργαλεία και πόρους για να κάνετε τη μετεγκατάστασή σας στο Exchange Online όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη. Το καλύτερο από όλα, θα έχετε έναν μηχανικό υποστήριξης να σας καθοδηγήσει από το σχεδιασμό έως τη μετεγκατάσταση του τελευταίου γραμματοκιβωτίου σας.

Δείτε επίσης: Microsoft: Παραβιάστηκαν Exchange servers για την ανάπτυξη BlackCat ransomware

Οι επιλογές και οι μέθοδοι μετεγκατάστασης του Microsoft 365 που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο τεκμηρίωσης της Microsoft.

Η εταιρεία παρέχει επίσης καθοδήγηση για τους παγκόσμιους διαχειριστές εάν αποφασίσουν τη διαδρομή μετεγκατάστασης στο Exchange Online.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS