ΑρχικήsecurityΤο σύστημα υγείας σε επαρχία του Καναδά δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Το σύστημα υγείας σε επαρχία του Καναδά δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η καναδική επαρχία Newfoundland και Labrador δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, που είχε σαν αποτέλεσμα σοβαρή αναστάτωση στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και στα νοσοκομεία της περιοχής.

κυβερνοεπίθεση

Δείτε επίσης: FBI: Το HelloKitty ransomware προσθέτει τις DDoS στις τακτικές εκβιασμού

Η κυβερνοεπίθεση έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τα περιφερειακά συστήματα υγείας να κλείσουν τα δίκτυά τους και να ακυρώσουν χιλιάδες ιατρικά ραντεβού. Αυτή η διακοπή λειτουργίας επηρέασε τα συστήματα υγείας στο Central Health, Eastern Health, Western Health και στις περιφερειακές υγειονομικές αρχές Labrador-Grenfell.

Η επίθεση επηρέασε επίσης τις επικοινωνίες στην περιοχή, με τους ανθρώπους να αναφέρουν αδυναμία πρόσβασης στα κέντρα υγείας ή στο 911 μέσω τηλεφώνου.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας και Κοινοτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τη διακοπή λειτουργίας των υγειονομικών συστημάτων, με τη βοήθεια του διαχειριζόμενου παρόχου υπηρεσιών, Bell Aliant.

Καθώς τα email δεν λειτουργούν και οι γιατροί δεν μπορούν να εγγράψουν νέους ασθενείς ή να ανεβάσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικά αποτελέσματα στη βάση δεδομένων, πολλά επηρεαζόμενα κέντρα υγείας έχουν στραφεί στη χρήση στυλό και χαρτιού.

Τα πληττόμενα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης αναγκάστηκαν επίσης να ακυρώσουν ή να επαναπρογραμματίσουν ραντεβού για χημειοθεραπείες, ακτινογραφίες, χειρουργεία και άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Δείτε ακόμα: Η επίθεση “Trojan Source” κρύβει σφάλματα σε έργα ανοιχτού κώδικα

σύστημα υγείας

Ενώ οι διακοπές λειτουργίας δεν είναι ίδιες για όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας, σχεδόν όλα αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής δυσλειτουργία.

Το μόνο που συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά είναι οι εμβολιασμοί, η επείγουσα περίθαλψη και η αποδοχή περιστατικών που δεν μπορούν να αναβληθούν.

Ενώ η καναδική κυβέρνηση ή τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δεν έχουν αποκαλύψει τον τύπο κυβερνοεπίθεσης που έχουν υποστεί, πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ransomware.

Ο υπουργός Υγείας John Haggie και ο διευθύνων σύμβουλος της Eastern Health, David Diamond, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα, αναφέροντας ότι η κυβερνοεπίθεση είχε «σημαντικό αντίκτυπο» και «κατέστρεψε κέντρα δεδομένων».

Εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για επίθεση ransomware, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν κλαπεί και δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πληροφοριών ασθενών.

Όσον αφορά το πότε τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονική τους κατάσταση, ο Haggie είπε ότι μπορεί να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να λειτουργήσουν ξανά όλα τα συστήματα.

Δείτε επίσης: Κινέζοι χάκερ πίσω από επιθέσεις σε δέκα ισραηλινά νοσοκομεία;

Οι δημόσιες υπηρεσίες του Καναδά έχουν γίνει στόχος πολλών επιθέσεων ransomware στο παρελθόν.

Τον Οκτώβριο του 2020, το σύστημα δημόσιων μεταφορών STM του Μόντρεαλ χτυπήθηκε επίσης από κυβερνοεπίθεση και τον Δεκέμβριο του 2020, ο φορέας εκμετάλλευσης του μετρό του Βανκούβερ TransLink αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μετά από την επίθεση Egregor.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS